fredag 30 april 2010

Jag har fått awarder, tackar och bockar...

... denna award har jag fått av inte mindre än Fru Venus, BrunettAnna och Knasterfaster. Jag rodnar vackert av glädje och tacksamhet. Eller vackert och vackert, mer rödbrusigt blandat med fnösketorr hy men iaf.

Till denna award hör att man ska berätta inte mindre än sju intressanta saker om sig själv. Jag har gjort något sådant tidigare men det är inte sånt som hindrar mig, SÅ intressant är jag nämligen. I detta fall innebär det att jag ska berätta hela 21 intressanta saker och det är inte lite det, så jag börjar med att spalta upp hela härligheten med nr..

1. Inte oväntat kanske att starta med nr 1 men så gör vi i byn där jag bor.
Jag bet min syster i låret när jag var fem år. Det förtjänade hon säkert. Det vet jag för att en gång då hon jagade mig gjorde hon sönder min stortå. Detta eftersom jag spionerade på henne och hennes kille genom nyckelhålet, då blev hon lite vred och jagade mig in i ett annat rum. Där smällde hon igen dörren på min stortå. Den gick sönder litegrann och blev blå och blodig (inte blåblodig tyvärr) och väldans öm.
Det var mitt straff för att jag petade sönder tejpen hon satt över nyckelhålet så att jag inte skulle kunna se. Jag var en himla söt lillasyster.

2. Jag biter på naglarna. Jäkla ovana till att rota sig fast. Inte vackert alls. Har försökt sluta många gånger, men ränderna går visst aldrig ur.

3. Jag har slagit en yxa i mitt knä en gång som liten. Pappa lät mig bära yxan som vi huggit vår julgran med, under förutsättning att jag bar den med eggen utåt. Javisst sa jag och blev väldigt lycklig som fick bära yxan.
Sen vände jag den och svängde lite lojt och nonchalant och vips så satt den fan i knät. Inte så att den satt fast men den skar sig in genom alla byxlager man hade på den tiden och gav mig ett sår på knät.
Jag är inte säker men jag tror dom märkte det pga alla hål i alla byxben.

4. När jag var liten var jag vansinnigt rädd för Storpotäten. Jag drömde mardrömmar om den rackaren.

5. En annan jag var rädd för var Karlsson på Taket. Jag grät när han pillrade sönder ångmaskinen hos Lillebror. Jag tyckte han var förskräckligt ouppfostrad och jag blev rädd när han knallade in i tv-bilden.

6. Jag tror att jag kan alla bokstavssångerna från Fem Myror... dom sitter minsann i, men se kranialnerverna från högskolepluggningen är spårlöst borta. Och ändå minns jag ramsan Olycklige Olles Onda Trånga Tand Ack För Sista Gången Skrek Av Harm (kranialnerverna, inte från Fem Myror)

7. Jag är väldigt klantig. Jag har opererat foten tre gånger pga att jag slet av ett ledband när jag dråsade ner för en trappa som tolvåring. Har känningar av dessa eländen än. Har trillat nedför trappor inte mindre än fyra gånger, senast förra året då jag liksom gled nedför halva trappen. Landade elegant på fotleden. Aj sa jag då, svor inte en enda gång. Not.

8. När jag inte kom in på högskolan så åkte jag till Stockholm och sökte jobb. Fick flera stycken, men bestämde mig för ett och en lägenhet jag tittat på. Kvällen innan jag skulle åka hem för att börja packa ringde mamma gråtande och skrek att jag kommit in som reserv. Hon ville inte att jag skulle flytta må ni tro.

9. Jag är född i Piteå där jag bott längsta delen av mitt liv, nu har jag bott i en by utanför Kalix i sju år och dom är mitt livs bästa år.

10. Min mormor levde tillsammans med en man som var blind. Tillsammans hade dom 10% syn på ett öga, och det gick bra ändå. Tre emaljögon hade dom tillsammans. Ja, dom kunde förstås inte ha varandras ögon men om man räknar ihop det.
Vi barnbarn blev instruerade att inte lämna dörrar öppna för att inte försvåra för Uno som hon levde med. Det glömde jag en gång så Uno gick snabbt (trots blindheten) och fick toadörren mitt mellan ögonen.
Herregud så han svor. Ingen kunde svära som han kan jag lova. Han var en bitter man som i en gruvolycka miste bägge ögonen, fick stenbitar i ena knät och på andra ställen. Jag var rädd för honom och hans humör men har väldigt kär i mormor.

