torsdag 28 april 2011

Jävla tandtroll

Nu har jag påbörjat rotfyllningsproceduren. Huvva. Jag är livrädd, mest för alla historier jag hört för jag har ju aldrig gjort en själv.
Hittills har det dock gått bra, det är borrat två hål som är grovrensade, fyllt igen med trasor (!) och nu väntar en period av en vecka innan nästa fas. Efter den gången är det en månad tills fyllningen börjar.

Han vägrade dra den. Jag fick panik när han sa att den skulle rotfyllas. Jag började nästan gråta.

Han är bra min tandläkare, därför går jag privat och tar merkostnaden med en vig klackspark. Han tar sig tid och förklarar varje steg och vad som ska hända. Jag tror det här kommer att gå vägen.
Nu ska jag äta penicillin en vecka så att det hjälps till från alla fronter.

Jag har huvudvärk from hell nu. Tror det är spänningshuvudvärk, samt att jag inte kunnat äta på ett dygn pga smärtan. Jag åt lite innan jag for, tänkte jag behöver energin och eventuella smärtor kan ju få sin bedövning där.

Nu ska jag gå och vila lite. Har knappt sovit inatt för tandvärken, det har värkt upp mot ögat och sen hela käken. Det var lite var men mest ett övertryck i tanden, och den var död. Gone. Alltså rotfyllning, jag kan knappt tro det men så är det så det är ingen mening med att älta det något mer just nu. Väntar på att Maken ska ringa så jag får beklaga av mig ordentligt, samt att jag kan få peppning som jag behöver mycket av och få höra hur duktig jag varit.

Orsaken är tydligen att tanden (tänderna) är lagade mycket och Murphy, sa min tandläkare. Jag tänkte nog att jag hade något jävla varområde som spred sig över hela käkarna och åt upp tandbenen, allra minst..
Och eftersom Murphy är inblandad så är det väl bara att förbereda sig för nästa variga tand. Det blir väl till sommaren ungefär skulle jag tro, då det passar sig minst liksom. Dyrt blir det också jäklaskithelsike..

Nu blir det piller, vila och sen kanske jag kan få något gjort ikväll.
Om inte annat datorledes ;)


Uppdatering en minut senare. Nu bet jag mig också, i kinden som är bedövad. Det var bara det som behövdes tydligen. Ett sår till. Jag skulle ta mig en chokladbit som belöning för att jag varit så jäkla duktig (för det får man göra när man gjort stordåd, så säger chokladlagen §14:3) och då bet jag mig i kinden. Den är ju bedövad så man kan ju tycka att det inte skulle göra ont. Det kan man tydligen roa sig med att tycka men ont gjorde det. 
Nu har jag klagat av mig för det också...

12 kommentarer:

 1. Såå synd det är om dig!!!!
  Du har nåt att hämta hos mig:)


  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag går hellre till musdoktorn varje dag i tio år än en gång till tandläkare :-( men rotfylla är bättre än att dra ut, fy! Du är verkligen värd din chokladbit, men bit i den istället. Bara älskar din paragraf ;-) KRAM

  SvaraRadera
 3. Stackars stackars dig.....huvva det är inte kul att gå till tandplågaren..hoppas du bättre mår snabbt...tandvärk är värre än tantvärk...tror jag..jag har tantvärk idag..ont i hela nacken..och nu fick jag säga det, men det är mest synd om dig;-)..aj aj.,,inte sovit och ätit har du...Kram och krya..

  SvaraRadera
 4. Var inte rädd för att rotfylla, jag har gjort det många gånger och det har inte gjort ont alls, inte ett dugg. Det är mest jobbigt att det tar tid, tycker jag.

  Och jag förstår mig inte på människor som direkt när man berättar om något medicinskt man ska göra, då ska de komma med sina skräckhistorier. Jag brukar avbryta dem och fråga "Är du riktigt säker på att jag verkligen vill höra det här". Är de det minsta kloka så inser de det korkade.

  Sen har du all min sympati när det gäller att ha tandvärk, det är en sorts smärta som är mycket svår att uthärda.

  SvaraRadera
 5. Skönt att läsa kommentarerna där ex Maj Korner tycker att det är inget att vara rädd för - för jag är vettskrämd inför detta med att rotfylla. Jag drog min tand istället. Ändå tror jag nånstans att det är som MAj säger. Det är mest att det tar tid som är jobbigt, inte själva rotfyllningen.

  Hoppas det inte blir nån mer gång.

  Kramen i

  SvaraRadera
 6. Men skönt kanske att ha kvar tanden? Chokladparagrafen har jag inte hört talas om förut, men den låter helt vettig. Ska kolla om jag inte kan utnyttja den imorgon. Lycka till med tanden i fortsättningen också.

  SvaraRadera
 7. Innan jag går och lägger mig ikväll ska jag träna på viga klacksparkar, för jag ska till tandläkaren imorgon.
  Tack för tipset.

  SvaraRadera
 8. Nä fy fasen!!!! Det där låter ruskigt!! Har gjort en hög rotfyllningar, men de har inte gjort ont alls. Beror på tandläkaren med... Men du, jag hade ju så där mkt innan, men då fick jag en hård bettskena som avlastade käkarna och den har verkligen hjälpt!
  Hoppas du får en helg utan smärta, tandvärk är verkligen redigt hemskt!!! Styrkekram!!

  SvaraRadera
 9. Aj, aj, aj... stackars dig... Jag skulle inte vilja byta och jag bävar för den dagen det blir dags för mig och rotfyllning.
  Svar: Solenergistjärnorna är köpta på JULA för många år sedan. Har tyvärr inte sett dem mer.

  SvaraRadera
 10. Fy 17 för tandvärk!!!
  Tack för den där paragrafen...jag behöver den ofta...tyvärr ;-)

  SvaraRadera
 11. Det enda som värker som attans är ju plånboken,tycker jag..:))För rotfyllning känns ju inte..Jo,jag är ganska kreativ för det gör gott i själen,fastän jag har en jäkla värk i kroppen varje dag,just nu har jag en period när jag knappt kan gå..Ja,du vet,90 i kroppen och 20 i knoppen..:)) Önskar dig en riktigt skön dag nu..KRAAAM vännen!!!

  SvaraRadera
 12. Har aldrig förstått varför man inte kan rotfylla och fixa allt på en gång

  SvaraRadera