onsdag 24 augusti 2011

Härlig höstdag

Ryggen är lite bättre tack och lov, så vi ska åka till Sundsvall på fredag. Det ser jag fram emot trots att resan blir jobbig. Lysnatta firas på lördagkvällen ute på Spikarna, Alnö och det ska bli spännande att se alla ljus som kommer att lysa på stränderna. Om vädret tillåter det vill säga.

Idag har jag städat i dasset. Det var jättejättekul. Det låg drivor av döda flugor och tanken slog mig om det hade varit intressant att veta hur många fluglik det var. Dock inte så intressant att jag räknade dom, ni får tro mig på mitt ord att dom var många. Jättemånga.
Dom låg döda i själva dasset, inne där man sitter och skiter. Och dom låg döda där själva skiten hamnar, under brinkan. Jag bytte i dassbyttan, sopade, torkade och Radrade. Radar är en av mina närmaste vänner, sommartid.
Nu är det fräscht därute och åter en glädje att besöka torrklosetten och ingen risk att kväljas av flugliken.

Jag börjar dessutom känna av en UVI så jag besöker dasset flitigt.
Pinkade i en burk imorse. Det brukar jag göra för det är så himla kul att försöka pricka ett litet jävla rör med den icke precisa strålen och pga detta pinka sig själv på fingrarna.
Nu pinkade jag dock i på fingrarna i onödan för det blev ingen stadstur för mig idag så jag får göra om eländet i morgon bitti.

Ibland så luras själva infektionen som gör att vissa dar känns det bättre så jag tror att den är borta, och andra dar är hemska och jag bestämmer mig för att lämna in ett prov och få en kur.
Sen luras den ibland trots att jag fått en behandling och jag känner mig nästan bra efter avslutad kur för att symtomen sedan återkommer efter en vecka med oförminskad styrka.

Då är det kul att återvända till vårdcentralen med nytt prov och bli ifrågasatt av sköterskan igen. Dom gillar att ifrågasätta på ett sånt sätt att jag undrar om dom tror att jag sparar lite urin i blåsan bara för att jävlas med dom och inte för att jag har problemen pga ryggen.
Dom gillar också att tipsa om tranbär och att man ska dricka mycket, gärna med en ton som gör att jag känner att jag förmodligen är lite förståndshandikappad alternativt att jag bara är besvärlig eller att jag väljer att vara sjuk och ha ont istället för att äta/dricka tranbär och vara frisk.
Det är lite bättre på den vårdcentral jag går på nu, men tendensen finns där.

Vädret då?
Här har det varit ruggigt väder länge, hade vi inte fått ström så hade vi varit tvungna att flytta hem, så molnigt har det varit och förra kylskåpet skulle ha gett upp för länge sen. Men inte vårt nya kylskåp, det knatar på i ur och skur ;).
Idag har vi dock soligt och vackert höstigt.
Nu  har vi väl sisådär tre veckor kvar härute innan vi måste flytta hem och kavla upp skjortärmarna inför fisket. Jag hoppas hösten blir lång så vi kan flytta tillbaka ut efter höstfisket och nedkörningen av båten. Hoppas  hoppas.
Det skulle vara sagolikt att få åka ut hit, vila upp sig efter fisket och slappa framför tv:n mäpan brasan knastrar, kanske fiska lite, läsa, dra lite ström och bara vara.

Vi åker som sagt på fredagsmorgonen, jag får tillbringa min födelsedag i lastbil men det gör ingenting. Det är inte mycket att fira numera. Jag har firat tant länge nu och lär fortsätta med det tills jag firar gumma.
När vi kommer fram ska vi grilla med ett gäng vänner. Vi samlar ihop dom för vi hinner inte fara omkring och hälsa på alla, inte när vi bara ska vara till söndag morgon. Lördagen är som sagt Lysnatta och då ska vi visst äta surströmming hos Micke och Diana.
Mums.
Vi åt förvisso suring häromdagen, Mannerströms såklart, vi fick en hel kartong av salteriet. Det smakade super, trots att det är årets. Jag är mer förtjust i fjolårets för den smakar mer, men vi har ätit upp fjolårets och får vackert lov att börja på årets. Salt och gott var det. Jag åt mer än vanligt för det var så jäkla gott trots att vi har ätit surströmming många gånger i sommar. Jag bryr mig föga om premiären utan njuter när det än blir.

Nu ska jag gå och leta upp en bok att läsa. Konstigt nog har jag läst ut alla böcker jag inhandlat till denna sommar, även dom som jag beställde från Maken förra veckan som födelsedagspresent. Undrar dock om det inte är så att dom som spenderar sin födelsedag i en lastbil får extra bokpaket som plåster på såren, jamena ingen tårta och bara sitta i bil utan minsta gratulant....
Så måste det vara.
I en värld fylld av orättvisor måste det vara så.
Visst?



