fredag 8 april 2011

Jag kunde aldrig ana att jag varit så nervös

Nu när vi fått det positiva beslutet att det blir fortsatt fiske efter fet östersjöfisk så har det tagit ett tag för att inse så himla spända vi varit.
Nu öppnas flaskor lite överallt längs kusten för att fira. Maken måste vänta ett tag till men snart blir det en virre har han deklarerat.
Jag blev tvungen att hetsäta två nybakade kakor för att fira, sen fikade jag mer normalt när Maken kom hem.
Nu är jag mätt.

Det känns som om jag kan hoppas på lite ny energi när detta lagt sig, det är märkligt hur det kan kännas som om man lever med en bila över huvudet, och hur härligt det känns när den känslan försvinner.
Nu kan vi se framåt igen.

Sportfiskarna surar, inte av surströmming men över sin galla och sina förutspåelser att detta betyder slutet för laxen. Dumsnutar och snicksnack säger jag. Wake up and smell the coffee liksom.

Gud så skönt.
Idag ska vi bara njuta, ja Maken ska ju rusta sig för fisket förstås men nu kan han njuta medan han gör det. Heter det förresten inte medans han gör det? Troligtvis inte för det kommer alltid röda markeringar när jag skriver det. Nå, jag säger och tänker medans men skriver medan så får ni tänka er att jag menar medans fast det står medan.

Trallallalla... Eskil Erlandsson (eller Erland Eskilsson som Maken lite förvirrat fått för sig) har förmodligen gjort sin del även om hans mail var himla luddigt skrivet. Vore det inte bättre att svara på vårt mail idag, istället för i förrgår? Då hade han ju kunnat skriva mer positivt. Nå, det är svårt att förstå hur politiker fungerar och tänker alla gånger.

Jag är glad iaf.
Och glad för alla glada kommentarer och grattiskramar.
Dubbelt glad med andra ord.

Yihaaa
;)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

15 kommentarer:

 1. Vad kul för er, fira ordentligt nu.

  Det heter egentligen medan men medans används mer och mer så det blir nog oxå rumsrent ganska snart ;)

  SvaraRadera
 2. Ja men då fortsätter jag med gratulationerna och hurraropen.
  Bättre besked går inte att få :D
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja efter det glada beskedet så förstår jag ju att du vill bo kvar däruppe i norr annars hade ju du kunnat flytta lite närmre så vi kunnat inspirera varann.
  Men jag tror att just detta beskedet var vad du behövde för att få ny inspiration,att du sen slipper pressen att vara inspirationskälla åt Löjligan också gör nog att syglädjen återvänder med besked.
  Ha det gôtt och hälsa kära maken.

  KramA

  SvaraRadera
 4. härligt!! underbart!! se till att fira ordentligt nu :)) och hoppas inspirationen hittar tillbaka till deg nu.kram

  SvaraRadera
 5. Grattis till er båda!!!!

  kramar

  SvaraRadera
 6. Jag har i regel alltid eftersträvat att i möjliga mån få tjänlig föda. Att man förr under nödåren hade surströmming som ett komplement för att helt enkelt inte svälta ihjäl kan jag förstå. Men inte nu! Inte ens under flera år av borgerligt styre har vi hamnat i så svårt armod att vi måste ta till surströmmingen igen. Nyttigt? Tja, det kanske det är. Ser man det rent vetenskapligt så är kattskit också nyttigt men det innebär inte att man äter det. En gång i mitt liv har jag prövat att äta denna påstådda delikatess. Konstigt nog blev jag föga förvånad över att det som såg ut som skit och luktade skit även smakade skit. Slutligen vill jag bara säga till alla surströmmingsälskare, fortsätt njuta det är er fulla rätt. Jag stöder er rättighet till 100%, precis som jag hoppas få stöd om någon påstår att jag inte får eller kan äta kräftor.

  MVH
  Uffe

  SvaraRadera
 7. Underbart!!
  Fira nu rejält ikväll ;)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag säger medans men skriver medan. Vad GLAD jag är för er skull :-)) Hoppas livet börjar kännas lite lättare! Nattikram vännen

  SvaraRadera
 9. Hahahhaa...Jag läre skratta åt dig och dina kakor...Å GRATTIIIIISSSS vännen,det var verkligen kul att höra..Nu blir det ordning på torpet igen då..:))Hade dom tagit bort surströmmingen då hade nog många fått damp...hahaha..LOVE suring!!!Vi har alltid en burk i kylen utifall..:))Önskar dig och din gubbe en toppendag och fira ordentligt nu...KRAAAAAAAAAAM!!!!

  SvaraRadera
 10. Va härligt för er, GRATTIS!! tittar in på din blogg ofta och blev så glad när jag såg på nyheterna igår, tänkte på dig då.
  strunt i "luddiga" Erlandsson... svenska folket hade gjort uppror om beslutet hade blivit negativt.

  SvaraRadera
 11. Medan/medans är ett av mina grubbelämnen också. Man kan dock skriva 'under det att' istället, vilket är en något förfinad författarish variant.

  Historiskt kan vi finna ordet ända tillbaka till 1000-talet då det fanns i formerna 'mipan' och 'mäpan'. Frågan är om man inte borde börja använda de gamla vackra varianterna?
  Nu går jag hem till min blogg mipan jag funderar på det.
  Kanske ändå snyggare med: Nu går jag hem till min blogg mäpan jag funderar på det.

  Alltnog, jag känner att det fortfarande finns anledning att fira ert framtida fiske så nu går jag till köket och tar fram en bit choklad och tar en kopp kaffe.

  SvaraRadera
 12. Men vad är detta för en förnämlig blogg? Har aldrig sett dess like. Trevligt, trevligt, här måste jag bestämt titta in lite varje dag, mäpan jag bloggar runt ...

  SvaraRadera
 13. Alltså, jag har egentligen ingen koll på fiske alls, men vet att i vår vik var det väldigt dött under ett antal år och det blev bara värre och värre. Olika orsaker till detta. Men vad jag ville komma fram till att det räckte med fiskeförbud för alla fiske i vår vik under vårmånadena förra året, tror det var först i maj man fick fiska igen, för att fiskarna skulle kunna leka i fred, och den lilla åtgärden räckte för att fisket skulle återhämta sig. Jag vet ingenting av någonting, men har hört många många sportfiskare beklaga sig att det är yrkesfiskarnas fel ute på havet att fisket i vår vik dog, men nu med facit i hand var det ju fel fel och fel, för yrkesfiskarna på havet har inte haft något fiskeförbud...

  SvaraRadera