söndag 30 maj 2010

Sista tävlingsdagen!


Tävlingens sista dag är idag.
Sen drar Maken vinnarna och imorgon meddelar jag vilka som vann!
Ni som vill vara med i utlottningen och ännu inte skrivit upp er kan skriva en kommentar på detta inlägg, eller maila: ulrikasyr@live.se
Extravinsten i form av ett pocketfodral.

Nu ska vi göra oss i ordning för att åka ut till stugan och måla färdigt. Igår var vi och köpte golv, ett snyggt spräckligt golv i brun/svart istället för den fastspikade mattan vi har nu.
Sen ska det tapetseras i storrummet, målning av kammaren tar vi senare i sommar alt. i höst. Kammaren är liten, det ryms två sängar och då har man ca 60 cm golvyta över, på ena sidan, min sida. Maken får krypa i säng från fotänden. Sen har vi kanske en halvmeter från sängarna till andra kammarväggen. Pyttelitet.
Vi köpte på Ikea köksskåp som vi ska hänga upp på väggen i kammaren, som klädskåp. Vi köpte också köksskåp som ska förvandlas till en byrå i storrummet, istället för en stor knallblå gammalt skåp som ska få agera verktygsskåp hädanefter.

Dessa skåp får vi vänta på så vi får väl leva i väskor ett tag sen vi flyttat ut.
Men jäklar så fint det ska bli. Vi river nu tapeterna, strukturtapeter som ni minns, vita var dom väl en gång men nu är dom mer gråa, det blir ju mycket mer smutsigt pga kaminen än sådana blir i ett vanligt hem.
Turligt nog går dom lätt att riva, och imorgon ska vi in och beställa tapeter så det blir tapetsering innan helgen helst.

Golvet börjar han väl med så fort vi målat klart, sen ska vi ju byta kamin också och därför blev golvet iår och inte nästa som vi tänkte först. Kaminen är slut, vi kan sticka en kniv rakt igenom och det är väl ett tecken på att byte bör ske.

Tanken var också att åka till handelsträdgården idag efter målningspasset, så att jag kan plantera innan det blir för sent och alla plantor är sålda.
Det ska bli så kul att flytta ut när vi får så fint och fräscht. Inget blått och marint tema hos oss inte, även om vi bara har tio meter till vattnet, nej jordfärger ska det va.

3 kommentarer:

  1. Jag sitter redan ute vid postlådan och väntar ;-) Visst är det underbart med stugliv, även om det är mycket jobb! Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, va spännande, både tävlingen (Jag vill vinna ett pocketfodral :O) Och att renovera i stugan!
    Ha en underbar dag!

    SvaraRadera
  3. Lite bilder så småningom på stugrenoveringen...?

    SvaraRadera