onsdag 13 april 2011

Packar packsäckarna mäpan dammet yr*

Det är mycket nu.

I måndags var jag på kurs hela dagen, i Livsmedelshygien. Det var ganska intressant men himla jobbigt att sitta i 8 timmar. Jag satt inte mer den kvällen kan jag tillägga. Bara låg.
Igår var jag på ett info.möte på banken ang. automatisk bokföring. Det såg himla bra ut så jag anmälde mig på studs, jamena man tjänar 60-80% i tid på detta. Fatta, 80%.
Då måste det ju vara bra.
För tid vill jag tjäna. Och pengar förstås, men det sa dom inget om. Himla typiskt om man bara sparar tid och inga pengar, det kostar dessutom pengar men det kan det vara värt.
Nu slipper vi ju dyra revisorkostnader eftersom jag gör det mesta själv bara för att jag är så himla duktig och präktig, men det skulle ju sitta fint om man tjänade mer än man undviker att förlora liksom. Ja, ni förstår...kanske inte, men det tar jag inte hänsyn till för jag vet vad jag menar och jag skriver ju för mig själv.
Sen kan jag ju lägga upp till 80% mer tid på... något mer konstruktivt än bokföring, som slappa t.ex. Slappa är jag superbra på.

Packa är jag mindre superbra på.
Jag antog att jag var ganska bra på det men har insett att min packningsförmåga har brister. Men eftersom Maken är ännu sämre på det faller det på min lott i äktenskapet. Helst undviker jag sådana projekt. Nu kan jag inte göra det för det är Makens packning jag pysslar med, han åker nog ner på fredag är det tänkt och då är det ju en fördel om han har packningen med sig. Det var tänkt att han skulle åka redan igår men det kändes lite tidigt med tanke på isläget i Sundsvall.
Så det blir nog fredag. Det tog jag som en direkt order att ta det lite lugnt med packandet. Det är mer min stil att kasta ner saker i väskorna lite planlöst sisådär kvällen före.
Så det handlar om att tvätta så att allt är rent och färdigt till att användas, så att han slipper så mycket tvätt därnere.

Nu åker han nog fredag och kommer hem till påsk. Det känns bra. Tidigare år har jag sett fram emot ensamheten, tiden till att städa i lugnt tempo etc men inte i år. Det är väl för att jag inte har någon ork eller något driv till att göra ett skapandets grand.
Nå, det går nog det med. Jag måste städa. Det går inte att komma undan, jag lider av skiten. Måste röja ur vissa problemområden och städa andra områden, t.ex köksskåpen. Dom är en enda röra. Men eftersom Maken kommer hem till påsk så ska jag undvika att börja med stora städprojekt (hehe) och vänta tills efter påsk. Efter påsk känns mycket bättre än före. Jag gillar ordet efter mer än ordet före.

(Påsken kommer snart, fortare än ni kan ana så därför passar jag på att önska lite glad förpåsk. 
Kom ihåg var ni hörde det först. 
Glad Förpåsk på er!)


Nilla har lärt mig ordet mäpan. Mäpan betyder samma som medan, och eftersom mäpan känns bättre än medan, och mipan känns också bättre än medan men sämre än mäpan så använder jag det, mäpan alltså. Och alla betyder samma. Fatta vilka valmöjligheter vi har, gammalsvenskan är fantastisk.
Nilla har lovat komma med fler fina ord som vi kan damma av och använda när vi får slut på vanliga. Eller lovat och lovat, jag antar att hon lovar om vi ber henne snällt. Hon är snäll, Nilla. Jättesnäll.

11 kommentarer:

 1. Det är roligt med ord. Roligast blir det när folk blandar ihop ord och allt blir skojigt!

  SvaraRadera
 2. Här behövs städa oxå kan jag meddela... Eller röja är nog rätt ord. Vi tar det sedan, nu har jag ingen ork!

  SvaraRadera
 3. Aldrig hört förut! Men gillar!

  SvaraRadera
 4. Ja, vem skulle inte behöva städa...men här finns heller varken tid, ork eller lust.

  SvaraRadera
 5. Städa är tråkigt men ibland måste man göra det. :(

  Mäpan är ett roligt ord ska se om jag oxå kan få in det i min vokabulär. Vi kanske kan skapa en trend

  SvaraRadera
 6. Jag kan inte minnas att jag lovat fixa fler gammelsvenska ord, men å andra sidan minns jag ju inte så mycket annat heller.
  Ska ge mig i kast med det ärofyllda uppdraget så snart andan och inspirationen faller på. Har dock svårt att tro att det finns några gammelsvenska ord som kan toppa mipan och mäpan, för vackrare ord har jag nog aldrig stött på.

  SvaraRadera
 7. Ingen där ute i Sverigelandet förstår våra åländska ord. Spara städandet till efter påsk du, det är säkert kvar ;-) Nattikram

  SvaraRadera
 8. hahaha, Du är rolig du. Själv är jag en fena på att packa väskor när vi ska åka bort. Bilen däremot får mannen packa/stuva...

  Kramen i

  SvaraRadera
 9. inte städa. nix. det är slöseri med energi.
  nattkram agneta

  SvaraRadera
 10. Jag behöver storstäda här hos mig. Skulle också behöva köpa nya möbler. Men nej jag orkar inte ta itu med detta just nu. Har jämt göra med att orka ordna med min svärfars begravning till på onsdag.
  Här hos mig i Uppsala har äntligen våren kommit sköööööönt.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 11. Jag har packat mina väskor (garn garn garn) mäpan mannen tittar på hockeyn ;-)
  vi ska åka till gården i Lapplands fjällvärld på lördagmorgon. Här i Tumba är det snöfritt och vi drar dit där det är snö....folk tycker vi inte är kloka...vi tycker vi är kloka för vi vill ha tyyyyyyyyyyyyystnad ;-)

  Roligt med en ny bekantskap här!

  SvaraRadera