söndag 26 september 2010

Avhoppad från SD och integration.

Pulver hela dagen lång. Vanilj låter ju gott och det går faktiskt ner, choklad låter ännu godare och det går också ner, sen så låter ju varma soppor supergoda men se det är dom fan inte.
Jag har inte hittat en enda soppa som jag får i mig. Jag har köpt av alla kan jag tillägga och nu så ser jag fram emot kvällens soppa Varma Koppens räksoppa, 2 dl najsig soppa som alldeles för fort tar slut.
Det går dock mycket lättare nu när jag får i mig mina portioner, jag vimsar inte omkring, är inte illamående eller yr utan bara alldeles vanligt hungrig mest hela tiden.

Andra fiskeveckan är nu påbörjad. Otroligt så segt allt känns, kanske en del pga fastan förstås men ändå... sucka.. jag är så in i bomben trött hela tiden, fokus ligger på vila men ändå är jag trött, fast jag har vilat. Det är väl det man får räkna med som orkeslös pensionär, tur att vi har anställda som hjälper oss med beredningen, både kvällstid och dagtid. Annars hade det inte gått.

Min irritation har lagt sig, inte helt men lite så där på trekvart lurar irritationen bakom knuten. Inte pga fastan som säkert många vill ha det som utan bara helt vanlig hederlig irritation över att det finns så märkliga människor överallt. Fiskemänniskor alltså.
Och har så gjort ett bra tag, därför är fastan oskyldig till denna irritation. Även om det skulle kännas skönt att skylla all irritation på fastan så vore det ju inte riktigt riktigt om jag säger så.

Såg häromdagen, apropå ingenting, att en invald politisk person hoppat av från SD sen han läst partiprogrammet.
Tycker det är märkligt att man ställer upp på personval utan att veta vad man står för.
Är inte det märkligt.
Och hoppa av.. låter lite sektlikt tycker jag.

Tycker också det är lite synd att SD får så mycket uppmärksamhet, även om nu också jag uppmärksammar dom här, för det är ju det dom vill. Tycker också det är lite konstigt att dom stolt traskar in i riksdagen även om dom vet att det inte är många som vill ha dom där, och att definitivt ingen vill samarbeta med dom.

Nu är det ju så att så många tycks ju vilja ha dom där, och vi lever ju i en demokrati men jag önskar att resten av politiska världen tar lärdom av detta och försöker förstå varför så många har röstat på SD. Något beror det ju på. Invandringspolitiken är ju en het potatis som ingen vill ta i och det är väl därför det blivit så här.
Ingen törs säga att det har blivit problem för att vi inte lyckats med vår integrationspolitik och därför lägger dom locket på och öppnar för SD och dess främlingsfientliska politik. Det är inte politiskt korrekt att tycka annat än att allt fungerar perfekt överallt och för alla.

Bara för att man inte lyckats med något så innebär det ju inte att det är fel på invandrare eller "svenskfödda" utan det är väl bara en uppmaning om att börja arbeta på annat sätt och ta hand om dom som kommit hit, så att dom får en rimlig chans att komma in i svenska samhället. Då skulle väl många SD-åsikter falla på sin orimlighet.
Kanske.
Hoppas jag.

Nej, nu ska jag sluta för jag börjar tänka i kors, på nåt sätt. Jag förstår inte längre vad jag själv menar och då är det en signal som signalerar att det är dags att lägga av.
Sådär, nu har jag lagt av.
Punkt.


Jag ser nu att främlingsfientliska inte är ett ord men jag orkar inte tänka ut det rätta, eller skriva om det så att det blir rätt, men jag ser också att jag nu skriver så många ord om det att det blivit enklare om jag istället gått upp, googlat, tänkt till och skrivit om istället för att ordbajsa så mycket här.
F´låt.


Nu ser jag att det skulle vara främlingsfientliga. Så ska det vara, skrapa bort det felaktiga från skärmen med ett skarpt föremål och skriv in det rätta med en permanent penna.
Rätt och riktigt ska det ju va.

10 kommentarer:

  1. Soppor, ja du vännen, soppa på du :O)
    kan man inte koka egna soppor och mixa?
    Kålsoppa är ju gott och kantarellsoppa?
    Och blomkålsoppa, räksoppa, fisksoppa, grönsakssoppa.....
    Det borde ju funka!

