lördag 13 juni 2009

Det mesta regnade bort...

...av Makens målande igår. Han väntade på en köpare till systemkameran så därför gick nästan hela dagen åt, och när det var målningsdax då vräkte det ner stoora droppar. Helt lokala regnskurar. En lokalt där han var, han hade målat några brädor och höll på med en då det började ösregna.
Färgen rann längs asfalten. Panik utbröt och han greppade bräderna och försökte rädda det som gick. Han ringde mig och var på urdåligt humör. Med all rätt förstås fast jag blev ändå irriterad *ragatalik*
- gör dig klar så far vi till Luleå och köper kameran, så slipper vi på söndag. Resten av samtalet censurerar jag för det innehöll mest förbannelser, svordomar och eder över SMHI.

Han fick dock kameran såld och tjejen som köpte den grät nästan av lycka. Kul att den kommer till användning och att hon blev så nöjd.

Jag skyndade mig att värma vatten till en hårtvätt. Och jag hann precis innan han kom ut så vi drog till Luleå och kom hem kl 21. Vi hade köpt kameran en Canon Powershot G10 tror jag den heter, verkar jättefin, gedigen och ändå kompakt. Och ffa praktisk. En systemare är faktiskt inte praktiska, inte för det vardagliga livet. Ska du ut och fota en dag så är det ju en sak, vill du fota under en båttur så är det väldigt otympligt. Och känns lite för värdefullt för att gunga omkring med i båtar.

Vi käkade hamburgare innan vi for hem. Skönt slippa tänka på mat när man sen kommer ut. Vi var dessutom in och lämnade igen lövblåsen som mer riktigt kan kallas lövpustaren, för den var värdelös och trasig dessutom. Skönt bli av med eländet. Vi har lovat oss själva att aldrig gå på nåt sånt igen *på heder och samvete-aldrig mer*

Idag har Maken åkt för att hjälpa Thomas med sin veranda på stugan. Dom är grannar med oss fast på grannholmen. Bra att kunna hjälpa varandra. Thomas var ju här och hjälpte oss riva kajen plus hundra andra saker han hjälpt oss med under åren.
Sen tänkte Maken hinna hem och måla färdigt plankorna, så att han kan spika upp dom imorgon. Sen ska det göras en låda för stövlar på bron, sen är lokalen färdig för att besiktas (för att bli livsmedelskodkänd) på onsdag.
Sen ska lokalen rustas för strömmingsfisket, kärl ska diskas och kylrummet ska tömmas.
Sen efter midsommar drar vi igång med fisket.

Vi gör saltströmming. Och alltid för lite. Vi säljer slut direkt, har många fasta kunder som ringer året om. Häromdagen ringde en man och bokade 15 hinkar á 2,5 kg. Kul, vi är nästan dom enda som saltar i lite större skala, sen finns ju dom stora "bolagen" förstås. Vi tänker alltid utöka vårt fiske, men det är alltid något som försvårar. Byggen eller fisktillgång. Iår blir det en mindre mängd, mest för dom fasta kunderna och säkerligen ingen utökning.

Jag ska rensa lite ogräs idag hade jag tänkt.
Köpte igår trädgårdshandskar för detta ändamål eftersom jag inte hittade dom paren jag har.
Imorse upptäckte jag att jag köpt två vänsterhandskar.
Två lika.
Och vänster...
Jag är högerhänt, så om jag iaf tagit två högerhandskar.
Det gjorde jag dock inte.
Det ser skitkonstigt ut med en handske på fel hand. Och känns underligt också.
Det får dock gå men jag har bestämt mig själv att bli mer uppmärksam med det jag gör, utan att vimsa omkring som en yr höna *memorerar mantrat-kolla och dubbelkolla*

Nu ska jag ut och fånga dagen.
Soligt och vackert är det, blir nog lika varmt som igår fast idag med mera skönt fläktande vindar.

Ha det gott alla!
Ha en härlig dag!
;)

2 kommentarer:

  1. Två vänsterhandskar.
    Vad innovativt.
    Verkligen...
    Du tränar med andra ord båda dina hjärnhalvor.
    Imponerande. :-)

    SvaraRadera
  2. Mja, mina hjärnhalvor vägrar att samarbeta i detta fall. Handskarna används på bägge händerna och flyter inte alls som det ska ;)

    Och det beror garanterat på att högerhandsken är en vänsterhandske!

    SvaraRadera