torsdag 12 januari 2012

Wordfeud och jag

Jag är ju WF-are. Absolut inte LCHF-are men WF-are. Och jag gillar det.

Jag är en vecka gammal och har redan många erfarenheter jag tänker dela med er.
Först vill jag säga att ibland vinner jag stort och då beror det förstås på stor del list och schwung från min sida. Ibland förlorar jag stort och då beror det förstås på jäkligt dåliga brickor. Bara så ni vet.
När jag är några veckor gammal kommer jag förstås att vinna varje match stort, vare sig jag får taskiga brickor som c z x u i y z o o ,som jag i princip har haft :) eller finfina brickor, jag kommer att spela listigt och med bravur så det dammar om det.

Det jag blev mest glad över var en förmodligen kvinna (svårt att veta ibland oavsett nickname som t.ex lisa82) som skrev att jag var en grym kämpe, jag låg under med mummel poäng men hade inte alls för avsikt att lägga mig.
Det har jag nu själv märkt. Många som redan efter ett par ord ligger under med ganska många poäng ballar ur. Tycker jag är trist. Ännu tristare är det ju att jag som "väntar på min tur" inte kan klicka i "resign" och slippa ha den taskmörten i min långa lista.

Sen Stig S. Min alldeles egna Stig S. Förmodligen inte Stig Strand men jag kan ju inte vara helt säker förstås. Han skrev Hej i chatten innan han skrev sitt första ord. Jag tyckte det var rätt artigt av en Stig, förmodligen 67 år och ovan. Men innan jag hann svara så avfyrade han frågor i rask takt, men inga ord i spelet. Jag väntade. Då kom ett ord, typ KUL. Då svarade jag på chatten, bra (på hur jag mådde) och i norr (på var jag bodde).

Det var dumt av mig.

Då avfyrades fler frågor under tiden jag skrev mitt första ord i själva matchen, återigen var jag bodde då han bodde i Kiruna. Sen kom det återkommande frågor på var jag bodde (eftersom jag inte svarade) och lite fiskande frågor om hur långt det var mellan våra bostäder. Han avslutade till slut med att jag "lät sexy".?.
Det var starkt gjort av mig. Att låta så sexig efter tre ord (bra i norr) samt några korta alldeles osexiga ord i matchen då jag hade förmånen att ha många zoxu-n . Det slutade med att jag väntade till min tur och då klickade jag "resign".
Nu kommer följdfrågan: Är det ett bra raggningssätt WF? Blir ni som håller på med det lite sugna på t.ex Stig? Ni som är singlar, är ni med för att ragga?

Troligtvis inte.

Sen fick jag i slutet av en match en kommentar : jag är tio år.
Inget mer.
En del av mig ville säga, vad duktig du är.
En annan otroligt mycket större del ville skrika, om du är tio år så är jag 23, snygg, smal och sexig. Är du tio år ska du passa på och tacka din mamma, pappa, mormor för hjälpen med orden och för att dom på detta sätt lär dig nya ord. Jag önskar att min mormor satt bredvid mig och lärde mig sådana ord som du skriver...

Det finns alla typer. Det är bra tycker jag, även om Stig S och hans gelikar kan ge fan i sina snuskigheter och ta upp viktig hjärngympetid. Nu kan jag ångra mig att jag inte väntade ut honom för att se hur långt han gick, men jag var mer sugen på att wf-a än att läsa alla hans kommentarer...

Helst vill jag ju vinna men det är inget jag tänker mycket på, jag gör så gott jag kan med de brickor jag fått och så är det bra med det. Jag ser det som hjärngympa. Att gnugga dom få små grå som är kvar, och så känner jag mig lite social. Det säger en hel del om hur social jag är i vanliga fall, men så är det. Ingen vill vara med mig men se i Wf- då måste dom ju få den som dom blir tilldelad moahaha.....

Här kommer en bild på årets julklapp. Fast det var ju ifjol 2011 förstås.

Hon längst till vänster har jag kvar hemma, jag har nämligen sålt eller gett bort alla jag sytt och nu tänkte jag spara en. Fast hon ska få en ny klänning, julklänningen vill hon ta av sig.

Nu har jag inte tid blogga längre, jag har brickor att fördela ut på planerna..

Vill ni WF-a så heter jag UlrikaSyr.

16 kommentarer:

 1. Jag har typ alltid zxccvydd eller några andra lika kreativa brickor. Jag vinner nästan aldrig. Men jag ger inte upp. Skulle aldrig falla mig in! Jag blir ibland uppraggad och är lika intresserad av det som att stå och prata med en okänd, full, "fuling" på krogen. Senaste raggaren resignade själv när jag svarade att jag gärna spelade, utan chatt.
  Men jag tycker att chattfunktionen är underbar när jag vill kunna skriva kommentarer. Och jag tycker om att du började med ett Hej, till mig! :-)

  SvaraRadera
 2. Ååhh så fina dockor du gjort..;))

  Näää,du sånt håller inte jag på med,räcker med FB för mig..;)))

  Kram vännen och ha en fortsatt bra dag och lycka till med WF..;))

