tisdag 15 november 2011

Om att vara duglig

Tja, om hur det är att vara duglig får någon annan skriva om. Duglig betyder samma som effektiv och det säger ju allt när det gäller min duglighet.
Fast jag har varit på återbesök till Sunderbyn, i fredags på kir.mott, årsbesök för operationen. Allt såg finfint ut, värdena låg bra och jag har varit duktig sa hon.
Fast duktig har jag inte alls varit. Häromdagen har jag varit till dietisten i Sunderbyn och där var det annat ljud i skällan.
Ät mera. Oftare. Stava på. Oftare. Drick bättre. Ät fler vitaminer.

Det här är inte jag. 
Och bilden har jag snott från internättet.



Där fick jag så jag teg.
Nu har jag lovat att försöka få in lite mer mat i vardagen. Kanske t.o.m ett lagat mål som kallas lunch.
Fast jag tycker jag är duktig. Fina proteinvärden och blodvärde. Jättefina var dom sa sköterskan. Eller kanske inte att dom var jättefina men dom var iaf bra. Sen det där med jättefina är väl mer en efterkonstruktion från min sida.
Fast jag har slutat med blodtrycksmedicinen. Det är väl jättebra? Jag är fortfarande en bra bit från normalvikt men jag har ändå normalt blodtryck nu. Det var glädjande.

Och så har vi ju beställt en ny bil. Det ska bli roligt. Vi har lite problem med den vi har och kommer snart att behöva lägga ner lite pengar på den så då passar det bra med byte. Och då till en mer bränslesnål bil. Betydligt snålare kan jag tillägga. Fast den är så stor.
Känns rätt ok just nu, fast då är den ju inte betald än heller ;)



Annars gör jag ingenting. Orkar inte ett skvatt. Där var dietisten snabb att inflika att det nog också kunde bero på min lite svaga diet. Hälsomässigt svag alltså.
Jag har lovat försöka, men va tusan, mat sex gånger om dagen, vem äter så? Jag ska dock göra mitt bästa och vara glad om jag kommer upp i fem gånger dagen. Eller fyra. Bra så.

Ni har väl märkt hur flitig jag är på att blogga? Och hur ofta jag hälsar på hos er. Jag väntar ännu på lite ork och driv, det vacuum jag lever i nu är nästan skrattretande. Ta fram dammsugaren och dra några drag på golvet känns som en stor bedrift. Torka av diskbänken är nästan för mycket för mig så ni förstår att det är låg energinivå just nu. Hoppas på bättring vad det lider.
Inte ens roliga saker är roliga längre. Därför är jag lite off för närvarande, men jag avser att återkomma på internätet lite oftare i framtiden.
Jag ska bli piggare. Jag måste.
Det är ju inte så att huset städar sig själv, fönstren är skitiga, det är saker överallt, bokföring så jag drunknar...Orka!

Imorgon ska vi åka på en liten myshelg. Vi firade ju femårig bröllopsdag häromveckan men något firande blev det inte så nu ska vi åka på en mysvistelse på hemlig ort. Inte till Sundsvall där vi inte kan vara utan att det blir fullt schema så vi far någon annanstans. Det ska bli jättehärligt. Bara mysa och se oss omkring lite. Me like.

Bild stulen på nätet.

8 kommentarer:

  1. Jag har en misstanke om att det är med dietister som med tandhygienister; de kan vara satans enerverande. Jag tycker inte om när folk försöker uppfostar mig så jag håller mig undan.

    För övrigt väntar jag tålmodigt på att den där energin ska återkomma och sätta sprutt på ditt bloggande. Den som väntar på något gott osv.

    SvaraRadera
  2. Varför i hela lilla hefflette kan man aldig få var HELT lycklig?? Skit i dietisten och ha en förrykende feiring av femårsdagen!

    SvaraRadera
  3. Snygg bil... vill också byta..
    Håller tummarna att din pigghet återvänder och såmed blogginspirationen. Men värdena var ju bra =)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag äter sex gånger om dagen - och jag är nästan alltid hungrig när det är dags att äta

    SvaraRadera
  5. OOj OOJ OOJ

    Då är det alltså 5 år sen vi träffades, då gissar jag att ni är på väg till vackra Dalarna för att fira bröllopsdagen.
    Hör av dig och berätta var ni bor så kan vi träffas igen, vart 5:e år det kan ju bli en tradition vetja.

    Tänk vad tiden går och vi har inte blivit en dag äldre, mycket märkligt!

    STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!

    Kram A

    SvaraRadera
  6. Det låter inget vidare och jag håller med din första kommentar,jag tror att det finns andra vägar att gå än till en dietist..Å det är inte lätt att äta 6 ggr om dan,jag vet..;))
    Ta en dag i taget och var rädd om dig,vännen.
    Vi finns ju kvar även om du inte mår så bra nu,vila å ta det lugnt...Styrkekraaaaamar från mig till dig!!

    SvaraRadera
  7. Var rädd om dig och magen.
    Trevlig 1:a advent
    Agneta kram

    SvaraRadera
  8. Jag kan inte hjälpa dig där vännen, jag har tyvärr inga som helst problem med att äta sex ggr om dagen... *suck* Annars tycker jag att du måste göra som du VILL och FUNDERA lite på vad de andra säger. Saknar dig! KRAM

    SvaraRadera