onsdag 6 juni 2012

Eländes eländen och små ljusglimtar...

Vi är utflyttade trallarna.
I fredags tog vi en helsikes massa pick och pack och flyttade till stugan. Holmer sket som vanligt i buren. Det verkar vara ett måste. När vi kom fram så var det kattsläpp. Holmers kack släppte från hans byxor så jag slapp sanera honom med sax.
Diarré är inte kul en sån här gång, det har hänt så jag vet.
Katterna sprang ystert fyra meter innan dom simultant föll ihop i sanden. Detta fenomen skall betraktas av deras människor och det skall erkännas genom strofen "har ni lagt omkull er?" Sen sprang ffa Hjördis in och ut genom kattluckan 152 gånger den dagen. Holmer är mer cool och höll sig från kattluckan då han helst går genom dörren. Han är ju också lite korpulent och måste liksom kravla/rinna genom luckan... . .

Eländena fortsätter genom livet. Nu gäller det vattnet. Efter en dyr vår med utgifter på sisådär 45.000 kr som vi inte räknat med så fortsätter det fördyrande eländena om än i mindre skala. Man får vara glad åt det lilla liksom. Nu när vi har ström har vi köpt en vattenpump som ska hålla oss med vatten, och vilket föranleder en pensionering av vårt fallfärdiga vattentorn. Vi har köpt pump, lite slang och kopplingar. Funkar det?
Njet. Det blev liksom lite fel kopplingar. Nytt försök igår. Nu gick det inte pga vattenkranen som visade sig vara en bastard från forntiden. Kranen hänger numera i en björk i vattenbrynet.
Maken har full kontroll över humöret.
Efter att kranen hamnat i björken åkte vi iväg till Ikea och köpte en billig kran, till k-rauta och köpte kopplingar. Ut igen och kopplade in nya kranen. Svordomar i flera timmar blev resultatet. Idag hinkar jag vatten direkt från havet. Maken är iland och löder ihop en ledning samt köper en ny koppling då en tätning försvann och läcka uppstod. . .

Själv har jag idag nästan trillat i havet när jag hinkade vatten, det var bara tack vare min akrobatiska bakgrund som jag undvek att falla i. Jag tappade istället havet på mig vilket resulterade i byxbyte och en tröst och torkbrasa.
Fast härligt att vara härute, mycket att göra men härligt. Saknar datorn dock, har Makens 50-årspresent, iPaden, vilken pekfingras fram. Långsamt förfarande.

Hoppas ni har det bra och slipper hinka vatten från en obefintlig kaj, och att ert underlag inte har en 65gradig lutning, ifall ni måste hinka upp ert diskvatten.
Det verkar som om iPaden inte vill ha sin text uppdelat i stycken som jag vill. Därför får ni ta paus i läsandet när ni har lust.....

11 kommentarer:

 1. Vad skönt att ni kommit dit ut :-)
  Snart är krånglandet över, det kan inte krångla hur mycket som helst på hur kort tid som helst. Säger dom. Sköt om er, KRAM!

  SvaraRadera
 2. Håller med Fru Venus. Och nä, något hinkande av vatten blir det inte. Ska jag hinka något blir det vin. Jag är sjukt imponerad (som mina tonåringar skulle säga) över allt ni måste ta er igenom och som ni tar er igenom. Jag hade lagt mig ner i en hög på golvet och aldrig rest mig.
  Må nu allt eländes elände ha gett sig av och lämnar er ifred. Och att ni får underbara dagar i stugan. Med både el och vatten.

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte för övrigt inte att det var jobbigt att läsa din text, ouppstyckad som den är.

  SvaraRadera
 4. Jag gläder mig varje ging du skriver, älskar din beska beskrivning av läget. Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det var helt O.K det du skrivit.
  Tråkigt att ni fick en massa besvär angående vattnet.
  Tänk den som fick bo som ni. Det låter helt underbart.
  Ha det nu så skönt som ni kan få.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 6. Jag tog ingen paus alls i läsandet för när man börjar läsa hos dig så vill man bara läsa mer, mer och mer....börjar med att hysteriskt skratta åt katterna - ser liksom bilder i mitt huvud

  sedan så blev det några sekunders allvar på grund av penningaflödet hos er och så kom alla svordomar och vattenelände och då vet jag inte om jag ska gråta eller skratta så då gör jag bägge delarna...tack för en förgylld kväll - trots ert elände, men jag tror ni har det ganska så mysigt och kul ändå!

  SvaraRadera
 7. Oj fyllde han år då får du säga GRATTIS på han stora dag. Min man fyller i augusti 50. Kram Hoffmansdsign

  SvaraRadera
 8. Nä men varsch är du? Har du trillat ned i sjön? Här sitter jag på femte våningen och vill inte gå ut i de "höstväder" som det blev istället för sol och värme som brukar vara praxis dessa dagar, så var är du, nu?
  saknar dina inlägg. Kram från Majalena

  SvaraRadera
 9. Ha en skön sommar
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 10. Hej! Hoppas ni har det superskönt ute i stugan! :D Förhoppningsvis kommer det lite värme snart också! Föresten, kände knappt igen dig här om dagen! Slog mig när jag kom hem att det var du! :D haha!

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 11. NÅ men har du int kommi häm på fastlandet än, va??
  Ser att jag skrev till dig den 27 juni, idag är vädret sol, vindstilla och plus 18 (ute alltså) ska snart bli en prommis runt Udden och lite till.
  Kramis från 5:e våningen

  SvaraRadera