tisdag 13 december 2011

Dagen går sin tunga fjät

Fjät betyder fotspår eller steg.
Lucia går med lätta hoppsasteg jämfört med mig. Jag går dom tunga fjäten på min vandring i hemmets lugna boning.
Inte en nisse i vrårna eller ludd mellan tårna.

Jag syr så svetten lackar.
Det gör den kanske inte men jag har sytt några sömmar så jag tycker att jag är fenomenalt aktiv. En aktiv hona alltså.
Igår kväll städade den aktiva honan badrummet. Badrummet är egentligen en jävla överdrift, toaletten låter närmare sanningen. I det stora stora utrymmet finns en toalettstol (turligt nog för det är det är vårt enda "badrum") ett tvättställ, en tvättpelare med maskin och tumlare och sen ett hörn för duschen. Golvyta att vända sig på är ca 0,75 kvadratmeter så ni kan ju tänka er att badrum är en förolämpning mot andra badrum.

Nå, jag städade det helt naken, endast klädd i hud och veck. Fladdrande hudveck. Med fladdrande hudveck städade den aktiva honan sin toalett. Puh.
Nu är jag nöjd, har tvättat en maskin med på följande tumling och nu är det ett nytt dammlager, men det känns rätt rent under dammlagret om jag säger så.

Idag ska jag baka pepparkakor. Orkar bara inte göra degen just nu. Så det får bli sen.
Pepparkakor och Lucia passar ju bra ihop. Inte för att jag har Luciastämning precis men det kan ju bero på pepparkaksbrist, vad vet jag?

Mitt fysiska tempel är lite snorigt, ont i ena mandeln och i örat på samma sida. Känns ju mysigt. Annars ingen dunderförkylning och det tackar jag för. Brukar annars kunna få sådana när det passar som sämst. Inte för att det ofta passar vidare bra ens med små pytteförkylningar men ni fattar vad jag menar. Ni är ju så intelligenta.

Förresten så har jag en ruggigt söt Make, nyklippt för dagen, som säger att jag ser fin ut trots alla hudveck som fladdrar omkring överallt. Däremot har han sagt att han tycker jag ser snygg ut men på avstånd är jag ännu snyggare.
!?
Jag är alltså snyggast på långt avstånd. Det var väl fint sagt?
Jag förstår vad han menar, att jag nära är mig ganska lik fast jag är lite mindre men på avstånd känner han knappt igen mig. Då ser jag så "smal" ut.Det är väl då jag är snyggast, när han knappt känner igen mig.
Känns ju... fint.
Eh...

;)

10 kommentarer:

 1. Om jag hann och hade råd så skulle jag komma flygande till dig på momangen. På det här avståndet måste jag säga att du är den vackraste jag har sett. Tyvärr är det väldigt mycket träd i vägen härifrån till dig. Kanske jag ser dig bättre om du klättrar upp i en granntopp. Jag kan ställa mig på Svampen. Här är det inte heller någon Luciastämning. Kanske får fixa ett tåg tillsammans med marsvinen och kaninen.

  SvaraRadera
 2. Orkar du inte baka idag så kan du ju alltid käka den goda degen..Och hoppas förkylningstendenserna går hädan..
  Maken tycker nog du är snygg på alla avstånd om han får tänka efter lite =)
  Ha nu en bästa dag med bak och annat "kolijox"
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Dags att utreda på vilka avstånd maken är snygg, kanske? Bara ett förslag. Vissa är snyggast när man placerar dem bakom en vägg, om man tänker efter. Och ibland behövs en ljudisolerad vägg. ;)

  Han har tur som har dig som hustru.

  SvaraRadera
 4. Jag tror ju att du är jättesnygg oavsett avstånd. Kan maken behöva glasögon?

  SvaraRadera
 5. Du med dina fladdrande veck, vad du är rolig..vad praktiskt att städa naken. Naken på nära håll, eller inte...rent blir det ju ändå..Du är sååååå flitig..kram karina

  SvaraRadera
 6. :-) Jag städar alltid badrummen naken, sen är det bara att spola av sig själv när jag är klar.

  Snygg på avstånd, det är jag också. Ofta.

  SvaraRadera
 7. hmmmmm.....vem bryr sig hur man ser ut utanpå??!!
  Det är det där inuti som räknas....hur man liksom ääääääääär - ja kan det vara i själen ;-))

  hoppas halsontet går över!

  SvaraRadera
 8. hahahah :D du är bäst, visste du det?

  SvaraRadera
 9. Haha!
  Det där är sådana ord som "hörs bra ut inne hjärna" men som blir så fel när dom kommer ur munnen... ;)

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Så skönt att du inte är förkyld som jag är för det är träligt och jag tycker inte om när det kryper neråt luftrör och lungor.....men nu tar jag det lugnt.
  Din man är söt och det tror jag du är också. Tänk, har du blivit så liten, jag vet ju inte hur du var innan, men det måste vara skönt. Fungerar matintag och sånt nu? Och håret, har det kommit tillbaka, jag är bara allmänt nyfiken. Intresserad är jag, förresten.
  Ni har snö, antar jag, och det gör mig så avundsjuk!
  Kramar
  Agneta

  SvaraRadera