fredag 9 juli 2010

Semester

Jag har semester.
Bara en sån sak!
Maken har informerat mig om att han har semester så då var det bara att passa på och själv ta ut lite ledighet så vi får vara lediga samtidigt.

Där var jag rolig.
En sån som jag som är sjukpensionär får ej ha semester, vi ska bara ha ont och helst inte kunna komma ur sängen utan minst ett vårdbiträde.
Jag tar mig ur sängen utan hjälp.
Däremot har jag ont.
Träningsvärk i hela kroppen. Vad har jag då gjort tänker ni då antar jag.. jo jag har följt min käre make ut i havet för att spana och eventuellt fånga sikar i våra nät.
Det var en pärs milt sagt.

Vi hittade och fångade en massa sikar, det var inte det tunga eftersom jag bara backar båten, det som var jobbigt var vägen dit och vägen tillbaka, 20 minuter rätt ut i havet.
Det gick låånga vågor, för långa får vår korta båt så det stötte nåt så överdjävligt att jag fick sitta och spjärna emot med fötterna eftersom jag höll i mig i en framåtlutande position. Lite som en jockey är jag. Förutom längden och vikten förstås. Då en jockey helst ska vara 1,20 lång och väga 12 kg så är ju jag både längre och tyngre.
Mycket längre och tyvärr extra mycket tyngre.

Jag höll mig i förtöjningsrepet i en jockeyposition, som när man galopperar jättejättefort så sitter man ju framåtlutad och tjuter, så gjorde även jag nu i båten.
Jag höll mig så hårt i linan att jag inte kunnat blogga på flera dar. Kanske något överdrivet men satan så ont jag har i hela kroppen.
Nu fick vi den sik vi behövde men ack vilken pärs.

Nu är jag hemma en sväng för att tvätta och då passar jag på att blogga lite medans jag väntar. Kul med stoor dator och en snabb sådan. Det går jättejättefort allting, inte som på sega s.k mobila bredbandet.

Maken har idag införskaffat färg till kammaren, vitt i tak och hörnlister och grönt på väggarna. Så snart ska kammaren skina lika fint som resten av stugan.
Härligt! Längtar mig tokig.
Nu ska jag gå på en bloggrunda innan det är dags att hjälpa sikarna ur rökeriet och att förpassa tvätten på sina linor.

Taddaa!

Edit lite senare. Vi hade förstås försäkring på bilen, naturligtvis, och nu när jag vet det så vill en yttepytte del av hjärnan minnas det också. Japp, vi har försäkring och jag har stenkoll på papperena!

7 kommentarer:

  1. oj, det låter inte som omdet är bra för dig att syssla med såna där jockeyverksamheter!

    SvaraRadera
  2. Vad gott det låter att ni har rökeri till era fiskar!
    :)

    SvaraRadera
  3. Så gott med sik! Rökt sik! Får ni sikrom också - jag kan så dåligt tider för sånt där.....men det är inte heller fel.
    Hoppas att du mår bättre i kroppen!
    Agneta kramar

    SvaraRadera
  4. Ha ha, vad bra att du har stenkoll! ;-) Känner igen både båthoppandet och värken...fi fan! Hoppas det känns bättre nu, KRAM!

    SvaraRadera
  5. Oj, de vågorna vill inte jag uppleva, tur jag bara ska åka på en lite insjö :O)
    Håller mig till filthögen jag, som träning alltså :O)

    SvaraRadera
  6. Jockey? Sjöhäst? Hahahaha...vad vitsig jag är! (inte)

    Kramen!

    SvaraRadera
  7. Långa vågor är inte min grej heller. Mår lite snurrigt i magen då! Ha en skön "semester" i alla fall :D

    SvaraRadera