tisdag 11 maj 2010

Stor text fortfarande..

Och då är all text stor, inte bara versaler alltså.
Google ryms knappt på skärmen (med en aningens gnutta överdrift) trodde att det skulle fixa sig vid omstart men se icke.
Hon är listig Hjördis.
Hon tänkte säkert se till att min datortid tog slut så hon kunde lägga beslag på hela min uppmärksamhet.
Så nu gäller visa-menyn och göra texten minst som gäller, tills Maken kommer hem.

Maken har trubbel kring fisket. Lastbilen visar upp märkliga symton, fiskekollegans bil har också krånglat samt att båten visar besynnerliga och otrevliga olater.
Måste kollas efter fisket, hoppas bara inget mer inträffar under själva fisket.
Dom agerade bärgare i en båtolycka som inträffade i fredagskväll.
Själva hjältedådandet stod lotspersonalen för, då sov Maken och Kollegan djupt sin skönhetssömn. Det kräver sin man att vara på sjön eller vid sjön hela dagarna.
Att utryckningsfordon x4 körde bakom knuten var dom helt ovetandes om. Morgonen därpå anlitades dom dock för själva bärgningsarbetet. Lotsarna hade dragit båten till kajen och där den lämnades upp och ner. Då tog dryga två timmars lyftande och joxande vid innan båten var vänd.
Det stank bensin och det dök upp lite ölburkar och spritflaskor när båten vändes, så det var väl orsaken till hela olyckan kan tänkas.
Tur ingen dog.
Utan flytoveraller och sina visselpipor hade säkert utgången blivit betydligt allvarligare. Alkohol och kallt vatten är ingen bra kombination.

Nå, det hela blev ju mer stressigt pga att morgonen fick ägnas åt bärgande och inte fiskande men det gick det också.
Jag skulle ha varit där och styrt upp det hela.
Som nyblivet Fartygsbefäl hade jag vetat exakt vad som skulle göras, och gjort det dessutom. Känner mig helt säker på själva hjältedådandet och min egen förmåga. Bara hoppa i och bärga dom olycksdrabbade, vända båten och laga den. Liksom min grej får man väl lov att säga.

Idag har jag varit och kollat synen. Jag ser väldigt bra ut, genom dom nya glasen. Bakom dom gamla ser jag grå och trist ut.
Dyrt blev det jäklaskitsyn. Jag ser inte jättedåligt, men jag blir så jäkla trött i ögonen när jag ska läsa och fokusera. Nu har synen försämrats både på långt och kort håll så det behövdes nya trots att jag kan se någorlunda ändå.
Läsa och dator utan glasögon är det inte tal om.

Men smakar det så kostar det.
I slutet på nästa vecka kan jag få dom i min ägo. Gud vad jag ska se bra då, både ut och in oberoende av priset.
Maken hade åsikter om priset, så därför har jag nu deklarerat att jag inte ska ha någon ny mobiltelefon. Jag klarar mig gott på den gamla. Att ett sms tar sju gånger så lång tid att skriva pga att vissa siffror hakar upp sig, det får man leva med.
Den hörs visst inte så bra heller, men den kostar gratis. Ladda ofta är ju bara häftigt som Mona Sahlin skulle säga.
Jag kan vara tjurig jag med.
Nix. Gammal telefon är min melodi numera, alternativt tejpa ihop den trasiga med eltejp.


Vill nu Maken att jag ska ha en mobil med lite längre batteritid och fungernade siffror än den jag har, kan han ju alltid köpa mig en i present *hint*
Nu ska jag göra ett bloggrundeskutt innan jag går och tar mig något ätbart.
Håller på att svälta ihjäl, och äter jag inte nu så kan jag förlora något gram och det är jag rädd för.

5 kommentarer:

  1. Jo, det här med storleken på text och sådant som lilla Hjördis fixade så fint för dig...kolla längst ner i högra hörnet vilken zoomnivå det står. Det ska stå 100%.Annaes kan man ändra det under rubriken Visa (uppe till vänster), klicka på den och sedan Zomma och sedan markerar du 100%. Hoppas det hjälper annars vet jag inte vad det kan vara.
    Tänk vad skönt det är när man äntligen ser bra ut igen ;D Inte är det gratis med glasögon men dom är ju mer nödvändiga än en väl fungerande telefon så klart. Fast du får väl hinta om telefon i present förståss ;DD

    SvaraRadera
  2. Tack Gafflan! Gud så listigt. Där stod det 200% och det var ju lite väl mycket faktiskt.

    Guld värd är du!

    SvaraRadera
  3. Vad bra att du fick hjälp av Gafflan, jag kan nämligen inte ett skit om sådant här :-/ Jag tycker du skulle passa ypperligt som befälhavare på en båt, men jag är ganska säker på att till den tjänsten behöver du en flådig telefon ;-) Kram

    SvaraRadera
  4. Alltså, det var bättre förr. Innan det fanns mobiltelefoner och krånglande datorer.

    Okrånglande datorer är bra däremot. Om de finns.

    SvaraRadera
  5. Fru Venus. Jo, men inte för flådig så den inte går att använda. Jag är nämligen allergisk mot krångel.

    Nilla. Visst var det bättre förr. Himla mycket bättre. Jag är tveksam om okrånglande datorer finns, har själv ännu inte skådat någon.

    SvaraRadera