lördag 30 maj 2009

Trötter är mitt andra namn...

Somnade framför tv´n igår kväll. Vaknade inatt av massiv smärta i ryggen. Har då sen sovit dåligt hela natten, men jag kan ju sova en stund under dagen.

Maken och Kollegan har snart hunnit halvvägs, de har kört hela natten och beräknar anlöpa hemmahamn kring 3-tiden söndag morgon.
Då ska jag hämta dom och skjutsa dom till sina sängar. Nå, det är ju ljust numera dygnet runt så det är inte så farligt. Inte så långt heller 4-5 mil enkel väg, gjort på ett kick.

Sen måste vi skaffa ny propeller till mellanbåten innan utflytten.
Hm, jag körde på en sten ifjol somras. Ringde till Maken och grät gjorde jag. Det small till under båten nåt hemskt, motorn stannade och jag drev mot stenarna. Jag ringde Maken och grät, skrek i panik-vad ska jag göra?
Maken är bra på att lugna ner mig i prekära situationer.
Var är du?
Vad hände?
Får du igång motorn?
Trimmat ner motorn?
Lagt ur växeln?

Hemskt rädd blev jag, det sjöade dessutom endel och jag drev mot stenarna igen. Det var då jag ringde Maken, fick inte igång motorn igen och var rädd jag kört sönder den eller hela skrovet för det small så hemskt. Maken lugnade mig med sina frågor..
Båten gick igång när jag sansat mig och lagt ur växlarna och jag kunde köra iland. Maken inspekterade propellern senare och fixade den så gott det gick. Senare samma säsong körde Maken på samma sten så nu är propellern riktigt dålig. Den måste bytas ut innan vi sjösätter den.

Vår minsta båt gillar jag inte. Man sitter dåligt och lågt, det slår i min rygg nåt hemskt. Jag kan inte köra den för det är en liten motor utan ratt, och man måste dra igång den. Ryck kan jag inte, varken gräsklippare eller motor. Vår andra båt har ju elstart och styrpulpet. Minsta båten har vi kört ut med katter och packning en gång, och då höll vi på att sjunka. Vill inte göra om det. Alltså tar vi min mellanbåt!
Jag-värsta båtköraren.
Jag tänkte ta Skepparexamen i våras, men det var för få anmälda tyvärr. Då hade jag fått köra stora fiskebåten också med upp till 12 passagerare. Bara en sån sak!.
Kanske nästa vår. Om jag orkar, det är en intensiv kurs, två kvällar i veckan i tre månader.. Det vore dock himla kul. Vi får välan se.

Inaffsädd!
Fridens ävribaddi!
;)

2 kommentarer:

  1. Dum sten som är ivägen för er bägge!

    SvaraRadera
  2. Vi ska försöka bogsera bort den, snara den med kätting och sen med båtar släpa den ur vår "farled".

    Det har smällt många gånger där, för oss och för andra ;)

    SvaraRadera