13 kommentarer:

  1. Jag tycker du är värd två bokpaket, glass med kinuskisås och frostnypna tranbär, det är ju dessutom bra för UVI )som jag tror att även jag har!?) Jag flyttar in på söndag, jobbet börjar efter 8 v semester, men hoppas på helger. Hoppas även du kommer ut ännu senare i höst :-) och du, GRATTIS!! Kram!

    SvaraRadera
  2. Gratulerar lite så där i förväg! Nä, det är inte så mycket att fira numera, eller rättare sagt, det är alldeles för mycket att fira, så jag struntar i det helt och hållet.
    Så nu börjar det sakta dra ihop sig till fisket igen, och den goda löjrommen.....
    Hoppas du blir bra från din UVI fort och lätt och inte blir ifrågasatt, jag tycker det är besvärande att man måste övertyga ibland att man inte mår bra, irriterande, speciellt när man verkligen vill må bra.
    Ha det gott, kram
    Agneta

    SvaraRadera
  3. Jag ska säga till sköterskorna på min VC att de inte ska prata om tranbär. Jag kan ha en liten informationskylt i receptionen om UVI och tranbär så behöver inte sköterskorna orda om det. Jag har aldrig hört mina sköterskor prata om tranbär förresten så de kanske inte behövs. Du skulle stormtrivas som patienten på min VC för det gör de allra allra flesta som kommer hit (utom de som vi har bett polisen hämta därifrån men det är ju för deras eget bästa även om de inte inser det själva, LPT du vet).Jag har inte ätit surströmming sedan mitten på 90-talet. Känner ingen som äter det och jag kan väl inte sitta och vräka i mig en hel burk själv? Mina föräldrar åt surströmming året om fast de inte var längre norrut än från Norrtälje. Radar är även min bästa vän men vi har inte utedass. Jag använder det mot blomflugorna i köket. Nu skrev jag en lite längre kommentar den här gången som en hyllning till dig för att du snart fyller år. HURRA HURRA HURRA HURRA!

    SvaraRadera
  4. Två bokpaket är väl lite lamt, när du fyller år och allt? Så där en fem-sex, tycker jag.
    Och tranbär ska jag härmed bojkotta! Jag var med i den stora Coca-Cola bojkotten i början av åttiotalet så jag har vana av den typen av protester.
    Surströmming har inte jag heller ätit sedan nittiotalet, kanske får Knaster och jag ta och fixa en surströmmingskiva den 9:e september. Till exempel. Eller någon annan dag.

    SvaraRadera
  5. Hoppas du får massor av bokpaket och att ryggen är snäll. Men se för guds skull till att dricka ordentligt med tranbär!!!! :)

    SvaraRadera
  6. om ni stannar här på vägen upp eller på vägen ner så ska du få låna alla böcker du vill av mig :)

    SvaraRadera
  7. Hm, den här kommentaren skulle jag ägna åt att kommentera ditt inlägg. Till exempel ditt eminenta ord; radrar! Lysande. Men jag hoppas och tror att Knasterfaster och Nilla går tillbaka och läser kommentarerna igen, så jag här och nu kan be dem fundera på alternativ dag att äta surströmming. Jag har inte ätit surströmming sen 80-talet. Och hyser inte någon större längtan efter det. Hellre, mycket hellre löjrom. Det tar jag på gästsängen till frukostchampagnen. :-D

    SvaraRadera
  8. Då äter vi väl surströmming när Nilla och jag kommer och hälsar på dig?!
    Var får vi tag i den bästa löjromen?

    SvaraRadera
  9. Grattis hipp hurra för dig!

    surströmming smaskens!

    SvaraRadera
  10. Fredagsgrattis på en torsdag till dig!
    Fira sin födelsedag i en lastbil verkar helt okej faktisk!
    Kram.

    SvaraRadera
  11. Grattit på DIN dag och hoppas ni får en bra helg i Sundsvall...Ni får iaf surströmming = helgen räddad. Annars hade ni fått stanna här på vägen för vi äter surisar på söndag.
    Kör försiktigt!! Och ha det så gott!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Grattis på födelsedagen
    Här hos mig i Uppsala har vi högsommarvärme. Just nu i solen är det 32 grader varmt.
    Min rygg värker så jag knappt kan röra mig. Har du något tips åt mig som jag kan ta till så värken drar dit pepparn växer.
    Kanske man ska prova att äta surströmming. Det kanske är gott men luktar jävulskt illa.
    Tyvärr har jag ingen blogg men tänkt länge på att starta upp en.
    Jag har lite svårt att sitta vid datorn någon längre stund p.gr.av. att jag har dålig syn.
    Jag lämnar gärna min Mailadress om du någon gång har lust att skriva några rader till mig.
    Min mailadress är(maxelonia@yahoo.se
    Ha det gött
    Margit(maxelonia)

    SvaraRadera