söndag 25 december 2011

Dagen efter dopparedan...

Och julafton blev en fridfull historia.
Vi åt det kalla först och några timmar senare det varma, fast vi har endast det vi inte kan vara utan på julbordet. Det stora stora julbordet kväljer mig. Och så mycket mat som kastas, huvva.

Vi har ätit julmat idag också, men nu börjar det vara slut och det känns skönt. Imorgon blir det surströmming enligt vår tradition och sen blir det till att hålla igen och röra på sig. Nu är det så jäkla halkigt ute att jag har svårt att gå men jag kan ju faktiskt gå inne. Fast det sitter som i klister, hållaigångandet alltså. Jag är mer för att slappa och mysa i soffan.

Men våren hägrar, med fiske för Maken och därigenom ett direkt krav att vara mer i form än vad han är nu, och jag ska ju inte fiska men ryggen håller på att paja ordentligt. Det krävs en åtgärd. En kraftfull åtgärd och det kan man glädja sig över eller sucka över.
Jag suckar.

Igår fick jag fina klappar men en var oväntad och något jag ser fram emot. En häst-och slädfärd.
Jag önskar ju att jag kunde få ta mig en tur på hästryggen så småningom men jag inser ju riskerna med en sådan önskan och då ansåg Maken att detta var en bra uppvärmning.
Så himla kul.
Fast vi måste ju vänta tills vi får någon snö som släden kan dras över. Två nordsvenska pållar ska dra och jag längtar. Sitta i skoterkläder bland renskinn och höra bjällror och knarr. Pausa någonstans med varm choklad och smörgåsar, förstår ni så mysigt?
Nu vill jag nästan ha snö. Nästan. Eller bara lite.

Däremot har vi öppet vatten mot stugan så vi funderar på att fira nyår därute. Vi får se vad vädret vill. Det skulle vara så mysigt men det är ju vädret och ryggen som styr.

Hoppas ni har haft en lugn och skön jul, med minimalt med stress och att ni är mätta och belåtna.
Det är jag.

Nu ser jag fram emot Ris a la Maltan till kvällen, det gick bra att äta det igår så jag testar idag igen. Med åkerbärssylt. Hur gott som helst.
Nu väntar soffan och en Änglagård. Det är dags för soffmys, det är jag i olympiaform för. Fanns olympiad i soffmys skulle jag ha guld. Lätt flera stycken.
God Fortsättning på er!

9 kommentarer:

  1. Jag är beredd att ge dig en match om olympiaguldet. Soffmys är så himla mycket jag.
    Jo, jag är både mätt och belåten. Fortsatt trevlig juldag till dig!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin klapp! :)
    GOD JUL i efterskott!

    SvaraRadera
  3. För mig räcker det egentligen med bara det kalla på julbordet (det är det som är godast) men det varma brukar oxå slinka ner. God fortsättning

    SvaraRadera
  4. God fortsättning vännen :-)
    Två själar, samma tanke. Ätit ungefär som du, men ingen surströmming, vill inte heller ha snö även om slädturen låter mysig. Vi funderar också på nyårsfirande på stugan, men just nu har vi full storm. Ha en fin fortsättning på helgen, KRAM!

    SvaraRadera
  5. Jag har läst hela ditt inlägg, men det enda som snurrar runt i skallen är att var i 17 ska du åka släde?!?!?! Jag är uppvuxen med häst och släde i väglöst land.....gissa om jag längtar efter att få åka ett par mil i sådan skrinda! Är det någonstans i dina trakter?

    Surströmming älskar jag, men inte i morgon ;.))

    SvaraRadera
  6. Det låter lugnt och skönt! Så har vi också haft det men jag är helt slut ändå.....Den där slädturen med "riktiga" hästar låter helt underbar. Så ni har heller ingen snö, vad är det för fel. Här stormar det nu så det liknar ingen sort. Att vara i stugan på nyår låter jättehärligt.
    Ha det riktigt bra och god fortsättning
    Agneta kram

    SvaraRadera
  7. Det där med soffläge är inte helt fel efter allt ätande. Himla kul med häst och släde =) Haha..hade gärna varit med på surisarna.. Och nyår i stugan, låter gött om storvindarna bedarrat.
    Ha nu en God fortsättning!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Åh, vilken underbar julklapp! En häst- och slädfärd skulle jag också vilja ha väldigt mycket. Under en stjärnklar natt.

    Och tack fina du för den fina julklappen! Så himla söta, har aldrig haft finare hjärtan i granen. (Nästa jul ska du få en julklapp av mig. =)

    SvaraRadera