söndag 15 augusti 2010

Söndag igen!

Gud vad jag är inaktiv i bloggosfären just nu. Otroligt. Nå, vi flyttar hem om ca tre veckor och då får jag ju lättare att surfa, ett tag förstås, sen börjar fiskeglamouren igen och då blir det inte mycket gjort förutom fiskerelaterade sysslor. Men sen... då jäklar ska ni få se på annat.
Eller nåt.

Igår var vi först iland i ottan för att dra upp båten och göra service på den. Jag körde upp båten på båtvagnen som om jag aldrig gjort annat, men det har jag, gjort annat alltså. Själva båtupptagningen är Makens syssla, men nu fick jag välja på att koppla båtvagnen och försöka backa ner den i sjön eller köra båten och då blev det båten. Fast egentligen fick jag inte välja för det gjorde Maken, han är ju insatt i mina släpkörningsförmågor och ansåg då att ska båten upp så får det bli jag som kör upp den. Sen fick jag åka i båten också under bilfärden hem, inte så lagligt kanske men det struntade vi i, vi körde faktiskt bara 150 m från båthamnen till vårt hus som är granne med sagda hamn.
Jag fick åka båt och samtidigt som jag gjorde det så sopade det björkgrenar i fejset på mig, lite som peeling fast utan den fräscha peelingkänslan efteråt.

Detta tog halva dagen, sen åkte vi ut till stugan igen för att duscha innan vi åkte till Seskarö Wärdshus och åt deras berömda Skärgårdsbuffe´. Vi var ju och åt den ifjol också och det är så gott att det får bli ett årligt besök. Vi åt oss mätta om jag säger så.
Tre tårtor hade dom som dessert.
Vi åt tårta om jag säger så.
Sen åkte vi hem och kraschade i soffan pga mättnadskänslor och behagskänslor.
Mmmm...

Idag har vi röjt lite på tomten efter verandabygget, ikväll kommer en kompis till Maken från Sundsvall och han ska sova över här hos oss. Han ska även få äran att äta halstrad saltströmming på Kalixvis så därför har vi röjt lite i sovstugan också, bäddade rent och sopade lite samt gjorde en liten röjning av allt bråte som samlas där eftersom vi sällan har övernattningsgäster.
När det blev vädrat i stugan, sängkläder vädrade och renbäddade så valde Homer att ligga på den sängen och mojja sig i flera timmar. Gott betyg alltså, på stuguppfräschningen.

Nu är verandan i princip färdig, undertaket ska målas, trallen ska oljas och några takfotsplåtar ska på samt stuprännor men förutom det så är den .... tadaa... färdig *trumvirvel eller liknande*
Jag är  så jäkla nöjd. Gott om plats till att äta på, rejält med tak att kura under och en fantastisk valmöjlighet när det gäller läsaboksplacering så att man slipper solen rätt i nyllet. Bra jobbat av oss måste jag säga.

Imorgon ska båten lyftas upp på  Norrkust Marina för årlig service och då blir Maken där hela långa dagen, då ska jag göra ungefär ingenting. Då ska det laddas batterier vad gäller mitt fysiska tempel, eventuellt ska jag sy ett draperi som ska dölja lite jox i köket, detta är dock bara eventuellt.
Det ska bli en skön dag.
Och blåsig dag också vad det verkar, idag blåser det rejält nordvästlig vind vilket ibland kan betyda lite fabrikslukt och detta förhållande är det nu idag. Skönt när fabriken snart har sitt årliga stopp, då står den stilla och en natt så är den helt mörk, då jobbar elektrikerna för fullt och då är det helt svart härute. Ganska mäktigt.

Nu ska jag köra en snabb bloggrunda innan jag måste ladda batterierna till bärbaren. Ni får ursäkta mitt loja bloggande och påhälsningar hos andra bloggare denna tid, det är inte samma sak som att surfa hemma, vad än reklamen säger.

Ha det gott och njut av sol och tja.. det är väl mest sol kanske men om ni njuter av något annat så fortsätt med det!
Fridens!

8 kommentarer:

  1. "Båttur med björkpeeling", du e ju ente klok ju! Just därför jag gillar dej så mycket! Kramen!

    SvaraRadera
  2. Säger som Oslpskånskan :-) Björkpeeling, haha, du är för härlig! Tre tårtor!? Jag hoppas verkligen att du tog lite av alla tre... Tack för mailet, KRAM!!

    SvaraRadera
  3. du vet att jag ser er framför mig när jag läser dina roliga ord? :) jag längtar tills ni är hemma så vi får fler uppdateringar från dig! :)
    jag aknske redan nu kan boka en liten ask med löjrom, innan det tar slut? i pay good!

    SvaraRadera
  4. Björkpeelingen, lät spännande :O)
    Får vi se bilder på nya altanen?
    Är så nyfiken :O)

    SvaraRadera
  5. Åh Ulrika det låter som om du har haft det underbart med både båtfärd till lands, björkpeeling, god mat och många tårtor! (:

    SvaraRadera
  6. Haha, jag ser fram emot din hemkomst så att jag får mer av dina ljuvliga inlägg. Och alla underbara tips och idéer.
    Den där peelingen skulle man kanske testa, t ex. Och vår verandra ligger precis i bakhasorna på er. Lite staket och ett par trappsteg, sen ska vi också måla.

    SvaraRadera
  7. Peeling, jo jag tackar jag!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  8. Du är inte ensam ... alltid är det nåt med Internet/datorer men de är bra när de fungerar! *ler*

    SvaraRadera