onsdag 4 maj 2011

Vårtecken från norr och vi med smärtor simulerar. Varning för skrollfinger! ;)

Jag har minsann noterat att det på många bloggar visas bilder på växthus med blommor i, blommor ute av typen sippor, maskrosor och jag vet inte vad. Detta är för oss häruppe inte en vanlig syn i dessa tider. Vi har vårtecken av andra slag. Eller jag har av dessa slag som kommer nedan.
Vi kör med principen Det som göms i snö kommer upp på våren...



En död kratta ser ni ovan. Dom växer inte överallt, bara där dess ägare glömt att plocka in sommarens redskap innan snön kommer.



Här har vi en snodd som man kan t.ex spänna fast en tank i båten med, men som nu ligger framtinad från en snöhög. Denna kan ha kommit dit i höstas eller så har den legat slängd vid bron och sen snöat över. Den påträffades dock ute på gräsmattan. Vi misstänker att vår traktor kan ha medfört att den medföljt ut i grästrakterna. Bredvid växer en ledsen kork till okänd flaska. En flaska hittades dock
i närheten men den hade redan en kork så den flaskan var inte partner till denna.



Här ser vi en gammal gräsklippare som växt upp som ur snödrivan. Den kan möjligen ha lämnats ute över vintern eller så har den krupit ur förrådet själv. Då vi inte har något förråd är det mer troligt att gräsklipparen fått övervintra under sagda snödriva. Spaden tinade fram där också, vilket förvånade mig kraftigt. Visste inte att vi hade en sådan spade.
Det som koxar fram till höger hör till båtvagnen den har också fått stå i snödrivan hela vintern. 
Det gjorde den förmodligen utan glädje.
En sak som bör sägas är att gräsklipparen ska skrotas och en ny införskaffas. 
Om detta inte sker så lär denna klippare få klippa denna sommar också. 
Det gjorde den förra nämligen. Då inhandlades inte heller en ny så den gamla fick
 fortsätta trotjäna, den har övervintrat i snödrivor förr.
Den gillar det.



Ah, här har vi en trasa på ett borstskaft. Otippat att hitta denna ute, själv har jag ingen aning om vad det är men jag förmodar att en Make har använt den till något speciellt ändamål. Den hittades framtinandes i en hög med bråte som sopats från asfalten framför huset. Lite osäkert vad det är för skrot men säkert är det från grävningen av jordvärmen.


Otippat kommer här en annan spade fram. Den visste jag att vi hade, men ingen av oss visste att den låg där under snön och häckade hela vintern. Den har nu legat och solat ett par dar och är mogen för skördning.


Åh, där ligger dom jävla jordsäckarna som du tjatat om att få fram! Och där har dom ju gjort nytta hela vintern, sa Maken när dom kikade fram under snön. Då kom jag ihåg att jag promt ville ha dom hem (vi tog dom från stugan) för att fylla igen några små planteringar där jorden sjunkit undan.
Detta gjordes dock aldrig som ni ser, eftersom jag behövde Makens hjälp 
och han ansåg inte att han hade tid..
Say no more liksom.


Här växer en vattenspridare så sakta upp från marken. Den är grön och röd och först mindes jag inte om den ens var vår tills jag kom ihåg att den hade vi ju till gräsmattan, då den var *hrm* ny för några år sen.
Jag kan dock inte erinra mig att jag har sett den de senaste åren så det är för mig en gåta hur den liksom poppat upp nu så här i vår.


Här har vi ett munstycke till våra spolslangar i fiskberedningen. Den har nog gått sönder men icke hittat till soptippen, och därför lagt sig till vila bredvid sparken.
Eller sparken kom dit senare men nu så här i snötiningens tid så ligger som fint bredvid varandra, nästan att dom spoonar lite. (ligger sked för dom som inte vet)

Det var nu slut på vårtecknen för idag och så kan jag tillägga att igår blev jag förbannad då jag fick en enkät i brevlådan. Då var den dagen störd. Det var en frivillig sådan och det var tur för jag vägrar svara på sådana enkäter.
Den handlade om värk, träning och psyke. Eftersom jag studerat forskningsmetodik så insåg jag rätt snabbt att detta lär inte bli till min fördel, eller någon annan med värk heller för den delen.
Påståendena var så märkliga, det fanns inget mittemellan svar utan antingen jättenej, nej, ja eller jätteja. Det irriterade mig.
Typ
- Det är verkligen inte ofarligt för en person i mitt tillstånd att vara fysiskt aktiv!
- Att vara försiktig med onödiga rörelser är det bästa jag kan göra för att förhindra att smärtan förvärras.
- Ingen ska behöva träna när hon eller han har ont.

