måndag 25 april 2011

I had a dream

Jag hade en gång en dröm....
Och den drömmen den var igår, men det var för länge sen så länge sen... svara mig nu, vad drömde jag, jag bara undrar.. vad drömde jag?

Jag ska sluta svamla nu. Det är sant att jag hade en dröm, en speciell dröm som det borde vara lag på att man skulle komma ihåg. Men det är inte lag på det. Ännu. Därför kommer jag inte ihåg den.
Jag minns att jag drömde i drömmen, jag drömde en titel på min kommande bok, det var en sån klockren titel att det sa pang i drömmen. Allt stod klart. Jag hade storyn klar, titeln klar och alla huvudpersoner. Det sa klick.
Jag blev lycklig när jag vaknade från drömmen i drömmen (jag sov alltså fortfarande, jag drömde bara att jag vaknade) och allt var glasklart fortfarande. Jag skrev ner titel, karaktärernas namn och innehållet i punktform i ett kollegieblock. Jag var lycklig. Jag kände att detta var Mitt genombrott, min chans till lycka och jag somnade glatt om igen ( i drömmen).

När jag vaknade på riktigt kom jag ihåg drömmen flyktigt, däremot ingen titel, story eller personer. Allt sådant var borta, bara en dyning av demens fanns kvar. Det fanns längst ut på tungan, titeln, och jag visste att bara jag kom ihåg titeln skulle jag komma ihåg resten.

Tror ni jag kom ihåg det?
Nää, precis. Jag har tänkt mycket på den drömmen men icke en pusselbit har jag skådat när jag skådat i mitt inre drömliv. Jäkla skit.

Låter ju bra, men om man inte kommer ihåg drömmarna då. 
Eller gäller det bara dagdrömmar kanske?
(bilden framgooglad och lånad från nätet)


Nå, det är bara att släppa författardrömmen och ta tag i skurhinken igen. Mitt liv som det ser ut just nu. Jag går och skurar i köksskåpen, jag är nästan klar. Det är inte så mycket att hurra över men jag är nöjd med dom skåp jag tar varje dag.

Särskilt när jag blev så ofärdig efter min spänstiga promenad. Det står klart att efter en spänstig promenad kommer sanningen ikapp, jag försökte gå ut igår men varje stavtag skar i axlarna så jag avbröt innan jag kom ut från gårdsplanen. Benen var ömma och stela, ryggen ond och det värkte i axlarna.
Samma gäller idag, men jag har iaf tagit några köksskåp även om det inte var på ett tympligt sätt, det var inte med lätthet jag tog mig ner i golvnivå och garanterat inte med lätthet jag tog mig upp. Kassaskåpsliknande var min smidighet.

Sen har jag tandvärk också. Kanske dags för tredje varbildningen på ett år? Insert Dubbelsvordom here..

Pysselfarmor, jag har inte gått ner mina 33 kg genom att visa en stark karaktär och avstå från godsaker, jag har opererat magsäcken och tack vare det gått ner i vikt. Nu vet du det, jag har bantat hundratals kilon genom åren men dom sista åren har jag inte lyckats gå ner ett enda, bara upp. Då tog det slut. Både orken och hoppet.

8 kommentarer:

  1. Ja, de där eländes drömmarna som är flyktiga som aceton. Jag vill också minnas mina men gör det inte.

    Och jag har också kört kassaskåpsstuket idag. Dumt med underskåp. Och jag har inte städat dem ens.

    SvaraRadera
  2. Du är duktig som skurar tycker jag.
    Drömmen kanske kommer tillbaka!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Nu har jag läst ikapp :-) underhållande som vanligt ;-)) Jag minns tyvärr mina galna drömmar, men du behöver ingen dröm för att lyckas som författare, go girl!! KRAM

    SvaraRadera
  4. Drömmar kan vara hur knasiga som helst..ibland vill man glömma dem, ibland minnas dem...undrar varför det är så?? ibland minns man ibland glömmer man.....kram

    SvaraRadera
  5. Åh vilken härlig dröm,du skulle ha fortsatt sova och sen vaknat som miljonär av alla sålda böcker...:)) Ja fy bövelen för dessa kroppar vi har,lika smidig och snabb som en antilop..KRAAAM vännen och gonattpussen på kinden!!

    SvaraRadera
  6. Jag drömde att jag var superduktig på tvåändsstickning! Jag vet knappt vad det är! Synd att man glömmer drömmarna, man ska nog ha block och penna vid sängen och försöka skriva upp direkt när man vaknar...

    SvaraRadera
  7. Du behöver inte ha någon dröm, däremot har drömmen pekat på att du kan, och du vet att du kan. Så go for it girl!

    Sen fattar jag inte hur man gör för att komma på att man ska skura skåp. Något knep där?

    SvaraRadera
  8. Drömmen meddelade dig att storyn, karaktärerna och titeln finns i ditt huvud. Om du börjar skriva så kommer du se att jag har rätt.

    SvaraRadera