  SvaraRadera
 3. Blev så glad när jag läste ditt inlägg ... att få skratta gör väl alltid gott i själen.
  Så även du har fibro .. jo, tackar jag kunde vi väl båda vara utan. Även jag har havet utanför mina fönster och det är underbart att titta ut i alla slags väder möjligvis inte när dimman ligger som mjölk där ute och fartygen brölor i oändlighet för att "synas".
  Att bränna sig vet jag en hel del om, tror att klumpighet ingår i fibron så måste det vara. Kan något hamna på golvet så ligger det alltid där eller varför inte det här drällandet på sig själv?
  Jag läser mest deckare nu för tiden, var väldigt tungläst under många år men inte nu. Stickar och syr har jag alltid gjort med undantag för sy just nu ... skaffade mig ny maskin och overlock men det bara står där och glor på mig. Sätter mig och stickar ännu en socka eller vantar.
  Landstinget vill jag inte ens prata om de är bottenlaget som mest kostar oss pengar som jag antar att de stoppar i sina egna plånböcker för lön har de för flera.
  Kram o tack för lyftet av din text.
  Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

  SvaraRadera
 4. Haaahhaaa den karln var ett nöt! Vilket han säkert inte kan stava till ;-))

  Nä jag är inte med i WF eller FB. Jo FB har jag bara för brodericaféets skull. Brukar få frågor om jag vill bli vän...inga svar från mig där. Jag gör inga inlägg alls där - räcker så bra med bloggen och telefon eller besök hemma hos mig ;-))

  Så otroligt fina dockor!

  SvaraRadera
 5. Gud vilka fina dockor! De ser ut som dig allihop. Som jag tror att du ser ut, alltså. Baserat på din profilbild.

  Nej, nu ska jag lägga ett ord, det är min tur.

  SvaraRadera
 6. GOD FORTSÄTTNING!!!

  Jag har inte varit så aktiv med bloggeriet på lång tid, men så är det ju ibland.

  Hopppas du har haft en härlig jul o nyår!!!!!!

  Här har just dottern (9år) börjat WF:a. (Superbra som stavnings övning!)
  och det verkar faktiskt riktigt kul måste jag säga! Sonen (25år) försökte just fixa det till mig med, man OJ vaaaad har jag för lösenord till min iPhone eller vad det nu ska va??? Måste fråga sambon i morgon för nu sover han som en stock. Inte för att han vet alla min lösenord men just detta måste jag ha hjälp av honom med.

  Om jag får till det så ses vi på WF:)

  Äckligt med alla "flörtare" på WF!
  Dottern hade någon engelsktalande man på sin i dag men han gav upp ;);)

  Jag gillar din kreativitet! Underbara dockor!!
  Här stickas Raggisar och jag tycker det är sååå kul:)

  Sköt om dig!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Jag är helt off när det gäller WF världen..och lär nog så förbli. Och sy är jag helt värdelös på...Man får väl hoppas man har andra färdigheter. Och Stig..han må ju hava ne (som vi säger). Vi får nog se till att ha en norrlänsk bloggträff i framtiden =)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Gud va stiliga dina dockor är. Jag skulle väldigt gärna vilja ha en sådan docka till mitt Barnbarn. Säljer du dockor på beställning och vad tar du i ersättning? Jag lämnar min e-postadress om du vill sälja en docka till mig.
  maxelonia@yahoo.se
  Jag har MS och Fibromyalgi plus artroser i tummarna så jag har svårt att kunna handarbeta själv. Det är tråkigt att inte kunna
  sätta händerna på något.
  Här i Uppsala är det snöflygande i luften idag och 1,6 plusgrader.
  Kram till dig och ha en bra helg.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 9. HA HA HA HA, nu vill jag verkligen ha en telefon där jag kan spela med er :-)) Underbart inlägg, underbara du och underbara dockor! Nattikram!

  SvaraRadera
 10. hahahha, jag älskar dig!

  SvaraRadera
 11. Jag älskar WF!!!
  Men jag gillar INTE spela mot sådana som kör med "facit".
  Fuskisar!

  Önskar du en ärlig och fair match så är jag flatval :)

  SvaraRadera
 12. Jag vågar bara spela WF mot min sambo och han spöar mig varje gång. Slår mig alltså. Dvs. han är bättre än mig på WF. puh! Han skulle aldrig slå mig på riktigt. Spöa mig alltså. Jag tror du förstår. Jag vill också ha en sådan där docka. Jag har beställt en från en som heter FasterAtta. Jag beställde den till jul men mitt mejl hamnade i hennes skräppost. Den ska komma nästa vecka, tillsammans med en snigel och en docka som jag ska ge bort. Dockan som jag ska ge bort har änglavingar. Den ska min arbetskamrat få. Min docka har en kudde. Den ska jag ha i sovrummet. På WF får jag nästan bara konsonanter som t.ex D D D V Z K J L. Igår plockade jag ned dina fina röda hjärtan ur julgranen. De är så fina!

  SvaraRadera
 13. har inte wf:at ännu...
  man måste väl ha en ajfån då lr?!
  mer inne på lchf just och pw:sar.
  kra från dalsland//

  SvaraRadera
 14. Söta dockor!

  Jag kanske lägger till dig på WF, om jag får tid att spela.

  SvaraRadera
 15. Killarna på jobbet, mina döttrar alla håller på med detta!!!WF!

  Men inte jag, har för gammal telefon:) för fippliga fingrar för att knappa på dessa nya grejor:)

  Kramar

  SvaraRadera
 16. WF är kul. Fast för mig går det i vågor, just nu är jag inne i en låg våg, men det beror nog på att jag är så himla trött, jag kommer igen! Så håll upp ögonen, nu vet jag vad du heter!
  Agneta kram

  SvaraRadera