onsdag 6 mars 2013

Gud vad jag växer / Bosse

Det är otroligt hur jag växer. Jag är nästan helt lik en golden nu. Vägde för två veckor sen 23,6 kg. Och idag fyller jag sex månader, otroligt vad tiden rinner iväg när man växer som jag gör.

Vad har jag gjort den senaste tiden? Frågan är väl vad jag inte gjort.

Jag har ätit upp en disktrasa, det har jag gjort. Det var kanske inte så välplanerat men den slank fint ner trots att det var en stor en. Efter att jag ätit vill jag gärna ha efterrätt men får aldrig nån.
Mina människor var oroliga även om dom aldrig var säkra på att jag mumsat i mig den. Jag fick sparris eftersom jag började kräkas upp maten och vips så kom trasan upp. Samt mask.  Mina människor tyckte det var skitäckligt men inte jag. Jag är stentuff.
Det pillrades in ett piller i en korvbit men det struntade jag i, jag glufsade i mig korvbiten och vips så dog maskarna och kom ut via avgasröret.
Nu är jag maskfri och glad igen.

Sen har jag varit ute och rest. Ända till Sundsvall har jag varit. Åkt bil som en riktig karl. Inte har jag gnällt heller även om det var skittråkigt, fast Höga Kustenbron var fin.
Jag är ganska tuff, men att åka iväg så där till konstiga ställen var lite läskigt. Därför vägrade jag äta ordentligt. Jag åt bara lite och fnös åt resten.
Vi åkte tidigt på torsdagsmorgonen och skulle åka hem på lördag, men då skulle det bli oväder därnere på lördagen så vi åkte hals över huvud på fredag kväll. Vi åkte hela natten. Men då helt plötsligt var vi hemma igen, kl.02 kom vi hem och då blev jag så jäkla glad när jag fick träffa Hjördis att jag helt omotiverat blev jättehungrig och åt en rejäl portion. Sen blev jag tlött. Jättetlött.
Det är svårt att koppla av på konstiga ställen men hemma går det bra.

Jag ska snart börja i skolan. Ska gå valpkurs och lära mig veta hut. Det vet jag inte än så det ska bli spännande att lära sig vad hut är.
Jag har ett fel och ett fel endast, och det är att gå i koppel fint. Det går jättebra när jag inte ser nåt spännande som andra hundar, människor, kvistar, löv eller snöklumpar som är lite gula. Jag är jättestark och drar som en riktig ardenner men med en korvbit så går jag jättebra. Problemet börjar när jag ser nåt spännande eller om korvbitarna är slut eller i kylskåpet.

Nu har min människohona börjat använda en käpp på mig. Det går ganska bra. Käppen är hennes förlängda märg eller nått och jag får inte gå förbi käppen. Det gör jag sällan fast jag vill hela tiden. Hon säger fot och så vips är käppen där och stör min framfart. När vi gått ett tag så får jag jättemassor med beröm och då blir jag så glad och stolt att jag störtar fram och springer förbi käppen. Då blir det Nej, och Sitt och så börjar vi om igen.
Jag har ju lovat att lära mig så det ska jag göra också.
...Eventually...

Förresten det där med disktrasan. Eftersom jag började den karriären med en barnstrumpa så funderade jag på att ha en tävling där vinnaren skulle få strumpan då den kom ut, men min människohona var inte särskilt intresserad av att tvätta den även om den kom upp samma väg som den for ner. Sen en vecka senare var det dags igen, då kräktes jag upp en barnsocka till och tänk vad kul det hade varit att lotta ut ett helt par sockar. Även om dom inte såg likadana ut. Men då var ju första sockan slängd så den vägen till glädje var ju stängd.

Nu har jag inte ätit mer sockar eller disktrasor. Disktrasan hänger numera över en plastblomma i köket, där torkar den utan att jag kan få tag i den. Sen får jag inte åka till ställen där dom har saker på golven, tydligen för att jag inte kan hantera lockelser, vad det nu betyder.

Snart ska jag åka på kollo. Mina människor ska till Göteborg och då får jag inte följa med utan får vara på ett hundpensionat. Det ska bli spännande. Jag ska inte gråta alls. Jag är stentuff.

Jag har en kompis till, förutom Abbe och hon heter Momo. Hon är jättesvart och kul. Vi busar jättemycket och ingen vinner. Jo, hon ibland kanske men snart är jag ikapp och jag är ju jättetuff..

Momo är jättesvart och rolig.

 Här är Momo och jag när vi dansar tryckare.

 Här är jag jättehögt uppe för jag är inte höjdrädd alls. Utan stentuff.

Jag har praktiskt nog en jättelång tunga.

Kolla in fanan som är i startskedet. 
Otroligt att jag börjar se ut som en riktig Golden. Med fana och allt.

Ja, det var väl allt i nuläget. Nästa vecka ska jag ju på kollo och jag hör av mig när jag kommer hem, jag har säkert jättemassor att berätta om, säkert har det gått superbra för jag är ju så himla tuff!

/Bosse


8 kommentarer:

 1. Du är en riktig tuffing, Bosse!

  Jag hälsade på en hund utan öron igår. Ja, egentligen är hon en finnspets med fina upprättstående öron, men så fort jag tittade på henne fällde hon in öronen i nacken och tungan började gå som en propeller. ;) Går din tunga som en propeller också?

  SvaraRadera
 2. Hej Bosse!
  Ja nog är du allt en tuffing. Men jag tycker det är skönt att höra att du kräktes upp disktrasan. Håll dig till mat i framtiden.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig hälsning/historia *ler från en stentuff Golden som snart är stor!

  SvaraRadera
 4. Gud va stor du blivit Bosse. Jag skickar en stor kram till dig.
  Ha det så bra på Kollo.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 5. Önskar dig en Glad Påsk.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 6. This piece of writing will help the internet viewers for building up new blog or even a blog from start to end.


  my web-site må bra

  SvaraRadera
 7. Hur mår du, Bosse?
  Kram från Agneta

  SvaraRadera