onsdag 27 april 2011

Sicken dag

Igår somnade jag framför tv´n och missade min bloggrunda.

Idag har jag varit och klippt mig. Jag klippte av en dryg dm (1,5 kanske) så att håret nu går precis till axlarna. Jag önskar jag kunde säga att jag blev fin, att jag blev snygg som attan eller att jag åtminstone ser bättre ut än innan, men det kan jag inte.
Jag ser ut som ett jäkla åkerspöke. Gud så hemskt att sitta i stolen under lysrören och beskåda kadavret i spegeln, och då menar jag inte frisörskan, hon är söt som en nyponros med tjockt fint hår. Jag såg gammal ut, färglös och flinten sken igenom. Så jäkla roligt liksom. Skit också.

Jag ser blek ut och är nästan skallig. Det är sant, jag är tamejfan snart skallig, en slags broder Tuck förutom att jag är skallig framtill. Är det för mycket begärt att bli skallig baki hårfästet längst ner längst bak? Liksom under håret istället för framtill det som syns mest.
Jo, det är tydligen att begära för mycket. Jäkla skit.

Däremot sa frissan att jag har massor med hår på gång. Det är fullt av små strån som är ca 2 cm långa som sticker ut överallt. Det är jättefint. Som ett albinopiggsvin ungefär. Det kommer säkert att bli ännu finare allt eftersom det växer ut. Passar ju in i frisyren. Inte. Fast det är ju lite kul att det trots allt kommer nytt. Så småningom. Jag hatar så småningom, men älskar nu.

Jättefint. Inte.

Och Agnetha, måste tyvärr säga att du nog misstar dig lite. Det är jag till vänster i bilden nedan, jag markerar så att du inte tar fel en gång till. Men däremot har du rätt i att jag är kurvig. Lika kurvig som förr, det är bara mer löst fladder numera. Jag är väldigt kurvig både framifrån, bakifrån och i profil. Kanske inte riktig där man vill ha kurvorna precis och kanske inte i detta antal men... man kan ju inte få allt här i livet. Jäklaskitliv till att hålla tillbaka..

En fjärdedels jag, ni får fylla i dom andra tre fjärdedelarna själva. 

Hjördis är iaf rar. Kanske inte precis innan jag skulle fara till frissan, då drog hon arslet längs duken på vardagsrumsbordet. Och det blev ett brunt spår på min fina självsydda och quiltade löpare i japanska tyger. Det såg inte så fint ut, ej heller så aptitligt fördelaktigt. Jag fick rycka bort duken och kasta den i tvättmaskinen. Fånga katten och börja sanera röven på henne, det är en nackdel med långhåriga katter. Det tog tid att sanera och Hjördis var sanslöst olycklig och krafsade och flydde hela tiden. Jag lyckades dock, genom att stänga in oss i toan, tvätta lös det som gick och klippa bort resten. Stackars kissen, och stackars mig.
Fick tvätta armar och byta t-shirt så att det inte skulle osa skit om mig.

Nu är Hjördis glad igen. Eländet är glömt och hon älskar mig fortfarande på nytt. Nu går jag bara och tänker på vilka fler ställen hon kan ha dragit röven, på mattor, soffa eller i sängen. Ingen angenäm tanke precis.

Samma gäller min nya frisyr. 
Tänk er en halvskallig kärring, det är jag det. 
Sucka.

8 kommentarer:

 1. vilka jävligheter! men albinopiggsvin haha - jag älskar liksom ordet!
  kan ni inte komma på min fest? jag kan utse dig till arbetsledare så kan du bara sitta och glassa och peka åt folk!

  SvaraRadera
 2. Men hår som hår? Det är väl bra?

  SvaraRadera
 3. När jag läser detta är jag ändå tacksam för att Hjördis är en katt och inte din granne eller någon annan i mänsklig skepnad...

  Visst blir man panikslagen när man tappar hår i massor

  SvaraRadera
 4. Jag håller alldeles med dig att det är förfärligt att sitta och stirra sig i spegeln hos frisören. Jag tar av mig glasögonen och då ser jag inte mycket, inte, och sen när frisören skall visa så fint hon klippt där bak och håller den hemska spegeln där bak också då låtsas jag att jag ser......
  Jag tror du är fint.
  Och hur kan någon dra en enda slutsats om att du skulle vara kurvig på bilden, man ser ju ingenting, ju....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Hos frissan och i hennes spegel ser man allt annat än levande och rosig ut. Alla rynkor, gråa hår, dubbelhakor och alla andra veck syns ju så tydligt. Jädrans jobbigt när man vet att man inte är en dag över 25 *host45host* menar jag. Håret tror jag du får tillbaka. Läste att MonasUniversum råkat ut för samma sak.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Mina kissar är tack och lov hårda i magen för jämnan så några spår har jag ännu inte hittat (ta i trä...). Tur att håret växer ut lite, jag tappade så himla mycket hår ett tag men nu har det avtagit. Jag äter "stora hårkuren" jämt, nån nytta borde det ju göra!
  KRAM

  SvaraRadera
 7. *Fniss* Ursäkta, men ditt språk gör texten mer än levande. Den hoppar, det sprakar och gläder mig. Att du blir skallig gläder dock inte mig. Men jag tror säkert att håret kommer tillbaka. Kram!

  SvaraRadera
 8. Jag tror du skulle vara fin i stubb över hela skallen. Jag vet inte hur du ser ut men om jag fyller i den där bilden som du visar så tycker jag absolut att det ser ut som om du skulle passa i stubbat hår. Kanske i svart med gröna stimmor. Skitspår vill vi varken ha på köksduken eller i toastolen. I alla fall inte jag.

  SvaraRadera