11. När jag var liten så var jag på dagis. Och fredagarna var favoritdagarna för då kom min Farmor och hämtade mig före sovstunden. Då fick jag vara hemma hos henne tills mamma och pappa slutade, och ibland (rätt ofta) fick jag sova till lördag. Härlig tid. Där fick jag välja mat och valde då rårakor eller varma mackor med kaviar och purjolök.

12. När jag var tio år så åkte mamma på en kurs, och var bara hemma vissa helger under ett helt år. Då lagade pappa mat. Det blev antingen blodplättar, pannkaka eller farmors mat. Det sista innebar att farmor kom med lagad mat och serverade sin gulleplutt och mig ;)

13. Jag gillar Harry Potterböckerna så vuxen jag är. Gillar hur hon skriver, önskar jag hade den förmågan.

14. Jag älskade att se söndagsmatiner på tv med pappa som liten. Helst Elvis eller westernfilmer. Då var lyckan i topp.

15. Jag älskar att se filmer nu också. Hellre film än tv.

16. Jag är mörkrädd och har vansinnigt livlig fantasi när jag är ensam. Jag hör både det ena och det andra, särskilt på stugan där det säkert finns både knytt och oknytt ute i stora mörka skogen.

17. Som ni säkert läst vid det här laget är jag rädd för kryp och då ffa spindlar som är bland det äckligaste skapelserna jag vet. Huvva så äckligt dom rör sig dom krypen, jag ryser bara jag tänker på det.

18. Nu har jag lite svårt att komma på nåt trots att jag är vansinnigt intressant. Så intressant och speciell att jag är väl värd att granska under lupp i typ Uppdrag Granskning eller nåt får bli min artonde punkt.

19. Jag har inte stor umgängeskrets. Saknar det inte heller egentligen. Jag hade flera nära kompisar förut men nu inte. Jag har bekanta och någon som jag anser som kompis men ingen riktigt nära vän. Jag har Maken som bästa vän, vi delar det mesta även om det ju inte är samma som en tjejkompis förstås. Förut så hade jag mer behov av det också, men nu när jag ju ofta är trött och har värk så känner jag mig inte så sällskapssjuk precis det räcker liksom med vardagens bestyr på nåt sätt.

20. Jag gillar att blogga. Gillar att ha bloggvänner som jag kan kika in hos när det passar mig, älskar att läsa kommentarer jag får och blir glad för varenda en. För mig är det ett sätt att umgås även om det är the internet way.

21. Sista intressanta grejen, borde vara nåt smaskigt men vad skulle det vara? Har ju skrivit liknande förut och då tog jag väl upp det smaskigaste.  Det enda som är kvar är väl att jag står på väntelista för att operera gastric bypass, men som det ser ut nu så är det 1,5 år bort, så jag lär fortsätta som tjock länge till. 

Sen nästa del av awarden är ju att ge den vidare till några bloggvänner. Det blir svårt eftersom det blir att ge den vidare till alla jag har, vilka ju några har gett den till mig.
Så jag ger denna utmaning vidare till den som är sugen att bjuda oss på några läckerbitar från dennes liv och leverne.
Kör på!

5 kommentarer:

  1. Det Uppdraget granskning skulle då jag kolla på! =)

    SvaraRadera
  2. Jag minns också Fem myror...det är det absolut bästa barnprogram som nånsin visats :-) Tack för att du delat med dig av dig själv! Ha en bra kväll med kissorna, Kram!

    SvaraRadera
  3. Smaskiga små historier, gillar speciellt mormors Uno, som går rakt in i toadörren... Nja det var ju inte kul för han, men rätt kul att läsa din målande beskrivning :O)

    fem Myror, vi borde va ungsfär jämngamla med andra ord :O)

    SvaraRadera
  4. Tack för alla 21 punkterna!!! Stor kram till dig!

    SvaraRadera