torsdag 1 juli 2010

Testar ny design

Denna design verkar betyda en lite "bredare" blogg ( bokstavligt) så jag testar denna ett tag för det passar min lilla dator bättre.

Homer är fortfarande spak efter mötet med hunden, han går inte långt från bron och han har fullt sjå med att hålla koll på Hjördis som skuttar och nästan flaxar omkring i sin jakt efter myggor och annat villebråd. För mig får han gärna stanna i det stadiet resten av livet, en katt tänker ju inte som oss precis och jag vill ju inte att han ska vandra för långt och sen bli uppjagad i ett träd någon annanstans på holmen.

Ingen hund har kommit rännande varken igår eller hittills idag. Troligtvis var det någon på holmen som hade besök av en sådan hund men det är lika jäkligt ändå.

Igår hade jag tvättdag.
En tvättdag härute grundar sig på att man har en hel del jäkla tvätt, man har en Make som har mycket att göra iland och inte vill att Hustrun ska dit för att tvätta då det komplicerar det hela då hon ännu inte bemästrar nya båten och det blåser ju jämt. Sen ska det vara någorlunda väder och det var det igår, strålande sol och varmt.

Sagt och gjort, då tvättdagskriterierna var uppfyllda ställde jag mig och tvättade. Värmde vatten och fyllde karet, hivade i tvätt och lät det dra. Turligt nog är det ju inte grovskitigt med en massa fläckar och så, dessa plagg får tvättas i maskinen, och när jag väl kommit igång med tvätten och fick hänga upp den på linan blev jag så nöjd att jag hela tiden hämtade mer tvätt. Jag t.o.m tvättade det som knappt behövde tvättas.

Detta resulterade i att handlederna tog slut ungefär vid halva tvätten och  plaggen efter denna punkt blev lite halvdåligt urvridna och dessa blev relativt svårtorkade.
Det resulterade också i en radda svordomar som blir svåra att slå, eftersom jag efteråt sitter helt slutkörd i soffan och ser linhelvetet gå av och två hela tvättraddor rasa ner på marken. Inte på en fin gräsmatta dock utan på typiskt naturtomt med en massa kladdiga fröskal och trädrester kan man väl säga. Kändes jättefint att få tvätten otvättad igen. Inte.
Ni ska inte tro att jag tvättade om den. Nix, en perfekt hemmafru låter tvätten torka och skakar av skiten och skräpet, så gör vi skärgårdsstyle!

Då till torkningen. När linan gått av blev jag tvungen till en kraftinsatts genom att göra ett hopkok av den lina som var kvar genom att binda den vid en annan stolpe, jag fick ta linor till fiskeredskap (oanvända förstås, ej med fisk/lukt på ;)) och knyta på andra stugans veranda för Maken hade ju dessutom behagat förtälja för mig att det väntades kraftiga regnskurar.
Jättefint att vänta kraftiga regnskurar när man just tvättat tio t-shirtar, tre badhanddukar, åtskilliga trosor och kalsingar, strumpor och grejs! Supernajs.

Så nu hänger tvätten fortfarande blöt utan minsta tecken till att torka, det är svårt att torka tvätt i fuktigt väder och nu undrar jag vem som fick solen vi hade igår? Idag kikade den fram precis så att man fick lite hopp och en svag bättring av humöret innan den försvann igen och släppte fram regnet.
Vojne vojne.

Idag ska jag stuva in grejer i dom två skåpen vi satte upp igår kväll, sen måste jag städa lite för här ser hemskt ut, kräkfläckar på en matta (Homers) och nåt klet som kom sig av att jag spillde ut en dricka häromkvällen och bara torkade torrt.
Intressant va? Tänk att ni inte visste när ni steg upp imorse att jag måste städa bort kletet på golvet, där ser man vilket fantastiskt mysterium som fick sin upplösning genom denna handling. Märkligt ;)

(Sen tänkte jag skriva lite på min roman. Hehe, låter väl helhäftigt att jag håller på med en roman? Fast det är lite lite överdrivet, jag håller på att skriva lite i min skrivarkurs och nu när jag kommit igång är det ganska kul. Jag läser också en bok som jag tycker är döjobbig att komma in i och pga kursen så vet jag nu varför, roligt att granska böcker och skrivstilar så där och kanske hitta sin egen vad det lider.)

Ha det najs ute i sommarsolen ni som har tillgång till den, ni andra får försöka förströ er med städning, nåt annat nyttigt eller helt enkelt lata er då det likaså är regnigt och ruskigt ute!

9 kommentarer:

  1. förlåt om jag skrattar men lite, lite kul var det att linan brast :)
    de är inte lätt!

    SvaraRadera
  2. Snygg design! Nu blev jag också sugen på att sätta upp linor i trädgården. Det är ju så snyggt med tvätt som hänger på tork på det sättet!

    SvaraRadera
  3. Åhnej, nu har jag missat för många inlägg. Går du kurs? Vad för någon? Nu blev jag nyfiken.
    Nu måste jag komma igång med min roman också, så att vi kan hjälpa varann!
    : )

    SvaraRadera
  4. Hihhi, bättre trådlös än rådlös eller hur...

    SvaraRadera
  5. Men fan också! Jävla lina!!
    (förlåt, men jag satt här och skattade högt:D) Synd om dina handleder:( Hoppas det känns lite bättre idag!
    Lycka till med skrivandet!!
    KRAMAR Eva

    SvaraRadera
  6. Du använder väl handledsskydden!? Jag saknar dig och dina texter, men förstår att det inte blir så ofta nu :-) Jag använder flagglina (dyrt, jag vet) till tvättlina, för den går inte av i första taget ;-) Slappar och solar på stugan nu, första dagen jag inte har übervärk i ben/arsel... Må så gott, kram!

    SvaraRadera
  7. Oj, att få bristande torkkapacitet, när man duktigt tvättat för hand, kan ju inte va kul...
    Men, det torkar snart ska du se :O)

    SvaraRadera
  8. Måste sett kul ut när linan brast :) Här skiner solen och vi har just ätit födelsedagstårta(jordgubbstårta)
    Gubben fyller år idag!


    Kram

    Lena

    SvaraRadera
  9. TVÅ gånger har jag försökt kommentera Homers skräckupplevelse men nej, Blogger j-vlas.

    Alltså; så mycket hemska draman som kan utspela sig på en (öde? nej?) ö, alldeles hämskt ju.

    (slut från den svamlande osloskånskan)

    SvaraRadera