    SvaraRadera
  2. Sent ska syndarn vakna eller det är aldrig försent att ändra sig passar ju bra på den där avhopparen. Låter blaskigt med det där sopperiet som du håller på med. Alla de där sopporna som Pillargontanten räknar upp är ju goda. Får du inte äta goda soppor?

    SvaraRadera
  3. Jag testade med pincetten men den var lite för klen så jag fick gå ut i garaget och hämta isskrapan och då försvann även han som hoppat av efter att han läst partiprogrammet vilket ju var bra,
    fast nånstans fanns det ju lite ryggrad i karln, det hade varit värre om han suttit kvar efter att ha läst det partiprogrammet, tänker jag.
    Och nu ska jag också gå och sova, kolla på tidangivelsen på den här kommentaren så förstår du varför jag typ har skrivit en enda lång bautamening istället för att dela upp innehållet i begripliga smådelar.

    SvaraRadera
  4. haha ja käre tid, du är så kul ibland ( nä inte invandrar-politiksnacket tar jag inte "på kul" ) men dina långa utläggningar om ett ord:) hahaha

    jag tror inte att i runda slängar ca 350 000 svenska personer med rösträtt, gått o lagt sin röst på SD om inte det är någon form av protest, även om SD har många åsikter som kanske inte egentligen var det dom som röstade på ville ha ( snacka om långa utläggningar haha) så
    är det nog nån form av " Visa att vi inte är nöjda med dagens invandringspolitik typ.

    det är ju så att människan som sådan, ser till sig själv, här i min lilla lilla stad, har vi ett samhälle, som var ett litet kristet bullerby-samhälle ända fram till kommunen bestämde sig för att göra flyktingförläggning där.
    och slut på friden.
    slut på att ha cykeln olåst, vi snackar inte EN cykel utan två hundar cyklar typ...spraya ner hela badplatsen med grafitti och elda upp badkurerna.
    ( det kan väl hända att dom som bodde i samhället innan, plötsligt fått en idé att bli samhälls-förstörare, och att det råkade sammanfalla exakt samtidigt som flyktingförläggningen placerades där vad vet jag)
    det är sånt som folk i små inskränkta städer ser,
    dom har inte sett var från flyktingarna kommer, eller hur det är på andra ställen, utan såklart, deras hem är det man ser till först.
    nu några år senare, finns ingen badplats kvar. det går inte ha omklädningskurerna utan att di eldas i och förstörs.
    och inte nattetid heller, och det är bara invandrare där, helt synligt hela tiden.
    när jag red förbi,
    fick jag vara beredd att bli jagad av "oh oh hallå snyggning" och lite otäckt.
    för en inskränkt människa som jag.
    och om JAG är inskränkt,
    kan jag bara föreställa mej hur det blir i andra delar av sverige.
    och oxå,
    varför någon väljer att rösta på ett parti som SD i det läget.

    världens längsta kommentar:) pölvra på, jag kör brevé:)
    kramen!!

    SvaraRadera
  5. Ja man tycker ju att de ska kunna va deras parti står för, men så är icke fallet:)

    kram

    Lena

    SvaraRadera
  6. Hej Ulrika

    Är du säker på att du kan äta varma koppen? Det är ju inte att fasta och risken är väl att du kanske inte går ner. Jag vet inte men jag skull inte våga prova, men då tycker jag ju om shakarna som nutrilett har.

    Lycka till

    SvaraRadera
  7. Alltså!
    Du är ju den bästa chefen EVER!
    :-D

    SvaraRadera
  8. DU ÄR SÅÅÅÅ DUKTIG Ulrika som fortsätter med dina soppor!
    Ge INTE upp!!!

    Ja herregud, om SD kan man skriva spaltmetrar! Hur sjutton kom dom in?
    Jo människor röstade på dom, hur tänkte dom då liksom???

    SKÖT OM DIG OCH KÄMPA VIDARE!!!!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  9. Nu måste jag helt enkelt kolla hur det går med soppor och fasta och allt annat! Lever du???
    Kramar till dig.

    SvaraRadera