måndag 19 december 2011

Tomtenissan är färdig, trot eller ej!

Jag är färdig med julklappstillverkningen. Otroligt men sant.
Paketen är ivägskickade iväg åt öst, väst och söder. Inte åt norr dock men åt alla andra håll.

Det är med tillfredsställelse jag sätter mig i soffan ikväll, paniken är borta. Sen kan jag ju alltid undra varför i hela fridens dar jag inte gör detta redan på våren. En undran så god som någon.


När Maken säger 04.48 (ja, vi stiger upp kring den tiden för att gå ner och sova i soffan pga dålig rygg och andra konstiga anledningar) något i stil med plastfickor utan sidor så kan man då räkna ut att jag talat i sömnen igen.
Enligt honom så hade han precis somnat (efter ett par timmars vridande i sängen utan att kunna somna) då jag utbrister "vad ska vi göra med kvittona?" Maken frågade vad jag menade och då svarade jag syrligt att "var ska vi ha kvittona om plastfickorna inte har några sidor?"
Maken förstod inte riktigt och frågade vad jag menade.
" Ja, förstår du inte vad jag menar så är det ingen ide jag säger mera!

Och det är ju sant. Hur fan ska man kunna sätta kvitton i plastfickor om dom inte har några sidor?
Jag tycker det är glasklart. Och klart man blir irriterad om ens Make inte ens försöker komma med några ideer när man har plastfickor utan sidor. Det fattar ju vem som helst att kvittona ramlar ur.

Och inget minne som vanligt på morgonen.
Jag är en spännande kvinna. Och syrlig som en karamell tydligen också.
Och låter klarvaken så det är nog inte alltid så lätt att veta om jag sover eller är vaken. Förutom det jag säger förstås. Det är ju inte så vaket alltid.

Hur är det ute i avlånga landet och närliggande länder, har ni julefrid? Är klapparna inköpta, inslagna och klara? Är granen grön och grann i stugan? Är syltan (hm.. ett exempel bara) syltad, köttbullarna stekta och allt på var sin plats?

Inte här ännu. Granen står nog grön och grann i skogen kan jag tänka mig. De flesta julklappar är klara, skickade och inköpta. En av klapparna jag väntar på vistas dock i Ånge. Jag hatar Ånge för där stannar många paket i flera jäkla dagar. Däremot är köttbullarna klara, pepparkaksdeg gjord (har bakat kakor av förra degen och dom är uppätna nu) och lite julefrid råder nu när jag fått iväg klapparna så att dom har en sportslig att komma fram i tid.

Nu väntar vi bara på nya Bilen som kommer på onsdag. Äntligen. Särskilt nödigt känns det ju när en varningslampa (ännu en alltså) börjat lysa så försmädligt i Skodan. Som en jäkla julbelysning ser det ut när man vrider om nyckeln. Då känns det skönt att byta bort eländet, slippa de kostnaderna och samtidigt så elegant strunta i att nya bilen också kostar..




7 kommentarer:

  1. Det som inte är gjort nu, får vara. Julefrid it is.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med Osloskånskan. Granen ska kläs imorgon. Och jag ska fixa några yttepytte men lättköpta julklappar på torsdag, senast. Då ska jag också köpa det som behövs till vår lillejulafton den 23:e. Mat som kommer räcka i minst två veckor. Lite julefrid är det allt.

    SvaraRadera
  3. Jag hatar också Ånge! I ren sympati.

    Julmat, gran och dylikt är inte ens påbörjat här.

    Men det ordnar sig alltid, har jag hört. Likaså med de där julklapparna som inte ens hamnat i Ånge ännu om du förstår läget. Inte för att jag vet om mina julklappar kommer mellanlanda i Ånge, det kan jag väl inte tänka mig, men om de skulle det så vore de inte där ännu.

    SvaraRadera
  4. Näää jag vågar inte hata Ånge därför yngste sonens sambo (snart fru) kommer därifrån ;-))

    men oj så mycket klokt du kläcker ur dig då!

    ingen stress här trots jag inte har en endast flisa mat klar! Det ordnar sig - än har vi inte suttit utan mat en jul...*fniss

    Men alla julklappar är klara.

    Ha det bäst

    SvaraRadera
  5. Tänk vad mycket man kan avslöja när man pratar i sömnen.
    Jag hoppas Du får en skön avkopplande Jul.
    God Jul och Gott Nytt År.
    Margit(maxelonia)

    SvaraRadera
  6. Vi tar det lilla lugna, är mest ute efter lite lugn slappartid :-) Jag vill höra allt om dina drömmar i fortsättningen, kom ihåg det. TACK för dina kommentarer och omtanken om Totsie, ge Hjördis en kram från oss, KRAM!

    SvaraRadera
  7. Ånge är fan inte att leka med!
    Hoppas att ni får en underbar jul!
    KRAM

    SvaraRadera