söndag 21 juni 2009

En dag fylld av shopping

...fast inte av det mer roliga slaget.
Vi har varit till Luleå och handlat virke till kajen. Sen kände vi oss lite kräjsi och for in till Biltema och köpte vattenledningsrör.
Jag slog till med en vattenkanna för 29,90 kr. Summan hamnade 7.000 kr.
Jäkligt roliga pengar for all världens väg. Nå, snyggt blir det ju på kajen till slut.
Jag for och handlade när vi kom hem, sen åkte jag ut med varorna till stugan. Hann bara börja värma varmvatten till disken och se fram emot en stund liggande i soffan då Maken ringde. Han ville bli hämtad i hemmahamnen, han hade travat ur allt virke som skulle ut till stugan.


Herregud vilket lass. Han hade pratat om att ta hälften idag och resten senare men han ljög den lille räven. Jag kom körande mot lastkajen och mina ögon smalnade. Jag fick fickparkera båten, märkligt nog gick det jättebra utan panikbackning eller skrik efter instruktioner, och där ställde jag frågan- Är detta hela lasset?
Jag kände igen Makens sneda leende när han ser ut som en buspojke och säger-jaa.

Det är hemskt att vara tungt lastade. Och att köra. Det känns som att köra en vägabult på en skogsstig, hur det nu kan kännas *inser svår liknelse*
Jag är fortfarande lite båträdd, särskilt under mer extrema förhållanden. Och Makens glada informationer att han minsann kört med mycket mera lass i mycket mindre båtar underlättar inte särskilt mycket.
Det imponerar inte alls eftersom han på slutet lägger till knorren att hans båt sjönk utanför stugan pga för mycket last!


Vi kom fram iaf, som ni förstår. Hela och renare än vanligt. Maken var sjöblöt, vi bytte plats under resans gång när jag vägrade köra och han fick allt sprut på sig, tjilligt eftersom han lurade mig.
Vi köpte inte det vi tänkte köpa, vanligtvis så har man ju vanligt "grönt" tryckinpregnerat, billigare helt enkelt, jag ville ha värmebehandlat som är mindre halkigt.
När vi stod där och köade (herregud har ni inget annat för er en söndagmorgon??) till virket så funderade vi lite på längder.


Vi tänkte att vi tjänar egentligen på att handla den dyrare trallen. Hur går det till tänker ni va? Jo, man stolpar upp det så här...
1. Det värmebehandlade, mörka med räfflor på är ju bättre för mig, den handikappade människan. Mindre halkigt så jag har större chans att inte ramla omkull.
2. Det blir mindre spill (kan man räkna lite hur som helst, gärna lite på tvären, vänd lite på måtten så kommer man fram till att det dyrare blir billigare)eftersom denna trall var längre, mer passande beroende på var vi har reglarna...
3. Snyggare. Jo, kanske kan vi tjäna på att folk kommer hit och ser hur det ser ut med en kaj på detta sätt, inträde kanske? (ok, jag vet det är långsökt, men det KAN fungera, med rätt folk)
4. Mindre halkigt (ok, jag vet att jag haft med det tidigare i listan men det ser mer ut om man har fyra punkter ist.för tre)


Ja, så går det till. Förresten kom jag på en sak till. Hade vi handlat samma här i Kalix hade det varit ÄNNU dyrare så där tjänade vi igen..
Herregud vi blir ju rika om jag fortsätter filura på detta *inser*


Annars har vi haft två fina sommardagar, soligt och grannt. Värmen har börjat nosa hos oss lite, inte högsommarhetta men vanligt svenskt sommarväder, me like!
Duger gott till mig, lite "ickefrysa"temperatur går hem hos mig.
Någon grad till kanske och håll kvar det resten av sommaren tack! så är jag nöjd *informerar väderguden*

Hoppas ni fått en dag med sol, värme och trallinköp.
Har ni inte fått handla trall så hoppas jag att ni åtminstone fått lägga beslag på några vattenledningsrör.
Har inget av det slagit in för er så hoppas jag ni haft en dag ni kunnat njuta av på annat sätt (inte för att jag kan komma på nåt, men det finns säkert... informera mig gärna) för det är det som är meningen med livet.
Njut av dagen som är, imorgon kan vad som helst hända!
Förhoppningsvis händer något jättebra, men man kan ju som sagt aldrig veta...

Fridens ävribaddi!
;)

5 kommentarer:

  1. Oj vad du fixar och trixar och donar och har dig! När tar du igen dig, människa!?! =)

    SvaraRadera
  2. Du- båträdd? Du kör ju båten ensam, det skulle jag aldrig våga!

    Och vilken rolig shopping, rena terapin för de pengarna!*överironisk*

    SvaraRadera
  3. Ja, faktiskt har ett vattenledningsrör inhandlats här... =)

    SvaraRadera
  4. Nä, nåt trallinköp bidde det inte...
    Däremot fiskbullar...glass och...aftonbladet.

    SvaraRadera
  5. Anna, va kul att du fick dig ett vattenledningsrör, grattis ;)
    Inte alla förunnat...

    Agnetha, jag tar igen mig idag, tjohoo...;)

    A-L, överironi är något jag uppskattar ;)
    Båträdd? Moi? Not att all..
    Jo, faktiskt när det blåser hårt och man är tungt lastad. Och när man är på djupare vatten än 10 m..
    huvva..

    Nilla, fiskbullar är inte fy skam. Jag gillar fiskbullar. Faktiskt mer än vattenledningsrör när jag tänker efter ;)

    SvaraRadera