fredag 19 juni 2009

Midsommarafton 2009

Midsommarafton firas i stillhet här hos oss. Vi har tagit oss en skön bastu, kände att vi behövde värmen när solen behagat vara någon annanstans än hos oss. Tack, SMHI för den fina prognosen. Tänkte nästan att jag ska börja kommentera detta med prognoser bara när dom stämmer
Vilket lär bli rapporter vad gäller oss och prognoser för vårt område.

Inte för att vi är så väderberoende just idag, inget party på gång som kan äventyras.
Vi grillar lax, har lite sill och ägg, lite gravad lax och till det potatis. Löjrom med lök, och löjrom med creme fraiche sätter pricken över i:et.
Till detta serveras tunnbrödet framför andra Trundöbagarns tunnbröd, vilket är godast i stada. Inte i min stad men ändå..
Till det envisas Maken servera Nubbe. Nubbe smakar fan i mitt tycke, men jag har lovat smaka den som han nu tänkt sig.

Efter detta serveras tårta med extra jordgubbar.
Mums.
Filibabba.
Gäller allt utom möjligtvis nubben.

Vi åt ju laxlåda igår. Gjord på gravad lax och färdig potatisgratäng. Gud så gott det var. Kunde väl aldrig tro att nåt så enkelt skulle smaka så himla gott. Och praktiskt härute, här gör man inte gärna egen potatisgratäng eller lådor av olika slag. Vi har gasolspis, med en enkel gasolugn, den blir varm men utan färg direkt. Utan yta.
Ytan kunde spara sig besväret, här glufsades det för fullt.
Jättebra mattips för er som är lata.

Nu börjar potatisen vara klar, så även jag.
Imorgon väntar heldag ute här för Maken, kors i taket kan inte påminna mig när det hänt senast. Många år sen iaf. Vi får väl se om det håller i sig, men annars står kajbygge på schemat för honom.
På söndag tänkte vi åka och köpa trallvirket, tur vi har stor lastbil. Vi behöver mycket. Både till kaj och landgång. På måndag startar fisket så då blir det inte mycket gjort annat än fiskinläggning, hoppas på god fångst. Vi behöver ett bra fiske för vi har så många beställningar så jag håller tummen för hyfsat med fisk.

Nu går jag och äter min fiskbetonade midsommarmiddag. Sen ska vi se en bra film och ligga och mojja oss i soffan och sucka över hur bra vi har det.
Nio år har vi varit tillsammans idag.
Hoppas på många år till, tillsammans med min bästa vän, min make och den mest irriterande och snällaste gubbe i världen...
;)
Det där med irriterande blir spännande att se reaktionen på. Bra kvitto på om han läser bloggen ;)

Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Låter härligt! Och en massa god mat!

    Vår midsommarafton har också varit lugn. Jag låg och sov en timme förut, efter maten! Hur skönt som helst.

    Nu har vi tittat på film, eller jag har, det var en dravvel-film - och maken vägrar titta (men han sneglade i mellanåt!)

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. vackert du skriver om din kära make. härligt när man fortfarande är kär efter nio år, jag har varit ihop i sju år med min sambo, och jag är lika förälskad i honom än, det går liksom aldrig över till vardags tråk...

    lät som en bra midsommar!
    kram

    SvaraRadera