lördag 5 juni 2010

Hemma ännu

Vi blir nog hemmavid ett par dar till.
Igår fick vi ut kaminen med hjälp av en kompis, kaminen är inte lätt och täljstenen ännu tyngre så jag orkar inte hjälpa till där.
Nu står den på plats iaf, och Janne (Maken) ska montera upp den idag, om allt funkar (rördelar och övergångsdelar till befintlig skorsten).
Golvet ska också läggas klart men det tar tid förstås, jobbigt när man inte kan tömma rummet och jobba på utan en massa flyttande på möbler hela tiden.

Janne har åkt ut nu för att jobba på medans jag är hemma och packar. Sen ska jag åka ut med lite fler plantor och lite packning. Det blåser en del just nu och det slår ganska duktigt i ryggen, så jag åker bil till närmaste hamn och sen båt därifrån.

Vinsterna är ivägskickade ifall någon av vinnarna undrar, dom kom iväg lite sent så det kan hända att dom redan hade tömt lådan i torsdags men ni bör ha era vinster på måndag tänker jag mig.

Annars är allt sisådär. Orken är slut, totalt utmattad känner jag mig och det retar mig så att bara lite extra att göra så tar orken slut. Ibland blir jag så förbannad, ledsen och irriterad över att gå omkring så här. Om jag bara kunde gå ner i vikt så skulle det säkert underlätta, åtminstone lite men det är så jäkla svårt.
Jag som älskar att promenera, gick i timtal förut med musik i öronen, det var rena avkopplingen tyckte jag.

Igår promenerade jag ner till båthamnen.

Visst lät det fint? En promenad ner till båthamnen. Det är ca 150 meter kan jag tillägga. Förutom att jag blev andfådd så fick jag ont i benet. När vi promenerar så har jag alltid stavar, det ger ett stöd och jag kan hålla upp farten något mer än annars. Utan tar benet slut direkt, börjar släpa och det är lätt att snubbla.

Korta sträckor går hyfsat.
Det gäller då förstås att jag inte har för ont, men då far jag aldrig någonstans, jag går ju inte på stan då jag är som sämst. Då ligger jag.
Jag är bra på väldigt korta distanser, 30 m utan hinder är jag tokbäst på. Lagomt vid handling och ärendeutförande. Särskilt när man parkerar bilen utanför, så det inte blir långa sträckor.
Jäkla skit.

Benet domnar ofta numera, inte som innan operationen då det alltid var domnat förutom dom stunder då det skar som knivar och jag skrek rakt ut. Så fort ryggen blir lite sämre, när det är mer omkring mig så börjar domningarna.
Jäkla irriterande. Och ledsamt.

Nog om det. Vi har hela tio grader och lite blåst, och nyss kom en skur, otroligt att vi för några veckor sen hade över 28 grader. Jag föredrar nog detta iaf, lättare att klä på sig än att klä av sig skinnet.

Fridens till er som stod ut med mitt gnäll och vardagstjat ;)

12 kommentarer:

  1. Usch, jag känner igen mig där, men korta sträcker är inte fy skam, alltid något!! Vad fint det kommer att bli när det blir färdigt på stugan, du vet, den som väntar på något got... ;-) Trappa ner lite nu så att du orkar när gubben är färdig där ute! KRAM!

    SvaraRadera
  2. Fy sjutton för all smärta och värk som finns här i världen! Hoppas någon snart uppfinner en mirakelmedicin som löser alla sådana problem. Låter hemskt jobbigt med domningarna också.
    Tur ändå att du verkar vara en så positiv människa som inte fastnat i "jagsomärsjuk"-tänket utan att du gör en massa som du ändå kan, orkar och vill. Spännande med renoveringsprojektet. Hoppas ni blir nöjda när det är färdigt! Kram.

    SvaraRadera
  3. Usch, låter inget kul med värk och smärta. Hoppas det snart går över eller försvinner helt! Vik hädan allt ont!

    Hoppas du får en fortsatt skön helg och att ni snart får lite värme där uppe.

    Själv väntar jag bara på att få lite inspiration till att börja skriva....

    SvaraRadera
  4. Vet du vad Ulrika? Du får gnälla hur mycket du vill, jag lyssnar.
    Kram till dig.

    SvaraRadera
  5. Visst är det skönt att vräka ur sig allt på bloggen:) Man får va gnällig för alla som läser förstår!

    Det är positivt att kunna gå så långt som 30 m!!! Nästa gång blir det 40 m :)

    Har själv haft svårt att gå pga mitt diskbråck, men nu använder jag ett stödbälte när jag går ut och går, då får jag inte så ont i ryggen.

    Ha det så gott!


    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  6. klart man får gnälla! jag kan kalla mig expert i det ämnet, i alla fall periodvis!
    jag skulle gärna ha tillbaka i alla fall tio av de varma graderna som vi hade för ngn vecka sedan. Just nu känns det lite som om vi hoppade direkt på hösten! å he går ju it!

    SvaraRadera
  7. Om man ska gnälla så ska man det här i "blogglandia" för det är DIN blogg och där får du skriva vad du vill och känner för! Och vi som läser gör ju likadant så vi har FULL FÖRSTÅELSE!!!
    Nånstans MÅSTE man få skriva av sig!!
    Låter jäkligt jobbigt det där! Hoppas nu bara att du får positiv energi av att få vara ute i stugan!!! (Jag som är sååå avis på att ni har en;))
    VARMA KRAMAR
    Eva

    SvaraRadera
  8. Ta det lugnt ett tag, man får vila också...hoppas du känner dig piggare mycket snart!

    SvaraRadera
  9. Var ska man lätta på trycket om inte i sin egen blogg?

    Set verkar vara så många kvinnor som har det som du. Jag förstår att man inte orkar hålla humöret på topp. Ja, inte ens i knähöjd emellanåt. Jag hoppas du får en bra sommar ändå.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker om gnäll. Speciellt ditt.

    Inte för att jag vet något om din kropp och dess sjukdomar (och kanske egentligen borde hålla käft), men har du testat vattengympa? Inte för att jag skulle vilja göra det, för jag tycker inte om badhus, men ändå. Tänker att det kanske gör mindre ont att röra sig i varmt vatten?


    Och tusen tack för fina pocketfodralet med sommarläsning! =)

    SvaraRadera
  11. tusen tusen tack för pocketfodralet och boken! :) jättefint och boken ska jag alldeles snart börja läsa :)

    SvaraRadera
  12. Klart du får gnälla!
    Det gör ju vi andra också :)

    Hoppas vädret har bättrat sig lite.
    Kram

    SvaraRadera