söndag 9 augusti 2009

Vinden i mitt hår....

Idag blåser härligt friska vindar!!
Värt att notera.
Det är fortfarande lika varmt men det blåser så skönt. Jag tror dom närmaste dagarna blir dom sista av vår högsommarvärme, och då kan jag gå mot hösten med minnet av en av dom varmaste somrarna i mitt liv.

Idag har jag varit flitig värre.
Diskat en maffig disk, tvättat en maffig tvätt då det gäller att passa på med värme och vind som är perfekt tvättorkarväder.
Sen gick jag lös på dasset.
Bytte dasstunna.
Det är en ganska osmaklig historia.
Dock behövlig, särskilt när vädret som legat på 25 grader ger en hyfsat bastutemperatur i vårt utedass. Det är varmt som i h-vetet i dasset dessa varma dagar och då frodas dofter och aromer av alla de slag.

Dasstunnor är ett eget kapitel.

Kapitel 1
Dasstunnor

Vi har hittills provat det mesta. Skitit rakt i utgrävda hål i marken, skitit i tunnor som blivit stående bakom dasset i väntan på jordbildning som dock inte har gått så bra och därför blivit stående pga osmaklighet.
Nu senaste åren har vi kört med Kommunens egna kärl, man köper dom för 120 kr, som ökade till 150 kr/st och nu iår har dom höjts till 315 kr st.
15 kg får dom max innehålla. Man lämnar dom i båthamnar och så hämtar Kommunen dom.
Fint som snus.
Fast 315 spänn är ju horribelt dyrt. Små jäkla tunnor som vi behöver tre-fyra av per år..
Inte så att vi skiter onormalt mycket utan vi är så mycket i stugan så då fylls dom ju med tiden.

Nu kör vi med två säckar i en vanlig tunna.
Sen får dessa säckar stå bakom dasset fyllda med skit, man sticker hål på dom och två år senare är det jord som man kan strö ut var man vill.
Vi vill nog bara slänga det i skogen antar jag.Nu, nog med skitsnack! ;)

Jag har haft lite bloggpaus och allmän paus.
Livet har liksom stannat upp på ett skönt och harmoniskt sätt.

Jag har vant mig vid värmen, vi har metat de flesta kvällar och kan så smått fylla vår frys med abborre. Det är så himla skönt att sitta i båten och fokusera på flötet. Maken kör pimplingsmetoden, den funkar dåligt för mig, man får sitta så snett och det är taskigt för ryggen.
Jag har långt metspö, sitter ordentligt i båten och viftar iväg flötet lite hur som helst. Maken maskar på och tar av fisk. Funkar jättebra. För mig.
Jag är himla blödig, tycker synd om masken och tycker synd om fisken.
Däremot tycker jag nog mer synd om mig om jag inte får någon fisk att mumsa på.
Jag mumsar ju inte på dom råa förstås.
Älskar abborre stekt och panerad. Mums. Inget tjafs behövs för abborre, vi röker eller halstrar inte. Det gör vi med andra fiskar som sik och lax. Abborre avnjuter vi hela året, kan ju pimplas om vintern också.

Jag ägnar mina dagar åt att läsa, vandra omkring ute, vattna blommor, sopa golv och handtvätta kläder. Lagom med uppgifter tycker jag. Nu börjar det luta åt att packa saltströmming igen och trots att det är rätt kul så känns det som en måste-uppgift och sådana avskyr jag *måste jobba på med dessa måsteuppgifter*

Maken har varit ute på stugan ovanligt mycket i sommar. Han kommer ut i mer vanlig tid och det är roligt. Han har ju hunnit bygga vår fina kaj, ett rökeri, vi har målat trekvartsboda och trekvartsdass i falurött. Vi har två gavlar kvar på bägge ställena. Vi måste röja lite där för att komma åt.
Det blir jättefint. Dessvärre framkommer ju tanken på att det vita ser anskrämligt ut mot det fina röda så nu måste vi måla vitt också ;)

Fint ska det bli.

Tog bilder häromkvällen på alla favoritställen härute. Dom ska jag njuta av i vinter.
Vi flyttar hem i början av september, då brukar strömmen ta slut. Vi har ju kylen på el så det drar rätt mycket. När vädret blir sämre flyttar vi hem. Då har vi ju också rätt mycket att fixa med innan löjfisket.

Så det är till att njuta så mycket det går av detta sommarliv. Sen blir det höstliv som innehåller riktig toalett, värme och mysbelysning a la el. Då kommer också sömnad och datoranvändning på ett bättre sätt. Mobilt bredband funkar sisådär kan jag säga. Kopplar ur i ett.

Så nu har jag skrivit av mig och måste ut till maken som ropar på assistans. Som farmor alltid sa: Alltid är det nåt och aldrig är det inget!

Ha det gott alla ni därute, jag ska köra en bloggrunda senare ikväll och då får jag ju se vad ni sysslat med dom senaste dagarna!

Fridens!
;)

7 kommentarer:

 1. Du har haft lite blandade aktiviteter för dig... =)
  Vi behöver inte tömma vårt dass, som tur är, men ibland kan det behövas... ja, gallras höll jag på att säga. Men på försommaren när vi inte varit där på flera månader är det inte lika äckligt längre, då är det mer gödsel! *skitsnackar*

  SvaraRadera
 2. Låter alldeles, alldeles underbart... förutom det där med skithustömningen då.

  Själv börjar jag jobba imorgon så nu startar frossandet i sommarnostalgi!

  SvaraRadera
 3. Tja, det är väl som det är. Med inkomster kommer vissa utgifter... ;)

  SvaraRadera
 4. Åh vad glad jag är att jag hittade hit! Och det gjorde jag via stortochsmått.
  Du har en mycket underhållande blogg. Jag undrar om ni fått någon förklaring till att kommunen höjt priset på skittunnorna med så mycket?Man undrar ju varför!


  Ha en fortsatt fin dag,

  Winnerhorse

  SvaraRadera
 5. Hej titar in för att tala om att jag lever...

  Hörs snart i gen kram kram

  SvaraRadera
 6. blärk. varför ska man skita för. det bara luktar illa, man måste göra av det nånstans och så är det osmakligt att sätta sig o skita. de borde uppfinna nån näring som helt tas upp av kroppen så man slipper såna onödigheter:-)
  kram på dej, verkar som du mår väl!

  SvaraRadera
 7. Hur mås det i dag min vän?

  Kram Pia

  SvaraRadera