fredag 7 maj 2010

Uppe med ... katten

Imorse vaknade jag av en kattfröken som traskade i mitt hår, högt spinnande. Jag öppnar en liten glipa på ögonen och rummet badar i ljus, jag hade glömt fälla ner persiennerna igår kväll.
Jag blir förskräckt och undrar just hur länge jag sovit.
04.05 var klockan.
Kattskrälle.
Jag försökte mota bort henne, men jag kände sekunden efter hur hon kröp in under täcket och strök sig mot mina ben hela vägen ner mot fötterna.
Jag låg stilla och höll andan, skulle hon somna om?

Inte då.
Lilla frökan ansåg att nu var det dags att stiga upp. Jag morrade för mig själv när jag blivit så vaken att jag upptäckte kissnödigheten.
Det var bara att stappla upp igen. Kissade och satte mig framför tv´n. Hjördis var på lekhumör (vad annars) och rände omkring som om det var mitt på dan.
Hon kom hela tiden för att få igång mig, jag ropade på Homer men han kom inte, den svikaren.
Jag tog upp en näve leksaker från golvet och la mig i soffan.
När hon blev för närgången kastade jag en leksak som hon jagade, väl medveten om att detta nu är en ny lek.
Människan trött och surmulen = kastar ändå leksaker och är då förmodligen leksugen innerst inne.

Jag satte på en film. Efter ett tag så blev hon nog lite trött ändå, för Hjördis somnade som en märla över ena fotleden. Då somnade jag också.
Vaknade en timme senare av att halva köket rasade ner.

Det gjorde det inte märkte jag två sekunder senare utan det exploderade i filmen, men skadan var redan skedd, jag var vaken och hade hjärtklappning så jag blev rent orolig.
Gud så rädd jag blev.
Hjördis sov dock vidare.
Kattskrället.
;)

Så dagen har varit lång och trots det har jag inget gjort förutom att starta tvättmaskinen, som jag gjorde vid halvfemtiden. Resultatet so far.
Nu har jag tänkt gå upp och sortera i tygerna lite, klappa lite på dom och få in dom nya på sina rätta platser, och städa upp lite däruppe.
Det är dom knop som ska göras idag.
Jag har slut på en medicin men jag ids inte hämta mer idag, idag ska vara en slappardag efter den här veckans stressande inför prov och allt annat. Jag är nöjd med gårdagen så idag vill jag bara mojsa i min ensamhet.

Ha en skön fredagkväll!

5 kommentarer:

  1. Igår ägnade jag en lång stund med att titta på allt fint du syr. *Suck*. Du är så himla duktigt! Jag älskar dina dockor! Det är underbart med katter men inte lika underbart att bli väckt så där tidigt. Tråkigt att medicinen är slut. Klarar du dig utan den några dagar då?

    SvaraRadera
  2. Det är väl den enda nackdelen med kissor, de tiiiidiga mornarna :-/ Nu tycker jag att du ska njuta av din slappardag, kanske det blir en tidig kväll ;-) Kram

    SvaraRadera
  3. Hahaha...vilken liten Hjördis att väcka matte mitt i natten ;D
    Men shit vad rädd man blir när man tror att saker händer i ens hem när man sover bara för att upptäcka att det är TV:n! Då kan vem som helst bajsa ner sig! Inte undra på att du fick extra hjärtklappning ;)

    SvaraRadera
  4. Knasterfaster. Tack för allt fint beröm. Jag älskar att sy och jag önskar att jag orkade sy hela dagarna, oj vad jag skulle hinna sy då ;)
    Jo, katter är mysiga, förutom att väckas kl.04 av en busig kattunge..

    Fru Venus. Det är nog mycket troligt det blir en tidig kväll ;)
    Rent sannolikt till och med.

    Gafflan. Ja, det var ett hemskt uppvanknade. Huvva. Åsså var det bara tv´n.
    Konstigt att jag inte vaknade tidigare egentligen, det var ingen dramafilm precis ;)

    SvaraRadera
  5. Så detta är vad jag har att vänta mig när jag får tag i en kattunga :-)
    Grattis till skepparexamen!

    SvaraRadera