fredag 30 juli 2010

Dimma, hetta och Röten!

Här är varmt. Lite konstigt att det är så jäkla varmt och ändå har vi ingen sol.

Fast jag vill ju ha värmen kvar, fast lite mer lagom, kring 20 grader tack känns ok. Idag har vi 25 grader, ingen sol alls, kvavt och lite åskmuller och inte en enda gnutta vind som kan kyla av oss..
Häromdagen hade vi dimma som ni ser på bilden, 24 kvava grader och dimma.
Dimman ligger tät.... 
Solpanelerna har semester som ni ser!
Vi har ju satt upp dom nya solpanelerna som vi kan svänga runt allteftersom solen rör sig på himlavalvet.
Har vi sett nå mycket sol sen dom blev monterade då? Nix, inte så det stör precis. Nu då vi skulle samla solstrålar så jag kunde sy i timtal... vi har fått ihop ett antal ampere men än är det inte glad gubbe på grejen  som visar hur läget är i batterilådorna.
Ni fattar precis va?


Före-Verandan


Under-Verandan. Utan räcket, känns redan större...

Taket borta så att spindlarna kan falla rakt ner i håret på oss när vi går in. 
Maken har nu bestämt att det blir spindelterapi för mig i vinter.
Inte mig emot. 
Nu börjar ju värsta tiden, spindlarna myllrar omkring, det är deras jävla högsäsong, äcklen.

Taket medför ännu en eldning i kära eldtunnan. 
Två omgångar har redan eldats men som ni ser så saknas inte skrot att elda! Delar från förra kajen ligger kvar pga dåliga eldningsförhållanden
 samt att det också har  tillkommit mer elände som havet gett oss i höststormarna.

Igår rev vi taket på verandan, ett jäkla varmt och skräpigt jobb, det rasade spån och löv så det kliade på kroppen, svetten klistrade fast skräpet så fint och det känns ju skönt att man är så smal och smidig när man ska arbeta i värmen.

Förra torsdagen så blåste det rätt rejält, natten mot fredag så stormade det så rutorna skallrade och när vi vaknade så hade vi 15 grader inne. Det är sant som dom säger:
Nordanvinden är kall varifrån den än blåser...

Känns som ett avlägset minne. Nu har vi 25 grader inomhus och luften står still. Röten känns ju också skön eftersom sängen känns fuktig och kläder torkar aldrig riktigt. Jag tvättade häromdagen ute i stugan, eller sköljde upp lite kläder är väl mer riktigt att säga eftersom  något större skrubbande fick vara tills svalare tider. Det var varmt och då fläktade det faktiskt en aning, men se torkade gjorde inte tvätten förräns jag tog in den och draperade den på varenda möbel som fanns att tillgå.

Homer har problem med pälsen, har aldrig sett så tjock päls på honom som denna sommar. På baken har han fått tovor som jag försökt klippa bort, han gillar förvisso att bli borstad men inte på tovor. Han ligger ju ute och sover för det mesta, med skräp i pälsen och nu tovas det fast. Hjördis har ju välsignat tunn päls och inte en enda tova. Hon har fångat en fågel, två möss och en  halv mus. Den halva musen var hel men vi tog fast henne så den smet, därför räknas den som en halv.
Hon kommer inspringande så det tjongar i kattluckan, ibland med ett byte som hon gärna lägger ner i kammaren bredvid sängen. Katter är fina djur men ganska äckliga. Vi tar ifrån henne hennes byten direkt så att hon lär sig att tar hon in dom så tappar hon dom. Ännu har det inte sjunkit in.
Homer struntar i jakten just nu, han är pensionär och har fullt upp med att passa Hjördis. Han är lat och njuter av sin utevistelse. Det räcker med spänning för honom. 

                                           
Hjördis är lycklig när hon får ligga nära Homer. Ibland fräser han åt henne eftersom hon gillar att tugga på hans bakben och klösa lite lätt på flanken men då lägger hon sig en bit ifrån. Och när hon sen blir lite nannig så kryper hon närmare.  
Det får hon. 
Åh.lycka! ;)

Nu ska jag gå ut och spana efter Maken, hoppas han har köpt Piggelin som avsvalkningsmetod. Jag försmäktar i värmen.
Återigen, tur att man är smal och smidig för annars skulle det vara äckligt med svett under brösten och mellan magarna, men med mina toppiga ungflicksbröst så fläktar det så fint under bysten att det är rent otroligt och magen som pekar inåt håller sig fräsch och fin.


Ja, tjena!

7 kommentarer:

  1. Hej vännen :-) Visste inte att det fanns en spindelsäsong!? Vi har fullt upp med fladdermössen... Vad fint det blev med staketet borta från verandan! Vi har sol men "full sydlig storm", och den har blåst bort dimman från igår. Jag försöker ta mig i kragen och städa...men till vilken nytta? Jag ser ju inte golven under mig ändå när magen är i vägen... Må så gott där i värmen, kram!!

    SvaraRadera
  2. Ohhhh, vad ni grejar och mitt i spindelsäsongen och allting.
    Kämpa på ni, fint blir det!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  3. så fint ni har det! och finaste kissarna! :)

    SvaraRadera
  4. Herreguden vad ni ligger i?!?
    Jag blir helt matt...

    SvaraRadera
  5. Tar aldrig orken slut...?!
    Och så i den värmen!!
    Här har vi ganska svalt och skönt nu, iallafall såpass så man kan röra sig utan att svettas floder:)
    (Säger jag som frivilligt snart åker till Turkiet...)

    Katterna är ju bara för mysiga =)
    Ha det gött!

    SvaraRadera
  6. Aha, har du också såna som pekar uppåt? Som om Gud själv drog i dem med två fina osynliga snören där uppifrån himlen. Jag trodde att det bara var jag.

    SvaraRadera
  7. Spindlar klarar jag rätt bra men ormar huva!

    Jag väntar på den dagen då Ozzie kan få ligga bredvid Totta den verkar långt borta än:)

    Totta tycker att Ozzie är ett äckligt litet kräk som bara ska retas, fast han måste kolla om Ozzie är med när vi åker nånstans.

    Dessa älskade djur:)

    Kram
    Lena

    SvaraRadera