Igår kom jag på den lysande iden att göra några varma mackor som kvällsmat. Sagt och gjort, jag gjorde Farmors Specialare. När jag var liten så fick jag välja mat när jag var hos farmor själv, när mamma och pappa var med skulle det vara kåldolmar och söndagsstek. När jag var själv skulle det vara Rårakor (av endast potatis, lök, ägg och salt) eller Varma Mackor.
Dom varma mackorna hade som fyllning en blandning av smör, kaviar och purjolök. Detta rördes ihop och sattes på brödet, ost ovanpå och in i ugnen.
Det skulle jag göra igår, fast jag kör ju med bre-på-mackor-smör, sen kaviar och sen purjo men smaken är ju densamma.
Ovanpå skulle jag ha lite riven västerbottensost. Och då förstår ni ju vad som hände.
Jag har rivit mig massor av gånger. Idiotiskt många gånger faktiskt, och inte sådana där små gånger då man rycker till och tror det ska välla blod fram men det inte gör det, utan tvärtom.
Igår så började det blöda ordentligt, ja ni ser ju själva. Och detta är efter tre (!) plåster. Jag fick byta en fjärde omgång och då tog jag två plåster som jag vred på med tryck. Då slutade det. Men ont gjorde det, jäkla skit.
Ni ser hur det går när det är jag som sköter mathållningen. Det vällde fram även efter tredje plåstret, och sipprade ner mellan fingrarna. Ja, du Maken, du ser vad jag får stå ut med.
Maken som är en god Make han gjorde en fiskgratäng till mig i tisdags, han ville ha Janssons Frestelse så han gjorde en fiskgratäng vid sidan av, så att jag skulle ha något gott att äta. Fiskgratäng av abborrfileer är min favorit, en av dom. Så då fick jag 11 mål att äta, jag har tio kvar.
Jag har också tummen kvar.. nätt och jämt ;)
Jag har gjort mig klar för Blåkullaresan men det gick inte så bra, som ni ser.
Bättre lycka nästa år liksom.
Jag gör ett nytt försök då. Tror jag.
Bild lånad från nätet, men det är mig ni ser.
man skal inte köra och dricka samtidigt...då går det sådär ju :DD ps...skal finnas idiotsäkra rivjärn så du slipper extra tillskott i maten :p
SvaraRaderaKänner igen det där, knogen brukar jag skrapa av eller en bit nagel och då får jag slänga allt och börja om från början....
SvaraRaderaMen det är synd om dig om det gör så där förargligt ont..hoppas att smörgåsarna blev goda i alla fall.
Vi ses på Blåkulla!
Agneta kram
Undra hur många gånger man har ätit rivna morötter med både skinnbitar och naglar... HU!
SvaraRaderaHoppas det slutat att blöda.
SvaraRaderaDu kan väl försöka att flyga till Blåkulla i alla fall. Jag tänker sticka iväg nu så vi ses väl där eller hur.
En Glad Påsk På Dig.
Margit(maxelonia)
River INTE på rivjärn längre!! använder maskiner till detta!
SvaraRaderahar rivit bort åtskilliga lager med skinn innan:)
Glad Påsk!!!
Kram
Jag tycker att du ska skaffa dig en rivmaskin men stoppa in ned fingrarna i den! Skaffa en bättre kvast. Det finns många fina modeller på marknaden har jag hört. Trevlig resa!
SvaraRaderaJag plockar upp dig på vägen...
SvaraRaderaJag river inte ost för hand längre eftersom fingrarna ryker... antingen osthyvel eller som Knaster skrev med maskin
Poff...ursäkta jag svimmade en liten stund ;-)
SvaraRaderaär liksom litet blödig av mig...
uj uj det där gjorde nog ont.
självklart vill jag resa till snön eftersom jag är född där ;-)
det är mitt barndomshem jag återvänder till....men våren är här! Forsande bäckar, stora barmarksfläckar och bofinken som sjunger....tycker mig ha hört rödhaken också.
Ha en skön underbar påsk!
Kuckeliku!
Aj aj aj... fy vad ont det ser ut!!
SvaraRaderaKrya på lilla fingert!!
Kram Lotta
http://minavingslag.blogspot.com
Aaaaj!
SvaraRaderaMen det låter som goda mackor. Påskiga dessutom, så jag tror jag ska testa dem ikväll.
Glad påska på dig fellow kärring!
Aj aj aj aj, nu ska du be Maken riva ost åt dig innan han far och frysa in i påsar! Påskkramar i massor vännen :-)
SvaraRaderamen aj, lite onödigt att hålla på att riva sig va! :P
SvaraRaderaglad påsk!