tisdag 15 juni 2010

Vi renoverar fortfarande, det tar en jäkla tid allting. Igår knivade vi ner 250 kg strömming så då gjordes inte ett handtag renoveringsmässigt. Idag har vi satt upp renoveringstapet på sista väggen, den värsta också för där har vi satt upp lite mer vägg än vad som fanns förut och detta förorsakade en massa spackling.

Men imorgon tänkte vi vara klara, nu är vi hemma för att lägga om saltströmmingen och lite smått och gott som att hämta ut ett rökeri och lite rökeriartiklar. Jag glömde listan i stuga på det som ska hämtas hemifrån och handlas så jag försöker nu febrilt komma ihåg vad som stod på den.
Viktiga saker var endel, det minns jag, men vilka?
Jag har ett sagolikt minne, alltså inte verkligt så det går inte att överföra till irl-situationer och därför är det ett ganska dåligt minne egentligen.

Vi har fått nya grannar hemma. Gissa vad dom har gjort? Dom har röjt och tagit bort vartenda jävla träd på hela tomten, det ser förjäkligt ut. Vi ser nu alla himla grannar i hela jäkla byn!
Det är några andra grannar som skött avverkningen, huset är sålt till några norrmän som bara ska ha det som sommarstuga och det lät ju bra. Först. Men att ta vartenda jäkla träd och förstöra vår utsikt genom att vi nu får skåda fula jäkla hus.'
Kan det verkligen vara fint för dom att se stubbar och fula fabriker? Är dom allergiska mot träd? Hatar dom växtlighet? Frågorna är många och mystiska.
Endast något bättre än att få HA eller liknande som grannar, endast pyttebättre!!
Jag är besviken, förbannad och irriterad. Märks det?

Nå, det är bara att andas djupa andetag och gilla läget. Men se någon fin gemenskap med oss, sina närmaste och bästa grannar kan dom fetglömma! Vi ska ignorera dom tills vi hamnar i Grannfejden, det ska vi göra, eventuellt göra Onda Ögat mot dom när vi så småningom får se idioterna.

Nu ska jag gå ut och hjälpa Janne med saltströmmingen. Nu ska den saltas in och då krävs det min fenomenala och harmoniska hjälp, annars blir det pannkaka av saltströmmingsinläggningen kan jag tänka mig!

7 kommentarer:

  1. De kanske trodde de skulle få se havet om de tog bort träden? Norrmän är ju inte så smarta sägs det. När vi tog ned 3 tallar på vår tomt var vi tvungna att fråga kommunen om lov först. Det måste man göra om det är träd som stått väldigt länge även om de står på ens egen tomt. Så är det i alla fall här. Det hade något med att göra att träden ingår i stadsbilden.

    SvaraRadera
  2. oj! nu läste jag knasters kommentar och blev lite rädd...vi frågade ingen om lov :S
    Men jag tycker i alla fall att du ska nita grannarna.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker lite synd om dig (och mycket synd om grannarna, de vågar nog inte sova på nätterna nu.)
    Men ge dig på strömmingarna du, då kanske det känns bättre sen (och grannarna kanske klarar sig...?)

    SvaraRadera
  4. Pannkaka av saltströmming?? en ny delikatess kanske :)

    Tråkigt med de nya grannarna.

    Kram

    Lena

    SvaraRadera
  5. Grannar! Ja du :/
    Tur att du uppdaterar lite, jag trodde du hade tapetserat fast dig i stugan :O)
    Spännande, när ni väl blir klara, då vill vi se bilder!

    SvaraRadera
  6. Suck, stön, fy... vad träligt med grannarnas nygjorda kalhygge.

    Men jag väntar på renoveringsbilder... Det ska bli kul! :D

    kramkram
    Ullis

    SvaraRadera
  7. Träd är ju bra att ha...mot grannar! Tycker absolut du ska ge onda ögat när ni ses.
    Lycka till med komihåget till listan! Själv har jag minne som en guldfisk...alltså inget alls ;D
    Kramar.

    SvaraRadera