måndag 13 september 2010

Missad tid, avbruten bilnyckel och allmänt knas

Japp, missade en tid på lab i morse. Fint. Det var en fastetid så jag kunde inte åka även om jag hunnit. Skit också. Fick tid i morgon bitti istället, tur det, nu gäller det att komma ihåg att fasta från kl.20 ikväll. Detta brukar vara svårt för man är aldrig så hungrig och törstid som när man inte får..

Maken fick ett samtal som gjorde att han skulle åka iväg till fiskebåten för att hjälpa någon att flytta en bastuflotte av något slag så han sa hej och gick ut till bilen. En minut senare kom han in och visade en avbruten bilnyckel. Ville ha min istället. Och en tång att pilla ur den avbrutna nyckel som satt fast i låset med.
Jäkla skit!
Igår for jag till affären och när jag kom hem sa jag att knät ska vara betydligt bättre innan jag kör nästa gång. Jag fick ha sätet så långt bak för att slippa böja knät (kopplingsknät) så mycket.
Nu satte sig Maken i bilen och började köra men insåg att sätet är ju för tokigt placerat, han böjde sig fram och tog i spaken som får sätet att åka fram. Då sätet gjorde det kom han åt bromsen och bilen tvärstannade så att sätet åkte fram rejält. Resultatet blev att nyckeln gick av. Det är ju en försvagning på nyckeln just där den gick av och det är ju tur för annars kunde ju låset gå åt fanders.
Nu var det bara nyckeln, men den är säkert jäkligt dyr så det räcker iaf.

Fin start på måndagen. Nu kan det bara bli bättre.
Knät är lite bättre idag, det spränger fortfarande när jag står upp och knät svullnar men det går att böja litelitegrann idag. Om en vecka startar fiskeglamouren så det  vill till att jag bättrar mig rejält.

Ja, Nilla, fjällen gnistrar som diamanter i beredningen. Det är så toksvårt att få bort både romkorn och fjäll, dom brinner liksom fast i plåten och kan göra en lite orangeglimmande yta som gnistrar så vackert därute.
Eller nåt.

Jag har suttit och skrubbat dörrar och handtag där ute så jag har faktiskt fått träningsvärk i höger arm. Säger väl mer om mitt fysiska tempel än något annat men träningsvärken är där iaf, och jag känner ju att jag fått träning av min skurmuskel.
Träning som träning. Spinning och powerwalk och sånt tjafs är inget för mig. Nej, skura gör en husmor i fin form, med fin profil och ett hem som skiner!

5 kommentarer:

  1. Jag har också varit nära att knäcka en bilnyckel en gång i V4:an jag hade. Irriterande. Fortsatt god bedring!

    SvaraRadera
  2. Jag hade också en V4. En ärtgrön.
    Fast jag höll nycklarna hela och fina.
    Kanske var det bättre förr?
    Då höll dom bättre eller?

    SvaraRadera
  3. Jösses vad du står i, du glömmer inte det där med vila va?? Jag tror att en avbruten nyckel betyder att du ska stanna hemma i soffan och invänta fiske-glamouren och blogga så att vi har nåt att läsa ;-) Kram

    SvaraRadera
  4. Jodå, jag minns allt glittret från förra året. Och hur förbenat svårt det var att få bort det. Det måste ju innebära att du går omkring och glänser?

    SvaraRadera
  5. Men vad är det för elände en måndag? Räcker det inte med att det är måndag! Jo, det gör det.

    Ha nu en riktigt bra tisdag i stället!

    SvaraRadera