fredag 30 november 2012

Mitt liv som hund......................ägare!

Tja, Bosse har ju införlivat lite nya rutiner i vårt hem. Han ska ut och kacka fem gånger om dagen, sen ut och pinka 35. Varav 80% av gångerna händer ingenting eftersom det bara finns bus i hunden just då.

Han är tuffare nu. Tyvärr. Lite lagom harig vore fint. Nu börjar han känna sig hemtam så nu kan han tänka sig mer hyfs och lite mer selektiv dövhet.
Typisk valp som sagt.

Katterna är fortsatt skeptiska även om Hjördis är våldsamt nyfiken. Vi har haft stängt för trappen så att katterna får vänja sig lite pö om pö. Bosse är ju helt oförstående till att dom är så avståndstagande och han tycker att dom kan väl busa istället. Det vill dom inte. Idag har vi varit uppe och hälsat på katterna två gånger, Homer morrade och fräste. Det tyckte Bosse var imponerande. En liten stund, sen tyckte han att katterna skulle gaska upp sig och socialisera sig lite. Bosse är mycket för svåra och imponerande ord. Synd att katterna inte pratar hundspråk.
Det ger sig säkert med tiden.

Han är nu tre månader och vi ser fram emot mer kontroll av kroppsfunktionerna, före de tre månaderna har dom visst ingen chans att kontrollera sig men nu när han har fyllt tre så väntar vi spänt på rumsrenheten.

Mer rumsrenhet är på gång då det drar ihop sig till advent. Däremot är hushållssysslor kraftigt påverkade av en hundvalp a la skugga. Jag snubblar över honom hela tiden. Har därför bestämt att det blir lightstädning och enbart pyntning inför denna helg. Sånt kan jag bestämma själv eftersom jag är vuxen. Joruseruatt.

Bosse håller med. Varför städa när allt blir skitigt så fort, tycker Bosse. Kom igen, lek med mig istället. Eller gosa i soffan, det gillar Bosse. Och jag med. Jag har själv utvecklat en selektiv förträngning som bortser från det lilla detaljen att Bosse troligtvis kommer att växa ur knähundsrollen.
Lite halvsuddig fortfarande. Han är sällan riktigt still.

Här är Bosse tlött. Jättetlött. 
Och lite småsuddig, men det beror på den som var bakom kameran..

9 kommentarer:

 1. Jag tror Bosse är av rasen "suddig retriever". Tyvärr finns inga beskrivningar av rasen i hundböcker men alla hundraser har en variant av den: suddig tax, suddig spaniel, suddig gråhund, etc.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att Bosse är jätte fin.
  Lyckliga du som äger en hund.
  Jag är allergisk så jag kan ej ha varken hund eller katt.
  Ha en bra dag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 3. Sådan herre sådan hund alltså. Det verkar lovande det där hundägarskapet må jag säga.

  SvaraRadera
 4. Åh Bosse! Jag gillar honom. Och jag gillar tanken på att själv ha hund. Vilket år som helst. Men jag vill ha en mindre, Fru Petterson. Men gosa-i-soffan-delen känns redan som en hit.

  SvaraRadera
 5. Men vilken fin vovve ni har fått! Och av den rätta sorten också. Du milde så söt, tassarna är lite för stora fortfarande, är det inte hur sött som helst, så säg.
  Åååååå, vad jag vill ha unghund igen.....fast, det är rätt skönt när dom vuxit till sig också. Den vi har nu, Leia är drygt 2 år och väldigt lydig och bra men busig och full av liv och så har hon humor. Av de Goldens vi haft var en en hanne och den var bestämd, den. Han var nog den snällaste hund jag varit med om, men ville han inte något, då gjorde han det bara inte. Jag drog honom på rygg i kopplet ibland när han inte ville gå dit jag tänkt......Krama honom från mig! Agneta

  SvaraRadera
 6. Så fin han är (även om jag känner lite med kissorna)! ;-) Ni vet ju vad ni gör nu en tid framåt. Kvällskram till er alla!

  SvaraRadera
 7. Oh! jag gläder mig till fler historier om era fyrfotade medlemmar i hushållet, PPN till samtliga och kram till dig!

  SvaraRadera
 8. Er valp är hur gullig som helst! Kommer snart tillbaka o kikar! Kram Nina

  SvaraRadera