torsdag 3 juni 2010

Golv, plantor, färg och kamin

Renovering är jobbigt, fast kul. Idag kom vår nya kamin och den blir mindre kul att frakta ut i skärgården. En tung pjäs som ska in i bilen, ner i båten, upp ur båten och in i stugan är ingen lek, men något väldigt stort måste iaf.

Maken lägger golv.
Han började igår och medans han gjorde det så planterade jag lite plantor, bar säckar och grävde. Det kändes senare kan jag tala om, jag låg hela kvällen och kved pga ryggontet.
Vilan gjorde dock lite sus så idag var jag med ut igen. Maken la golv och jag sådde lite fröer, det började regna så jag gick in torkade ur lite skåp istället.
Sen la jag mig helt sonika ner på enas soffan och läste/tittade på när Maken arbetade.
Jag är inte rädd för tungt arbete jag kan ligga hur nära som helst!

Imorgon ska nog kaminen försöka fraktas ut. Det blir nog en upplevelse av stora mått, svordomar kommer nog att höras, svetten kommer nog att lackas och irritationen stå högt i backen. Spännande.
Gamla kaminen är urmonterad så imorgon ska det läggas golv, förmodligen börjas montera kamin och jag ska väl torka ur några fler skåp, röja det som kan röjas och sen läser jag väl. Måste akta ryggen nu, så att inte sommarsäsongen blir förstörd.



När golvet är lagt så flyttar vi ut, då har vi bara tapetseringen kvar och det kan man ju dona med när man bor där, vi tar en vägg i sänder. Sen ska det listas lite kring nya väggarna mot köket samt lite andra lister och sen får vi anse det som klart.
Det har tidigare varit kornischer där men dom har jag kastat ut. Vi travade grejer däruppe så det såg alltid stökigt ut, sen är det värsta dammsamlingsplatsen samt spindelgömmor, så dom gick fetbort.

Nu ska det istället dit vanliga gardinstänger, och nya gardiner måste sys då dom förra var både i fel färger samt sådana där knäppapågardiner. Det får bli en senare fråga, gardiner kan man leva utan ett bra tag.
Det blir så jäkla fint därute, jag ser verkligen fram emot att få fräscht och fint omkring mig. Vi har ju köpt köksöverskåp som ska bli en slags skänk i storstugan och likaledes skåp som blir klädskåp i kammaren. Dessa skåp dröjer än ett par veckor men sen blir det fint.
Kammaren ska också få en liten uppfräschning, den består av mörknad furu på väggar och tak, ska målas i ljusare färger där även spindlar syns bra istället för dom nu spindellika kvistarna som luras i tid och otid.
Fint ska det bli.
Jajamänsan.

6 kommentarer:

  1. det kommer nog bli superfint! men du, har ni kvar bägge stugorna eller? och den där lilla bodan som jag och anna sov i? jag vill se bilder! :)

    SvaraRadera
  2. Håller med Malla!! Vill se många bilder!

    Och va tur att du inte är rädd för tungt arbete :)

    Ta inte ut dig, utan var rädd om dig istället.

    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  3. Det låter så fint i er stuga! Ta nu inte i så att du har ont hela sommaren. Jag måste säga att du är en modig kvinna som inte är rädd för tungt arbete utan vågar ligga sådär nära och titta på ;DDD Heja dig :D

    SvaraRadera
  4. Jag blir så nyfiken på hur det ser ut! Du är så modig som törs ligga nära! Hihi. Bravo!

    SvaraRadera
  5. Renoveringar är jobbiga, men sååå härliga när man är färdig!
    Var rädd om dig nu och ta inte i för mycket.
    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Spara på ryggen och fota lite istället! Sköt om dig, kram!

    SvaraRadera