onsdag 19 augusti 2009

Hösten är här!

Idag blåser det rejält, från väst kan jag tillägga. Det är viktigt att tillägga dessutom för detta faktum gör att det renderar ström till oss i stugan.
Snurran snurrar och laddar, duktig snurra. Äntligen får du betala tillbaka lite för vad du har kostat!
Det är soligt och vackert, lite kallt och väldigt höstigt. Ganska skönt faktiskt.
Maken har nästan panik, snart ska vi flytta hem och det vill han inte.
Jag känner inte så. Inte så att jag just precis längtar hem just nu, men när vi väl flyttar hem så är det pga sämre väder och dåligt med ström.
Solen skiner inte lika hektiskt från en lika molnfri himmel, nu blåser det ju förvisso rätta vindar men en vecka med dåligt väder så måste vi hem pga elbrist. Kylen stannar och vi har inte till lampor och tv. Då känns det rätt trist faktiskt.

Jag känner att med hemflytten börjar något nytt. I slutet av september börjar löjfisket och då väntar fem veckor av hektiskt arbete. Dygnet runt. Telefonen ringer, beställningar ska hållas reda på, personal ska kontaktas och föras bok över, rom ska beredas och när dom veckorna är slut så är även jag det.
Ganska rolig period men jobbig.

Sen börjar ju lapptekniken om. Jag ska inte leda någon kurs i höst, orkar och vill inte, men vi börjar ju ny termin med quiltföreningen Löj-Ligan.
Första gången missar jag eftersom jag fyller år, men det ska bli roligt att träffa sykompisarna. Nu har jag ju löjfisket som tar all tid men det är ändå skönt att börja om.
Jag har lovat ställa ut lite alster på vårt Sjukhus i november så jag måste försöka färdigställa något alster tills dess iaf.


Igår åt vi kräftor. Mums tyckte jag. Goda ostar, kex, kräftor och bröd gjorde kvällen till en fest.
Nu stundar ju surströmmingspremiären imorgon och idag har det ringt kunder som tokiga, förmodligen för att kunna erbjuda ett annat alternativ till surströmming. Vi har slut dock. Svaret blir som alltid, ring tidigare nästa år...
Skönt med avslutning på detta.

När vi kommer hem så blir det ju bättre bloggning också, ffa att läsa andras bloggar. Tiden räcker inte riktigt till, varken batteritid eller annan tid, känns som om alla internetbesök görs i en hast. Sen så loggar ju det mobila bredbandet ur hela tiden och jag är så himla less på att skriva inlägg som sen inte går att publicera för att jag inte märkt urkopplingen.
Himla irriterande.
Samma när jag kommenterar, skriver kommentar och sen när jag ska skicka den så är jag urkopplad, och ofta ids jag inte logga in igen, leta tillbaka till inlägget och skriva samma kommentar igen. Särskilt när jag inte kommer ihåg den ;)

I-landsproblem som S&S brukar säga.
Nå, nu ska jag sätta på en liten brasa för att det känns kallt och rått inne, och jag längtar efter en skön brasa. Återigen, var det nyss jag suckade över värmen? Hm, det gäller att gilla läget och göra det bästa av varje dag.
Så jag njuter av en skön brasa.
Jag har även fått lampa till dasset! Tadaaa!

Lampan har jag ju fått får åratal sen, ett år hade vi en skarvsladd men den behövdes till annat nästa år.
Nu har vi dragit en kabel till dasset, tryckapåknapp på altanen, grävt ner kabeln i backen och dragit in en kabel till dasset och satt en lampa INUTI också.
Fattar ni hur glad jag är?
En mörkrädd virrpanna som jag blir så himla glad när jag kan gå till dasset utan att se mig omkring och famla med ficklampor. Och sen en lampa inne också, överkurs för mig men enkelt att fixa.

Igår var det klart. Igår fixade vi också ett gammalt fönster, ett litet med fyra rutor, karvade bort kitt och betsade ramen. Idag ska det sågas ut ett hål i bastun där detta fönster ska in.
Vi tänkte sätta in ett fönster mellan bastukammaren och bastun. Sätta en hylla under fönstret där vi kan ha levande ljus eller någon lykta, som skiner in i bastun. Himla snyggt och fiffigt. Det är ju mörkt höst och vinter och då är det mysigt med lite belysning.
På motsatta väggen tänkte vi göra en spegel av ett likadant fönster.
Ska bli så fint.

Idag ska jag måla boddörrarna gröna också. Ska också bli fint.
Allt ska visst bli fint verkar det som ;)
Hoppas att ni har det fint också därute......

Fridens!

6 kommentarer:

 1. Tack :) . Ja det är en lite jobbig fibrotid just nu... Men snart ska man nog vara sitt vanliga jag igen.
  Toan och köket har tagit mycket på mig. Men i morgon kommer min snälla mamma och hjälper mig att städa lite. Skönt :) .

  Fönstret in till bastun lät underbart :) .
  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Oj! Fullt upp, verkligen!
  Låter ändå rätt mysigt, att om det inte är rätt vindar slutar lamporna att lysa och kylskåpet att fungera. Låter lite nordamerikansk nordöstkust, fiskarställena... Har jag sett på film!

  Ni verkar bo rätt idylliskt där!

  SvaraRadera
 3. Litet vemodigt är det att sommaren håller på att ta slut, men ändå lite skönt att kunna krypa in och tända ljus i höstmörkret...

  SvaraRadera
 4. Konstigt det där med att man tycker det är så skönt med sommaren,bryta rutiner och få vara lite mera fri,bort från vardagen ett tag....sen går sommaren och då längtar man efter vardag och rutiner...samma för de flesta tror jag!

  Tack för grattiset,det känns faktiskt just så bra som jag skrev! Härligt!

  Önskar dig en solig dag,kanske blåser det lite mindre i dag?

  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Vad fort sommaren gått!
  Men lite skönt tycker jag också det är med höstväder och myskvällar inne.
  Jag har samma problem med internet som du. Så himla irriterande att åka ur hela tiden! Nu ska vi se om denna kommentar går iväg...

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Asså ibland hör jag så dåligt. Va sa'ru för något. Hörde något på H... *funderar* men kom en vindpust och blåste bort resten av ordet.
  Här skiner solen för fulla muggar. Sommar så det bara strålar om det. Blåsigt men varmt och så långt ifrån ...*funderar på vad som kommer efter sommaren men kommer inte på* ...nåja sommar är det FORTFARANDE! :)

  kram på dig!

  SvaraRadera