torsdag 10 februari 2011

Jag är i klammeri med orättvisan!

Alltså hyfsat i fas med rättvisan, åtminstone just nu fast jag känner för att strypa någon på SMHI. Idag skulle vi ha -7 grader sa dom igår. Det blev något kallare, inte mycket, bara en sisådär 20 grader fel.
Jag tycker det känns fint att ha en sådan inrättning som SMHI, att veta att skattepengarna går till proffsgissare känns ju.. ... fint. Typ.
Vi hade -30 imorse och nu har vi -32. Inte riktigt efter SMHI:s prognoser, det är mer att om dom säger bu så blir det bä. Det är nog statistiskt säkerställt.
Bra där, SMHI, fortsätt så.
Otroligt att dom får fortsätta egentligen, dom har 10 dygnsprognoser, men vad är det bra för när dom ändras totalt (och jag menar tyvärr totalt) flera gånger per dygn. Är det så svårt? Några år på högskolan och sen kan en vanlig ovass kniv från lådan gissa t.o.m bättre än vad dom vet. Eller tror sig veta.
Märkligt.

Har varit på magnetröntgen idag. Det var inte kul. Ligga platt på rygg (benen domnar) med armarna utsträckt bakåt (onda bågen och axeln smärtade) och ligga och hålla andan.
Jag höll nog andan i tio minuter. Minst.
Ja, inte i ett förstås men i omgångar. Jag tänkte att nog är det många som kurkar på denna uppgift, jag har nog inte sämsta lungorna i Sverige även om det kändes lite så just då.
Sen skulle jag andas lugnt och djupt, inte för lugnt och djupt men som i vila. Då fick jag problem. Jag fick specialandningsvårigheter. Jag andades både ryckigt och djupt, blev liksom fixerad samtidigt som jag blev bortkollrad av kulspruteljuden i maskinen.
Jag blev klar till slut. Jag stapplade ut med halvdomnat ben och ond axel.
Skönt att ha det gjort. Så får vi se vad det visar, om gallgångarna är för trånga eller vad. Är den det så blir det operation nu när jag är ombyggd i magtrakten.
Den dagen den sorgen.Vi har haft lite småkylet väder idag. Började dagen med som sagt -30 grader, framme vid Sjukhuset 14 mil bort var det -19 och nu kallare än -30 igen. Känns lite som att det kunde räcka nu. Som att våren gärna får komma, lite värme som värmer upp den frusna kroppen skulle sitta skitfint just nu.
Det spritter inte i gamla kroppen precis.

Tänk om dessa kikade upp i dessa tider. Jag menar alltså hos mig.
Tja, det är bara några månader kvar.
Tills dess. Vitt. Kallt. Hemskt.

12 kommentarer:

 1. Usch, andas på kommando är inte min grej. Jag skulle också ha hållt andan i tio minuter (minst) i ren protest.

  Sen har er Norrlandsvinter dragit in över oss det senaste dygnet, vilket jag inte är överhövan tacksam över. Vi hade ju en riktig vinter förra året! Det räcker med en då och då. Tre på ett vuxenliv kan betraktas som normalt.

  När jag ÄNTLIGEN ser den första tussilagon ska jag tänka på dig.

  SvaraRadera
 2. Jag kom hem kl. 21.45 ikväll och då var jag tvungen att skotta snö för att sopbilen ska komma fram imorgon bitti. Det var inte kul. Här är det i alla fall plusgrader nu. Jag lider lite av klaustrofobi så jag skulle typ inte andas på flera dagar om jag skulle in i en sådan där maskin. Jag håller andan när jag åker igenom tunnlar då jag åker bil.

  SvaraRadera
 3. Det där magnetröntgen, det gör jag inte gärna om. Not so funny.... Men hittar de problemet är det ju kanon. SMHI kunde haft fel åt andra hållet, det hade ju varit mycket bättre!
  Angående hobbybandet, Sidenband är fint och jag hade ju världspremiär med mitt enmansband, eller ja, tvåmansband var det ju, husbandet som stod för musiken och jag för den enimenta sången i exakt takt.
  Sen har jag ju husbandet och det är ju också ett slags band och sist men inte minst tillverkar jag lite band som jag delat ut lite då och då som vinst och så. Ja, ungefär så. Inte ett dugg hemlighetsfull eller oklar på något vis är jag, eller hur.

  SvaraRadera
 4. 30 grader kallt?! Iiiiihh.
  Nåja, vi fick horisontellt snöblandat regn så är är blött, grått och slaskigt. Kan vi inte bara bestämma att det räcker med februari nu och snabbspola direkt fram till april?
  När hände det någonsin något bra i mars anyway?

  SvaraRadera
 5. Faen. Faen. Faen. (vädret)

  Jag somnade i MR:en, fast jag skulle inte hålla andan och sånt. Och dessutom är jag ju på hemmabana där, sas.

  SvaraRadera
 6. Här hos mig i Uppsala snöar det för fullt. Men det är bara -1,5 grader. Jag började få vårkänslor här om dagen. Men hej va jag bedrog mig. Nu är det vinter igen. Jag hoppas det slår om och blir vår i rödaste rappet.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 7. Oj, vad du får stå ut med.
  Hur går det med inställningarna i mobilen för bloggandet och fb?

  Här har vi runt nollan, och det snöar fortfarande....

  SvaraRadera
 8. mmm sol värme vårblommor...det ä vad jag läängtar efter just nu...den här vintern var ju yber jäkligt lång!

  kramen på dej! o ps jag skulle aldrig ens våga mej in i en sån där maskin:) än mindre andas:)

  SvaraRadera
 9. Jag har gjort MR på halskotpelaren. Inte kul alls, man får inte svälja medans det "knackar". Längsta knacket var nog tio minuter. Jag samlade allt dregel i ena kinden och kunde inte tänka på något annat än cocacola. Inte konstigt on dreglet rinner till då! Hoppas det går bra med gallgångarna! KRAM

  SvaraRadera
 10. WIII!
  Fy så kallt ni har!
  Hoppas verkligen kölden lägger sig för den där kylan är ju inte mänsklig...

  Trevlig fredag iallafall :))
  Kram

  SvaraRadera
 11. Hoppas det blir positiva besked. Jag längtar också till våren - här har snöat hela dagen i sydväst och jag HATAR det för att tala klarspråk....usch & fy...suck

  Ha en härlig helg dock!!

  kramen i

  SvaraRadera
 12. Jag måste lära mig att inte läsa så fort!!!
  Tyckte att det stod att du var i klammeri med rättvisan!!! Undrade vad sjutton du hade gjort!

  Har också legat i en sån där helvetesmaskin, vågade inte öppna ögonen för jag gillar inte trånga utrymmen.
  Andas, håll andan rätt som det var visste jag inte om jag skulle andas eller inte.
  men de såg i alla fall att jag hade diskbråck.

  Kram

  SvaraRadera