måndag 28 februari 2011

Men jag då? *blinkblink*

Maken ska till London, med några kompisar.

I rest my case.

Jag då.
Jag anser att en HTC kanske, möjligtvis kunde råda bot på det faktum att jag inte ska med. En utlandsresa mot en HTC, hyfsat byte tycker jag.
Eller möjligtvis en fyrtio meter tyg, eller sjuttio meter kanske.
Kanske både en HTC och massor med tyg. Ja, det tror jag skulle kunna mildra mina känslor.

Sen att jag ska leva loppan när han är borta är en annan femma. Kanske ta en kompis med mig och åka och se på tyger. Kanske baka goda kakor (kanske Susannes goda kolakakor) som jag kan mumsa i mig i smyg.
Kanske köpa glass och äta i stora lass och sen springa på dass pga mjölkproteinproblemet, det kan jag göra utan att han vet om det. Om han inte läser detta förstås.
Men då säger jag att jag bara skojade.

Jag längtar efter glass. God glass som jag ska äta till en bra film. Om jag sen får springa på dass är ju mitt eget val. Kanske jag kan tillverka egen glass? Utan grädde och annat tjafs. Någon som kanske har ett bra recept som innehåller ett gott surrogat för mjölk/grädde?
Jag hittade tofuglass som duger någorlunda. Kanske om man har nåt gott till?
Ja, så får det bli.

Jag fick så goda råd när jag ställde frågor på forumet för GBP-opade, där var det en som sa att hon också fick problem med mjölkproteinet men att det gick över efter ett halvår. 
Hopp där alltså.
Sen skrev hon att jag tappar håret beror på att kroppen upplever en kris. Och som sagt, vårt hår är inte livsviktigt så därför släpper kroppen det och koncentrerar sig på att överleva krisen.

Sen frågade jag om tröttheten. Det är ju ingen vanlig trötthet utan den är förlamande. Det berodde också på operationen. Det är en stor operation, där man strukturerar om lite i kroppsfunktionerna och det upplever kroppen (ja, tjena) som jobbigt. Vi räknas som nyopererade hela första året och att man ska vara snäll mot sig själv och vila när man känner att man måste.

Där är det ett problem. Som kvinna kan man inte ligga och lata sig. Det gäller att vara aktiv och vara en god husmor. Fast hur jäkla löjligt är inte det? Vem tackar mig för att jag sitter och kämpar hela dagen för att hålla mig vaken? Ingen har då gjort det än så länge, men det kommer kanske med tiden?
Och hur aktiv är man om man sitter och halvsover framför datorn, för trött för att orka bry sig?
Inte särskilt aktiv antar jag.

Jag har bestämt mig för att vara snällare mot mig själv. Känner jag att jag är dödstrött så går jag och lägger mig en stund, kanske läser under elfilten. 
Det förtjänar jag.
Jag förtjänar också att få en elfilt nere i soffan. Det är ju höjden av elände att måste ligga med endast två vanliga filtar, när det finns elfiltar. Snacka om ynkedom som ej bör finnas i ett hem som vårt.

Idag har jag varit till dietisten, där jag och Maken fick ställa frågor och höra på viktiga saker.
Jag var som jag redan förstått en person med bara fina sidor, inget negativt att säga om mig inte, utan bara idel ros och beröm.
Förutom.

- MÅSTE äta långsammare, fem minuter för ett mål var på tok för kort tid (hm, jaså??)
- Måste få i mig mer protein, en del av denna brist är ju att man kan tappa mer hår (går det?) och att man är extra trött (hm, jaså igen?)
- Måste få in fler mål under dagen.
- Måste börja äta B12 då jag har en brist på detta. I övrigt hade jag inga stora brister av det dom kollade men hon tyckte jag åt för lite så där får jag skärpa mig. Äta ofta, långsamt och fast jag inte vill äta. Låter lätt? Mjae..

I övrigt är jag säker på att jag är en mönstermänniska, ingen dumping och inga speciella livsmedelsproblem förutom mjölkprotein då, där det var sojamjölk som gäller, bra med protein dessutom som inte finns i havremjölk. Synd att det inte är så gott bara..
Men jag har lovat försöka få i mig mer än en smörgås och där är soyayogurten något som måste ner, med hallon går det nog. Jag har lovat.

Och förresten, jo dietisten såg att jag hade tunt hår!
I rest my case igen. Maken försöker hålla mitt mod uppe med att det knappt syns även om jag själv kan spegla mig i flinten snart. Där hörde du då, Maken. Vad var det jag sa?


