torsdag 16 september 2010

I have a dream...

Nu ska jag berätta om vad min dröm handlar om.
Men först en liten update om knät. Det har blivit ännu lite bättre så nu kan jag sitta med benet nästan lika böjt som det andra. Ett fall framåt som inte gör lika ont som fredagens trappfall framåt.
Ni ser själva hur fint det ser ut.
Det rasande svullna är mycket mindre och det är bara lite missfärgat nu.
Finfint.


Det var nog om det eländet, nu till vad det hela handlar om. Drömmen med stort D.

Jag vill flytta.
Så där, det var väl allt.

Nej, inte riktigt ;)
Jag vill flytta söderut, jag vill bo från Gävletrakten ner till Kalmar, vid kusten naturligtvis och med ett riktigt havsnära läge. Då menar jag inte havsnära som mäklare använder och som innebär att du tar dig till vattnet inom tio minuter, utan jag vill bo med några steg till vattnet. Vi ska kunna ha fiskebåten vid vår egen brygga, inga femmilsturer för att se till den utan vi ska se den hela tiden.

Vi vill bo med öppet vatten året om (förutom vintrar som den senaste förstås) och jag vill slippa våra låånga vintrar. Ni som följt mig ett tag vet att jag hatar vintern, hatar snö och att skrapa rutor. Jag vet att det inte är sommar året om på den kuststräcka jag vill bo efter men jag vet att vintrarna inte är så stränga som dom vi har, och inte lika långa. Det sista är viktigast.

Min vintersjuka blir bara värre för varje år. Jag börjar gruva mig i augusti och det gör jag fram till oktober då vintern sätter in. Då slutar jag gruva mig och går istället i ide, för att tina fram i maj då vår snö äntligen är borta.
I våras kanske ni minns att vi hade 29 grader varmt i mitten av maj, och att vi dessutom hade kvar delar av snöhögarna på tomten. Jamenavafanärdet?

Min dröm är ett litet hus, lite stugliknande hus, med lite skogstomt blandat med lite vanlig grästomt. Ett rejält växthus, lite planteringar, höns och utespringande katter. Fästingarna vill jag helst slippa men inser att dom är ett pris man får betala.
Ingen stuga som tar tid och ork i anspråk utan jag vill bo i ett stugläge där energi kan gå till viktigare saker än stress. Sömnad kanske?

Det är min dröm som jag turligt delar med Maken.
Vem vet, om några år kanske?
Nu är ju Maken yrkesfiskare och det kan vara svårt att klara sig på det fiske som finns därnere så det är ju ett litet aber, men hinder är till för att kämpa över antar jag så det får man väl ta isåfall.

Så, det var det jag ville säga.

Sen vill jag säga en sak till. En stor sak, kanske en av dom största i mitt liv och som kommer att kunna infrias vad det lider. Också det en dröm men behöver det förbli en dröm?
Någon som kan gissa?
Prova gissa, jag ger ett pris till den som kommer riktigt nära ;)

Nästa inlägg så ska jag avslöja vad stort som kan hända. I en framtid nära mig. Kan hända mig och vissa andra i min närhet.

Jag börjar bli en fena på cliffhangers *hinthint*

9 kommentarer:

  1. Vågar knappt gissa på det här, för det är ett känsligt tema; men handlar det om att gå ner i vikt?

    SvaraRadera
  2. Inte ska du operera magsäcken eller?? Helena

    SvaraRadera
  3. Flyttdrömmen förstår jag. Snö och vinter är inte min årstid heller och jag hoppas att ni hittar ert drömboende :D
    Nu är jag jättenyfiken på nästa dröm men har inte en susning om vad det kan vara! Spännande! :D

    SvaraRadera
  4. Vad vore livet utan drömmar, här drömmer vi om att köpa gård. vi kommer dit men vet inte när. Man får leva på hoppet och kärleken;) Önskar dig en härlig dag. Kom gärna in till mig på tävling.

    SvaraRadera
  5. Haha ;) Det enda trista är att man fryser så förbaskat mycket efter en stund! :O Men trevligt dock att träffa folk :D

    SvaraRadera
  6. YES,YES,YES!!!! Hoppades på att drömmen skulle vara precis den :) Får jag bestämma så gärna närmare Kalmar än Gävle ;) Håller ögon och öron öppna...så vem vet Plötsligt händer det. :) JätteKram till dig och hälsa kusin Vitamin :)

    SvaraRadera
  7. Vi har samma hus/hav dröm :-) och jag tror att du fått tid till den där magsäcksoperationen som jag inte vill att du ska göra... fast, jag måste erkänna att syrran blev riktigt bra till sist...:-) KRAM

    SvaraRadera
  8. Jag tror jag vet. Kanske. Eller så inte. Jag kan också tänka mig att flytta söderut..men vilket år det blir det får vi se. Kanske kring 2045

    SvaraRadera
  9. Osloskånskan. Känsligt? lite kanske. Ja, det handlar om vikten.

    Helena. Japp, GBP, gastric by pass är på G.

    Gafflan. Jag vill flytta NU. Typ. Eller imorgon.
    Samma gäller att bli smal.

    Livsnjutaren. Klart vi ska drömma, vad vore livet utan det? Nada.

    Jenny. Jo, det är lite både ock. Kul men kallt ;)

    Diana.
    ;)
    Vi vill så vi skäms ;)

    Fru Venus. Vi kanske blir grannar? ;)
    Japp. Operation nästa!

    Malla. Vi hoppas på nåt år före 2045. För då är vi ju döda.

    SvaraRadera