måndag 31 maj 2010

Tuff tuff...

.. nu tuffar båten iväg mot nordligare breddgrader. Dom har just lämnat kajen och påbörjar nu en lång färd hemåt.
Själv då, vad har jag gjort undrar ni då antar jag.
Tja, allt och ingenting, mest småplock faktiskt, burit undan lite här, ställa in lite där, röja både här och där, fast mest där måste jag säga, lämnat prover på lab, beställt tapeter, samt dragit i diverse spakar.

Har nämligen varit på en hjältetripp och dragit i en spak i båten.
Bottenpluggen går att sätta dit manuellt vilket gör att det inte skimpar in vatten genom hålet (vi har självläns, vilket gör att man slipper ösa båten) när man lastar tungt (golvet var tungt).
Detta glömdes i och nu har jag varit och kopplat ur det. Ganska bra för det har regnat duktigt mellan varven, trots en dag med riktig värme och sol hela dagen. Däremot har det också regnat fasligt mycket, så i båten var en del vatten, en del av den delen vatten fick jag över skorna så att jag klafsade rätt ordentligt efteråt.

Maken fyller år idag!
Det firade han med att stiga upp kl.5 (jag med förstås) och sen åka iväg till bussen för transport ner till Sundsvall. Vi får fira när han kommer hem istället.
Man slutar liksom fira när man börjar bli 30+are (nu är vi ju förvisso 40+are men jag väljer att kalla mig 30+are för det stämmer ju det också).

Jag har en finne vid näsan.
Det känns både kul och ungdomligt.
Ont gör den också och jag har glömt att finnar kan göra så ont, nu har jag ju iofs mer ont på andra ställen t.ex armarna och ryggen efter att ha burit golvpaket men ni förstår poängen.

Känns liksom ganska tonårsaktigt att ha finnar igen, känner hur det spritter i kroppen av hormoner och annat smått och gott.
Könsfinnar är ju mindre roliga, och varför får man dom egentligen? snacka om jäkelskap på hög nivå, eller låg nivå om ni föredrar det. Kul att få en könsfinne i troskanten, det är jätteskoj. Inte.
Fast jag är kanske ensam om könsfinnarna, kanske jag är ensam om dessa ungdomstecken (som jag väljer att se dom) som poppar upp främst i otid?
Nå, hursomhelst så lämnar jag det ämnet nu och övergår till annat intressant *cliffhanger*

Nu lämnade jag er i en faslig spänning men fasa ej, jag ska nämligen tala om vad intressant jag ska göra..
..för nu ska jag nämlingen gå och diska ur soppgrytan, igår kväll lagade Maken köttfärssoppa, en rejäl laddning och god blev den, men själva grytdisken blev kvar och den känns lagomt spännande att ta itu med..typ nu..*sucka*

Livet är fullt av meningsfulla händelser!

7 kommentarer:

  1. Japp! Meningsfulla händelser... denna dag ett liv!
    Säg grattis till maken :D

    SvaraRadera
  2. Hälsa maken och gratta! Vad glad jag blir när du kallar det för ungdomsfinnar, jag har pratat om chokladfinnar, men nu byter jag genast namn ;-)

    SvaraRadera
  3. Hoppas maken får ett bra båtåkarväder på sin födelsedag. Jag har också fått väldigt många ungdomsfinnar den senaste tiden. Duktigt av dig att fixa bottenpluggen! Hoppas du och katterna har haft en skön kväll!

    SvaraRadera
  4. Grattis till Maken!

    Nu ska jag hitta min säng ;)
    God natt!

    SvaraRadera
  5. Gratta maken! Du verkar haft en händelserik dag.

    Kallar också dessa finnar för ungdomsfinnar :) Även de vid troskanten(ajaj)

    Ha en bra dag !

    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  6. Gafflan. Ja, ett rasande intressant liv man lever va? ;)

    Kerstin. Jag har grattat från dig.

    Fru Venus. Ja se chokladfinnar är det då rakt inte. Jag äter aldrig choklad *host*. Ungdomsfinnar låter klart bättre.

    Knasterfaster. Det är kanske något som går, finnepidemi kanske? Eller bara en slags ungdomsvåg?

    Monica. Hoppas du sov gott!
    ;)

    Lena. Jo, dom vid troskanten är särskilt onda, och elaka förstås.

    SvaraRadera