lördag 20 november 2010

Glömde ju säga...

...att jag shoppade ju lite i Sundsvall, och sen lite i Happis också (Haparanda).

- Fick mig en snygg skjortblus eller vad man ska kalla det.
- Fick mig en svart överdel, har en grön sen tidigare men det är så stor. Köpte den jättestor dessutom. Inte så att jag gått ner så ofantligt utan den var som ett tält från början. Köpte en svart lite mindre som passar nu och senare.
- Hittade julröda påslakansset. Äntligen, har sökt i flera år. Vill inte ha tomtar på mina lakan men vill ändå att det blir lite julstämning i sovrummet också. Äntligen!
- Köpte två sorters jättegoda teer, (finns ju te i Kalix också, men roligare att köpa borta)
- Tre t-shirtar att sova i. Stoora t-shirtar (finns på Dressman XL) som är mumma kring kroppen.
- Köpte en julstjärna (med lampa i, inte en blomma) som var jättefin.
- Köpte två fina tomtar.
- En nyckelring i form av ett måttband på Krabat.
- På Hemtex köpte jag världens skönaste tofflor, dom går urbra att sova i. Jag sover med tre fleecefiltar, täcke och tofflor om ni undrar. Sen har jag ju kläder på mig också, annars fryser jag ihjäl. Jag är en Sexig Fruga, jag vet.


En av bollarna på ena sockan är dock försvunnen. Förövaren är en kissemiss som heter Hjördis och fast vi vet att det är hon har vi inte kunnat lokalisera bollen. Jag har alltså bara tre bollar på mina numera.



Men som sagt hittade jag ingen vinterjacka eller vinterskor.
Det som jag var ute efter.
Fast jag är ju inte så förtjust i att gå i affärer (fast det är lite roligare när man inte har en suckande Make med sig) så jag letade inte igenom alla affärer med dylika plagg. Jag kastade mer en liten titt in i affären och sen såg jag ju direkt att det inte var någon ide´.

Däremot såg jag flera stövlar som hade kunnat duga men jag orkade inte gå in och prova. Hatar att prova skor. Särskilt när jag måste knyta upp skorna jag har på mig.
Jag är så jäkla lat.
För att inte tala om illamåendet som kommer extra kraftigt när man böjer ihop sig som en östboende elitgymnast.
Fast det var att gå lite väl långt att jämföra mig med en gymnast, jag är ju mer som ett kassaskåp när man talar om vighet, men att böja sig ner till fötterna är riktigt duktigt (riktigt tympligt av mig som vanligen är makalöst otymplig) tycker jag och en på tok för stor påfrestning när man har ätit något den dagen.

Kan man bara gå in och säga Kuoma-skor så är det en sak, men vill man ha ett par stövlar som inte ska knäppas, zippas upp eller snöras så är det värre. Det kräver sin kvinna.
Och den kvinnan är inte jag.

När vi var till Happis så var vi in på Ikea, snacka om racerhandling.
Jag ryckte åt mig några varor i flykten liksom, tills vi kom till lampavdelningen. Vi har inte så plana golv så vi hade först tänkt oss lampor som skulle sitta i väggen men det fick vi ge upp då vi insåg att vi har för mullig soffa för det.
Hittade två fina och billiga lampor så nu kan jag sy i soffan igen.
Eller jag har åtminstone lyse nog för det.

9 kommentarer:

  1. Det är alltid mycket roligare att shoppa borta. Jag köpte också en skjortblus idag men inga vantar och inga vinterskor och inga jeans och inga julklappar. Jag sover i endast trosor. En gång läste jag att ju längre norrut i Sverige man bor desto vanligare är det att man sover naken. Längst söderut sover de i flanellpyjamas. Konstigt.

    SvaraRadera
  2. Gillar de där inomhus skor!

    SvaraRadera
  3. oh, vilka härliga tofflor!! måste spana in till veckan :)
    du hittade ju en massa fina fynd :D

    SvaraRadera
  4. Och jag som sover naken...med ett duntäcke :-) Du har ju shoppat massor, hurdan jacka söker du? Kanske jag kan skicka en av mina sju...?

    SvaraRadera
  5. och jag är jättenöjd då jag hittade en jacka...varm och god som gick att få igen dragkjedjan över La Bombas på :))
    och nu kärade jag ned meg i dina mysiga tofflor :p

    SvaraRadera
  6. För att inte tycka om att shoppa tycker jag att du shoppat på ganska duktigt ;). Det där med att prova stövlar känner jag igen. Fy fasen vad det är tråkigt, meckigt, obekvämt, ja alla såna ord man kan komma på. Men du, nästa höst fixar vi det lätt som en plätt :). Hoppas du blir av med illamåendet, måste vara jobbigt.

    SvaraRadera
  7. Men du, de där stövel-sova-skor-strumporna. Vad det de du hitta på hemtex? Vad kosta de? Måste ha ett par sånna bums!!!

    KRamen i

    ps. du är inte världens sämsta bloggare - det finns de som är betydligt värre. Du är ju duktig på´t vettja!!

    SvaraRadera
  8. Shoppa är ju jättekul, om man kunde få shoppa upp nån annans pengar:)

    Tomtar målar jag ju själv så det behöver jag inte köpa, en ny julstjärna(en sån där med lampa) skulle jag behöva då jag kraschade den gamla när jag tog ner den efter förra julen.

    Förresten har jag en liten utlottning av mina tomtar på min sida om du är intresserad:)

    Kram

    Lena

    SvaraRadera
  9. Härligt med shopping!
    Ikea skulle jag vilja åka till, shoppa lite ljus nu innan advent och jul.

    SvaraRadera