söndag 24 maj 2009

Nu har jag flyttat hit!

Ja, nu har jag bestämt mig. Jag flyttar hit till den här bloggen. Jag är sugen på förändring och detta känns bra. Hoppas ni som följt mig på bloggagratis fortsätter att hälsa på mig här *hoppas hoppas*

Jag har ju inte hållit till här så länge ännu men det jag gillar mest just nu är att man inte loggas ut så fort, om ens någonsin. Det gjorde man rätt snabbt tidigare, jag gillar att slippa logga in sju gånger per dag. Jag är lat, jag vet.

Maken har fått lite fisk inatt och dom drar sköten nu. Jag förstår att ni är många som brinner av nyfikenhet på vad Maken gör därnere i Sundsvallstrakten.
Jo, på kvällen kastar dom vilket innebär att dom kör omkring med båten och kollar på ekolodet efter utslag av fisk. Alltså inte vanliga utslag utan ekon...
När dom hittat det dom letar efter, eller inte orkar leta längre så kastar dom sköten i vissa riktningar. Sen åker dom hem och sover några timmar, eller sover i båten om dom är långt ut i havet.
Tidigt tidigt *gäsp* så åker dom ut och drar. Dom har en maskin som hjälper dom att dra de tunga sköten i båten igen. Dom är tunga även utan fisk.

Dom åker och drar upp alla kast (eller lägg som det heter därnere) som är ett par sköt ihopknutna till en längre radda. Sen ska dom skakas i skakmaskinen så att fisken ramlar av. Sen ska fisken sköljar, skottas i bingar på 660 liter och så åker dom hem med fisken, lastar i lastbil och sen ska den till salteriet.
Fiskarena (det heter så googla får ni se) åker hem och vilar en stund innan det är dags att åka ut och lägga igen...
Det lät väl roligt?
Nja, inte för mig men är man fiskare så älskar man ju detta och det är ju tur att vi är olika. För hur skulle vi annars få fisk på tallriken. Vi äter nog fisk 5 gånger i veckan säkert, i alla former. Det är därför jag är så smart *satte lögnen i vrångstrupen*
Men jag KUNDE ha varit smart om jag börjat äta fisk 5 ggr/vecka sen barnsben, men då var det blä för kokt löja och äckel.. Nu gillar jag äcklet och därför torde jag förhindra demensens utbredning i min knopp *hoppas hoppas*

Eller, jag äter det för att jag tycker det är gott. Punkt slut.

4 kommentarer:

  1. Vad fin blogg du skaffat dig!
    Inte för att det var något fel på "den gamla", men det är alltid lite roligt att få förnya sig.

    Intressant beskrivning av mannens fiske också. Men jag gör nog som du, jag äter hellre fisken än fiskar den...

    Kram, Anna

    SvaraRadera
  2. Fisk är gott! Vi äter nog fisk idag. Röding eller hajmal.... Beroende på om maken kommer hem i tid att tina o rensa rödingen.

    SvaraRadera
  3. Välkommen hit!!! Det är lite enklare att följa bloggar i blogspot tycker jag. Och trevligare rent utseendemässigt!

    SvaraRadera
  4. Anna, ja visst är det fint. Det är kul med lite nytt.

    Kvasthilda. Tala om vart skåpet ska stå! Fisken ska vara tinad och på bordet ikväll. Basta. Jag älskar fisk inte i alla former men nästan. Hoppas du får röding ikväll ;)

    Agneta. Jag håller med om varje ord. Kul med lite nytt..

    SvaraRadera