Det fanns inte heller någon fråga som behandlade vilket problem jag ansåg att jag har, jag kunde aldrig koppla aktivitet till smärta och det retade mig.
Jag önskar dom fick prova själva att ha ont 24 timmar om dygnet och sen skulle jag stå och säga att du måste vara aktiv, träna på, skit i om det gör ont, det är verkligen inte farligt osv.

Ju ondare jag har desto mer får jag ju ta det lugnt, det gör jag av självbevarelsedrift. Sen gör jag ju det jag kan. Sen frågade de om hur väl man studerat, högskola eller gymnasium och det retade mig också. Jag som gått högskola bör alltså ha mindre ont än en person med lägre utbildning. Jag säger inte att det är så uträknat utan det är så jag tolkar denna enkät utifrån frågorna. Det var 7 sidor frågor!

Jag är kanske orättvis men det kändes inte bra att fylla i den så därför avbröt jag och rev sönder den.  Det är också svårt som kroniker att svara sådana frågor, jag kan ju ha en sämre period eller en bättre. 
Hur som helst, jag såg då ingen anledning till att jag skulle bli hjälpt av denna så jag avstår.

Nu har jag gnällt av mig och skall återgå till röjningen i klädkammaren, jag är snart klar nämligen ;)

Avslutar med en bild på min vinst, toaskylten jag vann i Fru Gårmans tävling.
Fint blev det!

10 kommentarer:

  1. Att gå på tur hos dig verkar ju bli rena skattjakten. Tänk vad det kan dyka upp saker som varit under snön hela vintern

    SvaraRadera
  2. Håller helt med Shamrock! Pippi hade ju blivit lyrisk och till sig i trasorna om hon fått sakleta hos er. Själv har jag hittat trädgårdshandskar som börjar blomma(?) på balkongen. Undrade så vart de tagit vägen i vintras.

    SvaraRadera
  3. Det första som slår mig är att jag är glad över att jag inte bor längre norrut. Vårt gräs är numera grönt, men de tidiga vårtecknen är ändå ungefär samma här som där.
    Det andra som slår mig är att jag fattar precis din reaktion med enkäten, dessutom vet jag precis vad du pratar om när du pratar om värk 24 timmar om dygnet.
    Det tredje är att din skylt är förbannat snygg! :D
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Herregud vad grejor som har kommit upp i tö... ;)

    Tråkigt med värk hela tiden, har en syster på 36 år som också plågas av ständig värk.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Å vilka ovanliga vårblommor ni har då..Kan du skicka ett skott..haha..Du gjorde helt rätt angående enkäten bara av att få en sån kan man ju bli sjuk av...Jag tycker INTE att du gnäller,det är bara ren jäkla fakta om hur vi har det...KRAAAAM på re vännen!!

    SvaraRadera
  6. Hälsofascister kallas dom där som redan bestämt sig för vilket resultat deras enkäter ska ha. De vill bara ha sina bestämda uppfattningar bekräftade, så att de kan fortsätta predika att det bara är att ta sig i kragen och välja den rätta vägen. För då kommer vi till slut inte ha några sjukskrivna, bara kärnfriska människor utan problem. Fattar ju vem som helst att det vore kalas.

    SvaraRadera
  7. Grattis" Den är jätte fin. Vad gäller enkät ... de brukar vara spå missvisande så jag kastar de också, utom de som man måste besvara fast de får jag typ aldrig.
    Sedan måste jag säga att ni har haft julklappsutdelning denna vår: så mycket ni hittat! ;)

    SvaraRadera
  8. Vad skulle jag göra utan dig? :-))) Men, år det inte lite kul med trädgårdsöverraskningar? Kvällskram

    SvaraRadera
  9. Tur inte jag gjort ett sånt inlägg...
    Det hade bestått av bajs, bajs, bajs och en och anna söndertuggad hundleksak :)
    Ett bajsinlägg alltså :))
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  10. Verkligen fina vårtecken du har hittat! Du har några övervintrare alltså medan andra kanske har varit på sydligare breddgrader? Den där spaden som du inte känner igen kanske navigerade fel och råkade landa i er trädgård av misstag. Jag har ungefär samma slags vårtecken i min trädgård. En skrotad gräsklippare hade vi stod på garageuppfarten men den har vi slängt nu.

    SvaraRadera