Ajökens mina vänner.
På återskrivande.

16 kommentarer:

  1. Jag skulle önska jag kunde få en kroppskris på mina ben, för makan till lurvighet får man leta efter!

    Förlåt, nu tramsade jag, men jag var hos Nilla först och läste om tramset, så det smittade, ursäkta.

    Allvar: jag hoppas SÅ att det växer till sig igen, det gör jag.

    Båtens varmaste kram till dig!

    SvaraRadera
  2. Men alltså London, hur kan man byta ut det mot en sketen telefon? ;) Taskigt att du inte får haka på.
    Äta långsamt, det kan jag inte heller. Inte ens med pinnar. Hoppas du får bukt med tröttheten. KRAM!

    SvaraRadera
  3. Har också börjat tappa hår nu. Ja, inte just idag utan för ett litet tag sen. Inte så mycket som du visat på dina bilder, men frissan påpekade det idag :(. Men det varar ju inte för evigt utan kommer tillbaka när "krisen" är över enligt kroppen :).
    Äta långsamt... jadu, välkommen i den klubben som INTE gör det tyvärr.
    Tygerna i förra inlägget är ju jättefina, så mannen får väl ut o leta när han är i London. O att du får en telefon är väl helt solklart :).
    Kram

    SvaraRadera
  4. ...DITT HÅR ALLTSÅ!
    INTE mina benhår.

    SvaraRadera
  5. lovely photo!
    happy night
    Rosa

    SvaraRadera
  6. Ja det är samma här med håret som bara faller av...suck. Roligare kan man ju ha...

    Kramen i

    SvaraRadera
  7. Kikar in efter en evighet. Läser och ser att du har det tufft.
    Tänker på dig!
    Kramar!

    SvaraRadera
  8. Jisses, det verkar vara ett heltidskneg att vara i postoperationsstadiet. Jobbigt, låter det.
    Och sen undrar jag vad en HTC är för slag?

    SvaraRadera
  9. Klart du ska ha en HTC och tyg, massor!
    Och glass? Testa sorbet - myyyyycket godare! =))

    Håret kommer igen när kroppen är klar med krisen. Jag hade en period när mitt hår dröste av mig också. Visserligen har jag alltid haft tjockt hår så jag behövde tappa lite, men herregud vad orolig jag blev. Fast det berodde på stress av många olika saker.

    SvaraRadera
  10. Vad jag känner när jag läser ditt inlägg är:
    Eva, klaga inte!!!!!

    Jag läser och känner hur jobbigt det är!!
    Vill dig allt väl!!

    PS.
    London är såååå stort, rörigt och dyrt! (vi får tänka så nu bara;))

    Sköt om dig!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  11. London är UNDERBART! Men det är i och för sig tio meter tyg också, om man kan sy. Syrran, igen då, som gjort samma operation, hon åt var tredje timme i åtta månader. Ett par matskedar grillad kyckling och avocado och sånt, men hon åt mest hela tiden. Tror du måste satsa på det vännen. KRAM

    SvaraRadera
  12. Gomorron vännen,ja du det där med att äta långsamt,hur ska det gå till när det är såååå tråkigt att äta...haha..Jag har ju oxå fibro och är för det mesta förlamande trött och jag opererade mig -99 så det tror jag inte att det beror på,folk har för lite kunskap om just fibro...Å du jag tror att du får det jättemysigt hemma du kommer säkert hitta på nåt kul..:))Ha en bra dag nu...KRAAAAM!!!

    SvaraRadera
  13. Sorbet!!! Det är ju så gott!!! och det finns mjölkfri!

    Kram

    SvaraRadera
  14. Åker mannen till London då är det minsta du kan få i kompensation, den där HCF:n, mer tyg och flera elfiltar och ..... jag funderar, det är kanske en bra uppgörelse så.
    Bra att träffa dietisten.
    Och jag säger också, sorbet, bra glassvariant, men även tofuglassen. Jag visste inte ens att det var det vi fick på ett kalas härförleden! Inte dumt alls.
    Kan du inte få B12 sprutor så att du inte blir så trött? Fort och lätt och så slipper du tänka på att få i dig all den där maten som gör att kroppen producerar vitaminet.
    Ha det gott i ditt vackra vinterland.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  15. Sorbet! I stället för glass med mjölkprodukter!

    SvaraRadera
  16. Vad för jäkla test?? Mailar dig imorgon, TACK!! :-))

    SvaraRadera