måndag 27 december 2010

Vardag igen.

Faktiskt rätt skönt med vardag igen.
Julen har varit god, jag har varit en snäll kicka för jag har fått fina klappar. Bland guldkornen kan jag förtälja att ett fint halssmycke i formen av ett hjärta fick jag av Maken, jag fick också en ny mobil som kan ta fina bilder samt mycket mycket annat. Sen fick jag mycket mer också men jag är mest fascinerad över att jag varit en snäll kicka.
För något närmare sanningen är väl att jag under senaste tiden varit snäsig, gnällig och lättirriterad. Kan bero på operationen eller så beror det bara på att jag har mer ont nu, vad vet jag.
Jag ska jobba på det där med humöret.

Jo, jag fick en fin klapp till av Maken, en värmefilt. Herregud så jag älskar min värmefilt. Den är stor, av fleece och med elslingor. Jag har bara en filt till i sängen nu, jag har tagit bort två. Sen har jag inget täcke för filten räcker gott. Tack käre Make för den fina och varma filten. Mums.

Granen står fortfarande grön och grann i stugan. Den barrar förfärligt men den ska ju ut snart. Jättesnart, här väntar vi inte till påska inte, utan till nyår är nog julen utstädad beroende på humör och energi.


Granen före, lagom hög (vi vill ha en liten för vi har så trångt) men lite väl kal på ett ställe.



Här är stället där det saknades lite väl många grenar.


Här är vår grenmontering påbörjad. Vi byggde granen själva kan man ju säga.


Men så här blev den när den var färdig. 
Inte världens finaste gran men väl så julig som det behövdes.
Bortse från att tomten är på sniskan (Hjördis har knuffat omkull honom i jakt på påsklämmor som gömt sig under julgransmattan, därav vecket mot väggen också)


Hjördis har varit rätt snäll med granen. Jag har bundit fast granen i fönsterkarmen för säkerhets skull men hon har bara nafsat lite då och då.
Hon har haft fullt upp med sin favoritleksak, påsklämman. Och i jul fick hon finfina påsklämmor som suttit kring kablar och inte dom där fjantklämmorna man har kring påsar.


Påsarna jag sydde före jul. 
Den överst till höger vann ju Knasterfaster men dom andra har skickats som julklappar till Stockholm och Luleå.



10 kommentarer:

  1. Vad bra att veta att filten är bra, mor ska få en sån när hon fyller år :-) Vår gran (och katt) åker ut nu i veckan, stackarn är full med kåda (katten alltså) Ha en bra vecka, gärna utan värk! Kram!

    SvaraRadera
  2. Lite irriterad kan man väl få va ;)
    God fortsättning på dig Ulrika!

    SvaraRadera
  3. Ja, ack så skönt det är att det är vardag igen. Julen är underbar, men det är vardagen också.
    Ha det gott
    PS Granen var hur söt som helst.

    SvaraRadera
  4. Va söt den lilla granen är. Vi hade ingen gran i år. Vi brukar ha en liten plastgtan mrn jag orkade inte sätta upp den. Men vi hade en trevlig julafton ändå. Hade vår Dotter och hennes man och fyra barn hos oss.
    Kram Kram och krya på Dig.
    Margit (maxelonia)

    SvaraRadera
  5. Jätetfin liten gran. Vi har inte heller en jättestor en. OCh jag håller med dig, här städas julen också ut runt nyår. Ganska snart efter nyår. Lika roligt som det är att sätta upp allt, lika skönt är det när man får lägga undan allt igen och återgå till vardagen.

    KRamen i

    SvaraRadera
  6. Vi fick en kungsgran av en leverantör till maken. Den är jättefin och barrar ingenting! Den får stå tills jag har tröttnat, vilket kan ske vilken dag som helst.
    I morgon ska jag jobba men på onsdag är jag ledig. Sen är det jobb på torsdag och sen kommer nyår! Får se om det står en gran inne hos oss då eller om den åkt ut i kylan.

    SvaraRadera
  7. Otroligt intressant kommentar jag skrev. Not.

    SvaraRadera
  8. Min morfar (som dog 1947) var väldigt noga med julgranar. Han borrade hål i stammen och placerade om kvistarna precis som ni har gjort. En gammal fin tradition. Granen är väldigt fin och nu är den med i min julgranstävling.

    SvaraRadera
  9. Granen åker ut sent hos oss men så pyntar vi alltid den 23:e!
    ;)

    SvaraRadera
  10. Åh, en till med en liten gran. Vår står t om på bord för att synas vid soffan ;). Men söt är den, o liten *hihi*. Häftigt det låter att flytta grenar på den. Det har jag aldrig testat. Kan ju vara en idé till ett annat år ;).
    Vad härligt det låter med en värmefilt. Det skulle jag behöva, men inte när jag sover utan när jag sitter i soffan.
    Ha ett gott slut :)

    SvaraRadera