torsdag 17 juni 2010

Fiskar i massor

God fiskelycka inatt innebär en lång fiskrensningsdag.
Det var först meningen att jag skulle följa med Janne ut och fiska och vara fiskardräng, vilket för mig betyder köra båt och Janne lägger sköten, men han fick tag i en riktig fiskedräng istället så jag behövde inte följa med.
Jäkla tur det för det var mycket fisk inatt.

Jag stannade ute i stugan istället, och där städade jag golvet rejält. Vi har klart förutom tre tapetvåder som är kvar på sista väggen (var tvungen beställa en ny rulle) så vi ansåg oss som nästan färdiga så jag städade ganska noga.
Slipdammet tog många gångers torkning innan det var borta, och nu känns det ganska skönt.
Har beställt gardiner idag så det behövs bara lite ändringar så kan dom sättas upp och då blir det ju lite mer hemtrevligt.

Jag har stått och knivat ner lite strömming idag men ack och ve vad jag får ont i ryggen snabbt så det var bara att sluta. I måndags knivade jag ju lite längre och då fick jag gå med käpp när jag kom ut till stugan igen, kunde inte gå alls egentligen och jag känner att jag är och snuddar vid gränsen varje dag numera så jag måste lugna ner mig innan ryggskottet eller ett till diskbråck kommer.
Vi har 3-4 anställda idag som hjälper oss, den fjärde kommer snart och kan rensa ett par timmar och sen ska vi förhoppningsvis vara klara för ikväll.

Inget fiske blir det inatt så det blir en lugn och skön kväll med soffliggning och kattgosning har jag tänkt. Vi tänkte duscha hemma så vi slipper elda i bastun ikväll utan vi kan direkt lägga oss på soffan.
Janne kom hem halv åtta i morse så han har ju haft ett ordentligt skift och lär vara trött ikväll och jag är ju som en osalig ande när han är ute så jag lär vara trött jag med.

Nu är jag färdig med detta oerhört intressanta inlägg, och jag känner att många nu kan andas ut när ni nu fått veta att det ska gosas med katter ikväll och att vi inte ska elda i bastun.
Många har skrivit och frågat hur min dag har sett ut och nu har jag svarat på detta för att glädja alla som skrivit. Egentligen har väl ingen skrivit och undrat men ifall någon tänkt skriva och fråga så slipper ni ju nu!


Tjillevippen på er!

5 kommentarer:

  1. Jag har faktisk gått här och undrat vad du har haft för dig! (;

    SvaraRadera
  2. Det verkar faktiskt som du har det bra!:)

    Här har vi målat dagarna i ända i omgångar...
    Men nu är det äntligen klart!=)

    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Låter så charmigt med fisk, själv skulle jag nog inte veta skillnad på en strömming och en abborre...ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  4. ni är minsann duktiga ni men ta hand om din rygg så den inte totalpajjar!
    Kram på dig!

    SvaraRadera